· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Има и добре и лоше стране: Како да правилно користе КОКОСОВО УЉЕ, а да вам не ОШТЕТИ КОСУ?

Када је кокосово уље у питању, треба обратити пажњу на следеће ствари.

1638379581_shutterstock_1437816023.jpg
Фото: Суттерстоцк

Познато је да кокосово уље може да учини чуда како за кожу, тако и за косу. Међутим, ако се не користи како треба, кокосово уље може оштетити косу.

Због тога је јако важно знати како се правилно користи ово уље када је нега косе у питању.

Прочитајте још: Омекшајте кожу на рукама и спречите пуцање ноктију: Потпуна НЕГА РУКУ захваљујући састојцима из КУХИЊЕ

Када се нанесе на кожу, кокосово уље ствара заштитни слој, што значи да задржава добре ствари унутра, док лошима не дозвољава да продру у кожу.

Из тог разлога, проблем може настати ако га користите на сувом темену главе, јер тада слој уља не допушта води да продре до темена, што косу може учинити врло сувом и крхком.

Ако након коришћења кокосовог уља нисте добили меку и здравију косу, већ потпуно супротно, нисте га употребили како треба.

Због тога кокосово уље треба користити искључиво на влажној коси.

Још један разлог ломљиве и суве косе приликом кошишћења кокосовог уља јесте лоше испирање косе.

Наиме, кокосово уље је непходно добро испрати, а по потреби косу треба шампонирати и два пута након његовон наношења. Такође, битно је посветити пажњу темељном испирању косе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.