Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ево када се рађају прави срећници: Дан на који сте рођени открива ваш карактер

Дани у седмици добили су имена по седам видљивих планета, а у антици се веровало да дан рођења има велики утицај на карактер човека и његов животни пут.

1670245327_srecni-ljudi.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли сте знали да дан вашег рођења може да открије доста тога о вашој личности?

Прочитајте још: Хороскопски знакови који су идеални сапутници на путовањима: Авантуристички дух их никада не напушта

ПОНЕДЕЉАК

Понедељком влада Месец, а према народним предањима, у години постоје тек три понеђељка која се сматрају несрећним – први понеђељак у априлу, други понеђељак у августу и посљедњи у децембру, пише цицимици.цом.

Како је Месец променљив, тако су и људи рођени у понеђељак, а највећи утицај на њих имају емоције. Важно им је да у животу имају чврсте темеље, као што су породица, пријатељи и партнер из којих црпе своју снагу.

УТОРАК

Уторак је добио име по планети Марс, који је према римском веровању бог рата. То људима рођеним на овај дан доноси велику снагу, борбени дух и упорност да остваре своје циљеве. Ипак, под утицајем Марса, они су и немирни и склони нервози.

СРЕДА

Среда је име добила по Меркуру, који је био римски бог трговине, путовања и науке. Према томе, људе рођене на овај дан краси интелигенција, елоквенција и велики утицај на друге људе.

Ипак, наследили су и одређени немир и знатижељу због којих су им потребни стални изазови да би функционисали…

ЧЕТВРТАК

Четвртком влада Јупитер, који је у митологији бог грмљавине и кише. Он је симбол експанзије, оптимизма и доброг хумора који краси људе рођене у четвртак.

Они имају снажно изражену потребу за слободом и независношћу, па се ретко задржавају дуго на једном месту.

ПЕТАК

Петак је дан планете Венере, симбола лепоте, љубави и пријатности. Људи рођени на овај дан под утицајем су Венере и зато су сензибилни и уметнички типови.

На неки начин живе у свом свету, а склони су идеалистичким погледима на свет и романтичним маштањима. Воле и цене лепоту и труде се да њоме испуне свој живот.

СУБОТА

Субота је дан Сатурна, који је у римској митологији бог пољопривреде и жетве, као и син мајке Земље. Људима рођеним на овај дан Сатурн доноси особине попут практичности, рационалности и зрелости.

Они су већ у млађој доби зрелији од својих вршњака и воле да планирају. Тешко подносе промене због сумњи у себе, али оне им заправо користе.

НЕДЕЉА

Овај дан је под утицајем планете Сунца, а према древним начелима сматра се првим даном недеље. Према народном веровању, недеља је врло срећан дан за рођење детета.

Прочитајте још: НАЈСРЕЋНИЈИ ДАН У ДЕЦЕМБРУ: Важан датум када ће сваки хороскопски знак осетити ПОБОЉШАЊЕ НА СВИМ ПОЉИМА

Људи рођени у недељу су харизматични, ведри и оптимистични. Они су у вечитој потрази за нечим другачијим и не покоравају се нормама. Упркос томе су стабилни, а најчешће их прати срећа у животу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas