Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Древна ЦИВИЛИЗАЦИЈА која одговара вашем хороскопском знаку: Погледајте коме је предодређена Спарта, коме Атина, а коме Египат

По карактеристикама хороскопских знакова могуће је одредити којој древној цивилизацији припадају

1700834996_Foto-Shutterstock-horoskop-i-drevna-civilizacija.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

И док су неки хороскопски знаци познати по својој храбрости, други имају израженију емотивну страну. Управо по специфичним карактеристикама сваког од њих могуће је одредити којој древној цивилизацији припадају. У наставку прочитајте којој древној цивилизацији припада ваш хороскопски знак:

1. Ован: Спарта

Ован је ватрени знак којим влада планета ратник Марс, и познат је по својој непоколебљивој храбрости. Древна цивилизација која највише одговара њиховом темпераменту је град Спарта на грчком острву Лаконија. Данас реч Спартанац означава некога ко је обележен строгом дисциплином и избегава луксуз и удобност, а Овнови су управо такви по природи.

2. Бик: Египат

Као земљани знак, Бикови су у основи стабилни и практични. Будући да њима влада Венера, они такође воле лепоту и лепше ствари у животу. Древна култура која најбоље одговара њиховом духу је Египат, где је цивилизација цветала хиљадама година захваљујући вечној поузданости реке Нил која је обезбедила живот иначе исушеном пустињском региону. Лепота, луксуз и естетика су такође суштински елементи ове древне цивилизације.

3. Близанци: античка Грчка

Древном Грчком којом је владао Меркур, Близанци су вешти комуникатори и брзи мислиоци који су стално радознали и жедни знања. Они су своју „цивилизацију духа“ пронашли у старој Грчкој, посебно у филозофском периоду којим су владали Сократ, Платон и Аристотел, који су оснивачи западне филозофије и схватања света кроз логику.

4. Рак: Сумер

Пошто не постоје древне цивилизације које су првенствено познате по томе што су биле хиперемоционалне попут Ракова, уместо тога ћемо се фокусирати на чињеницу да њима влада Месец и повезати их са древним Сумером. Сумерани из Месопотамије су пре хиљадама година измислили софистициране градове-државе, зграде са замршеним луковима и куполама, као и зигурате, и били су продуховљени и вођени астролошким силама.

5. Лав: Стари Рим

Као ватрени знак којим влада Сунце, Лавови су краљевски, доминантни, па чак и помало грандиозни. Савршен древни додатак њиховој екстровертној природи и освајачком духу је старо Римско царство, које је основано на седам брда 753. године пре нове ере и чистом снагом воље проширено на огромну површину на три континента.

6. Девица: древна Кина

Девице су познате по својој практичностии пажњи према детаљима. Нагињу логици и никада не дозвољавају да их емоције савладају. Древна култура која најбоље одговара њиховој личности је Кина, која је била једна од најранијих цивилизација на свету и опстала је као трајна светска сила. Један од најпознатијих примера њихове архитектуре свакако је Кинески зид – без педантности и аналитичности тешко да би успели да га саграде.

7. Вага: долина Инда

Култура бронзаног доба која је цветала у деловима онога што је данас познато као Пакистан, Авганистан и Индија била је јединствена међу древним цивилизацијама. Нема доказа да су користили оружје или да им је била потребна војска. Уместо тога, то је била култура заснована на миру, просперитету, љубави и једнакости. Све ово се савршено уклапа у Вагину бескрајну потрагу за равнотежом и хармонијом.

8. Шкорпија: древне Маје

Шкорпија је знак који се највише повезује са мистеријом и тамом, па која би древна култура могла боље да их симболизује од Маја? За древне Маје смрт је била само обред преласка у други живот и живели су без страха од смрти. Уместо трагичног краја, у смрти су нашли симболику новог почетка.

9. Стрелац: Персија

Стрелац је знак повезан са радозналошћу и истраживањем, тако да велико Персијско царство - једно од најмоћнијих и најраспрострањенијих у историји - најближе одражава њихову душу. Иако је већина древних Персијанаца практиковала зороастризам — прву дуалистичку религију са концептима као што су добро и зло, светлост и тама — били су потпуно толерантни према другим религијама. Све ово се савршено уклапа у природу Стрелца.

10. Јарац: Вавилонско царство

Јарац је познат као најорганизованији и најпрактичнији од свих знакова, па је древно вавилонско друштво најбоље корспондира са њима. Познати су по Хамурабијевом законику који се састојао од 282 закона о трговини, уговорима, имовинским правима, породичним споровима и криминалу. Баш као и древни Вавилон, Јарчеви се баве законом, редом и логиком.

11. Водолија: Атлантида

Њихова иновативна, бескрајно радознала и револуционарна природа савршено се уклапа у мит о Атлантиди, цивилизацији која вероватно никада није постојала, али која још увек фасцинира машту. Мит о Атлантиди се први пут појавио у два дијалога грчког филозофа Платона о Атлантиди, која је била острво које се налази негде иза Херкулових стубова, што је навело неке на закључак да оно постоји у Гибралтарском мореузу. Иако је Атлантида још увек само идеја, Водолија има довољно живописне маште да то претвори у стварност.

12. Рибе: Тибет

Водени знак познат по безграничним дубинама духовности и саосећања су Рибе, а најбоље их представља древни Тибет. Налази се на северној страни Хималаја, а древна лепота Тибета родила је дубоко мирну културу која се савршено стапа са природом, баш као што би живеле Рибе.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas