Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
астро

ГОДИШЊИ ХОРОСКОП ЗА 2024. ГОДИНУ: Кога чека срећна на љубавном, а кога на пословном плану?

Сазнајте шта вам хороскоп предвиђа за 2024

1704108355_shutterstock_2390909013.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ован (21. 3 - 20. 4)

Посао Улазак вашег сувладаоца Плутона у Водолију, крајем јануара, после 225 година, доноси вам нове изворе прихода. У првој половини априла, избегавајте доношење важних одлука. Улазак Јупитера, планете благостања и путовања, у Близанце, 26. маја, после 12 година, доноси вам нове идеје и повољно утиче на односе са сарадницима. Коњункција Месеца и Јупитера, почетком јуна увећава ваше приходе, али Марс и Уран над Алголом, до 20. јула доносе финансијске проблеме. Почетком августа, новац стиже преко интелектуалних и послова у медијима, као и путовања, али ће средином августа бити ванредних трошкова. Ослабљена позиција вашег владаоца Марса, у Раку, од 4. септембра до 4. новембра, а нарочито 18. септембра, доноси проблеме приватницима. Новембар је повољан за креативне делатности и послове у вези са спортом. После 26. новембра, пазите шта потписујете и чувајте вредне ситнице, а децембар доноси одлагање планова и стагнацију.

Љубав Средином фебруара, упознајете некога због кога ваш емотивни живот постаје много узбудљивији. Наглашен знак Риба у марту наговештава улазак у тајну романсу, а период између два помрачења, од 25. марта до 8. априла, доноси проблеме са брачним партнером и члановима породице. Транзит Венере преко Лава, од 11. јула до 5. августа, најављује сусрет са спортистом или уметником. Помрачење Месеца у Рибама, 25. септембра, неповољно утиче на комуникацију са вољеном особом. Љубав вас чека на краћем путу или предавању, у другој половини октобра. Расправе и љубоморне сцене могуће су у новембру, нарочито после 7. децембра.

Здравље Помрачење Сунца у вашем знаку, 8. априла, доноси пад имунитета. Од 30. априла до 9. јуна, подложност повредама и инфекцијама. Опрез за воланом у августу. Осетљив желудац у септембру и октобру. После 6. децембра, ретроградни Марс доноси склоност повредама у спорту, кардиоваскуларне и проблеме са кичмом.

Бик (21. 4 - 21. 5)

Посао Искористите моћ Јупитера у вашем знаку, од 29. априла до 26. маја, да довршите послове са некретнинама и грађевинске радове, а у другој половини маја, у угоститељству и производњи хране. Улазак Јупитера у Близанце, после 12 година, крајем маја, додатне изворе прихода. Уран до септембра подстиче на акцију рођене у трећој декади, али његов прелазак преко Алгола и Марса, од средине јуна до средине јула, доноси стрес, непланиране трошкове, конфликте. У време ретроградног Меркура, од 1. до 25. априла, од 5. до 28. августа и од 26. новембра до 15. децембра, избегавајте важне договоре и потписивање уговора, заснивање радног односа, покретање приватног бизниса, чувајте вредне ситнице. Са бржим кретањем Венере, у другој половини године, и ви се више активирате у приватном бизнису, креативним пројектима, услужним и јавним делатностима, пословима који укључују руковање новцем, ангажовању на пољу политике.

Љубав Крајем марта и средином септембра, преко посла и пријатеља, упознајете некога ко ће вас очарати на први поглед. У априлу, тајна романса са особом ко носи униформу на раду, а крајем септембра улазак у страствену веза. Емотивне кризе, од 9. јуна до 20. јула, нарочито ако вам је Алгол у хороскопу на подзнаку, десценденту, Сунцу, Меркуру, Венери или Марсу. Транзит Марса, владаоца поља брака, уноси тензију и љубомору у однос са партнером, од 13. фебруара до 23. марта, од 9. јуна до средине јула, као и после 7. децембра, када креће ретроградним ходом. У априлу, августу и првој половини децембра, бирајте речи у комуникацији са вољеном особом.

Здравље Проблеми са хормонима, од 17. јуна до 12. јула.Коњункција Марса и Урана у Бику, над Алголом, у првој половини јула доноси проблеме са штитном жлездом, грлом, крајницима.Потребан је додатни опрез у саобраћају у априлу и августу. Проблеми са притиском и кичмом од 9. јуна до средине јула.

Близанци (22. 5 - 21. 6)

Посао Улазак Јупитера, после 12 година, у ваш знак а Плутона, симбола моћи и великог новца у Водолију, крајем маја, интензивира контакте и сарадњу са странцима. Од 9. јуна до средине јула, неко може да вам ради иза леђа, а у другој половини маја и да преноси трачеве и неистине о вама. У априлу, може да вас разочара понашање једног пријатеља. У време ретроградног хода вашег владаоца Меркура, од 1. до 25. априла, од 5. до 28. августа и од 26. новембра до 15. децембра, избегавајте склапање важних договора и потписивање уговора, заснивање радног односа или покретање бизниса, куповину стана. Чувајте вредне ситнице, документа, кључеве, телефоне, нарочито око 15. августа. Помрачења Месеца, владаоца вашег посла, крајем марта подстиче креативност код уметника, а средином септембра, проблеме са женама на послу. Период од јула до средине новембра, доноси одлагања послова и стагнацију на финансијском плану.

Љубав Почетак године може обележити страствена романса са особом која носи униформу на раду. Крајем априла, могућ улазак у турбулентну тајну везу. Ваша популарност, нарочито у друштву супротног пола, расте после 23. маја, када можете да планирате и потомство. Прелазак Венере преко Ваге у коју пада ваша астролошка кућа љубави, од 29. августа до 23. септембра, доноси вам сусрет са особом која се бави креативним занимањем. Средином октобра, можете да добијете понуду за улазак у брак или заједнички живот са партнером. У новембру почињу проблеми у комуникацији са вољеном особом, који могу кулминирати у првој седмици децембра.

Здравље Чувајте се повреда у јануару и августу. Крајем априла могући проблеми са штитном жлездом, са кичмом у првој половини јула, у августу са дисајним органима. Од 4. новембра, додатни опрез за воланом, нарочито после 7. децембра, када Марс креће ретроградним ходом преко астролошког поља саобраћаја.

Рак (22. 6 - 22. 7)

Посао Тотално помрачење Сунца, владаоца астролошке куће посла, 8. априла, доноси промене у каријери јунских Ракова. Јупитер, планета просперитета и контаката са странцима, после 12 година, крајем маја улази у Близанце и прави тригон са Плутоном у Водолији, доносећи вам значајно увећање прихода преко паралелних или хонорарних послова. Транзит Марса, планете акције, преко вашег знака, од 4. септембра до 4. новембра, доноси вам прилив енергије и ентузијазма, нарочито када се ради о сарадњи са странцима. Финансијска ситуација креће набоље у периоду од 11. јула до 5. августа, и то преко ангажмана на великим друштвеним и уметничким пројектима, као и преко пријатеља. Крајем септембра почиње период који, до средине октобра, погодује уметницима и спортистима. После 17. октобра, расту ваше шансе за увећање зараде преко услужних и интелектуалних делатности, аранжмана са странцима, предаваштва.

Љубав Помрачење вашег владаоца Месеца у Ваги, крајем марта, неповољно утиче на однос са партнером. Око 29. априла, Венера у коњункцији са астероидом Амор, наговештава улазак у романсу са неким ко ће прекорачити границу пријатељства. Почетком јуна, сусрет са старом симпатијом може вас довести у дилему како да се поставите према тој особи. Са Венером, планетом љубави и лепоте у вашем знаку, од 17. јуна до 11. јула, бићете знак у тренду, када може да вас заинтригира један шармантни Бик. Страствени сусрет са неким ко носи униофрму на раду, очекује слободне Ракове, у периоду од 23. септембра до 17. октобра.

Здравље Помрачења вашег владаоца Месеца у Ваги и Рибама, 25. марта и 18. септембра, могу вам донети проблеме са хормонима, кожом, циркулацијом. У августу сте изложени већој могућности од повреда, када се саветује и додатни опрез у саобраћају. У другој половини октобра, проблеми са жучи, припазите на исхрану.

Лав (23. 7 - 22. 8)

Посао После 12 година, Јупитер, симбол срећних околности и богатства, улази у Близанце, 23. маја, доносећи вам нове идеје, и планове у вези са маркетингом, ИТ сектором, медијима, или ангажманом у великој организацији или удружењу. Тотално помрачење вашег владаоца Сунца, симбола угледа и успеха, на 19. степену Овна, где је утицај Сунца најјачи, 8. априла, упозорава на проблеме у пословању са странцима, на граничним прелазима, царини, са визама и пасошима. Периоди ретроградног Меркура, владаоца вашег пословног живота, од 1. до 25. априла, од 5. до 28. августа и од 26. новембра до 15. децембра, не препоручују се за договоре о новим пројектима и потписивање важних уговора, куповину стана, кола, покретање бизниса. Турбулентан период на послу, од 9. јуна до средине јула, може да вам донесе промену радног места, отказ или раскид радног односа. Раздобље од средине октобра до средине новембра, одговара уметницима.

Љубав Аспекти Плутона, планете харизме, који управља вашим приватним животом, у Водолији, крајем маја, учвршћују ваш однос са вољеном особом. Заузети Лавови могу се суочити са чињеницом да ће убудуће чешће правити компромисе, када је њихов брак или веза у питању. Прелазак Марса преко поља брака, од 13. фебруара до 23. марта, доноси расправе и сцене, због партнеровог понашања. Од 11. марта до 5. априла, буде се страсти у односу са особом која живи у иностранству. Транзит Венере преко астролошког поља љубави, крајем октобра, наговештава сусрет с неким ко се бави креативним послом, шоу-бизнисом, спортом.

Здравље Почетак године доноси вам проблеме са коштано-зглобним системом. У априлу, Лавове друге декаде очекује пад имунитета, а могуће су и тегобе са очима, ушима или зубима. Транзит Марса преко вашег знака, после 4. новембра потенцира склоност повредама, кардиоваскуларне и проблеме са кичмом.

Девица (23. 8 - 22. 9)

Посао Мноштво планета у Јарцу, средином јануара, доноси инспирацију, мотивацију и нове ангажмане уметницима и спортистима. Крајем марта и средином септембра, очекују вас ванредни трошкови. Наглашен знак Овна у априлу, у коме ће почетком месеца бити и тотално помрачење Сунца, доноси вам увећање прихода, преко сарадње са особама које носе униформу на раду, као и послова у осигурању, финансијским институцијама, мењачницама, банкама. Са уласком Јупитера у поље каријере, крајем маја, очекују вас промене на послу или радном месту. У првој половини јула, обратите више пажње на документацију у вези са иностранством и судским процесима. У периодима ретроградног Меркура, владаоца ваше каријере, од 1. до 25. априла, од 5. до 28. августа и од 26. новембра до 15. децембра, немојте доносити важне одлуке и потписивати уговоре, куповати стан, кола. Од 27. маја до 3. јуна, чувајте вредне ситнице.

Љубав Почетак године, са много планета у астролошкој кући љубави, обећава сусрет са особом која се бави ризичним послом или спортом. Наглашено астролошко поље брака и заједничког живота, у коме се налазе чак четири планете, почетком пролећа наговештава буран период на емотивном плану. Коњункцију Венере и Сатурна, ублажава Уран из Бика, па ће заузете Девице тешко донети одлуку о разводу или раскиду. У априлу може да вам се допадне особа коју ћете упознати преко посла. Период од 26. новембра до 15. децембра, доноси конфликте и расправе са партнером, а од средине фебруара до 23. марта са сарадницима.

Здравље Подложност спортским повредама у јануару. Друга половина октобра носи опасност у саобраћају. Са уласком Марса, планетом повреда, у ваше 12. поље, 4. новембра, проблеми са кичмом и нервна напетост (нарочито после 7. децембра). Проблеми са зубима у мају, а у првој половини јула са штитном жлездом.

Вага (23. 9 - 22. 10)

Посао Плутон, планета харизме и великог новца која управља вашим послом, крајем јануара улази у знак Водолије, у који пада пето астролошко поље, доносећи нове ангажмане уметницима и спортистима. Помрачење Сунца, 8. априла, утиче на промену ваших планова, циљева и замисли, нарочито ако радите у медијима или се бавите јавним делатностима, адвокатуром, глумом.У периоду од 27. маја до средине јула, избегавајте непотребне трошкове, ризичне финансијске трансакције и подизање кредита.Пошто Меркур управља вашом подсвешћу, водите рачуна шта и пред ким изјављујете, у периодима његовог ретроградног хода: од 1. до 25. априла, од 5. до 28. августа и од 26. новембра до 15. децембра. Помрачен Месец, владалац ваше каријере у вашем знаку, 25. марта, образује тригон са Плутоном, доносећи вам шансе за започињање приватног бизниса. Помрачења Месеца у Рибама, 18. септембра подстиче вашу машту и доноси сјајне идеје уметницима.

Љубав Мноштво планета у Јарцу, почетком године, у први план ставља односе са партнером и члановима породице, који могу бити нарушени средином јануара. Једногодишњи транзит Јупитера преко Близанаца, после 23. маја, може вам донети улазак у други брак или нову љубав на путовању у иностранству. Прелазак Меркура и Марса, симбола комуникација и страсти, преко Овна, од 10. марта до 10. јуна, доноси вам трзавице у односу са вољеном особом. Помрачење Месеца, крајем марта, доноси велике промене на емотивном плану Вагама друге декаде. Средином септембра, могу да упознају некога ко се бави медицином, фармацијом.

Здравље Наглашен знак Риба у марту доноси проблеме са циркулацијом, задржавањем течности у организму и отицањем ногу. У првој половини јула, могући проблеми са хормонима, нарочито штитатстом жлездом. Проблеми са путном документацијом у августу. У другој половини октобра, осетљив урогенитални тракт.

Шкорпија (23. 10 - 22. 11)

Посао Ваш владалац, Плутон, 21. јануара улази у знак Водолије, што вам ове године отвара могућност покретања породичног бизниса или неке друге самосталне делатности у оквиру вашег дома. У томе ћете после 23. маја, имати подршку Јупитера (угледних и утицајних особа), који после 12 година, улази у Близанце, доносећи вам значајно увећање прихода преко паралелних послова, који укључују и могућност спонзорства. Пошто Меркур управља вашим финансијама, избегавајте непотребне трошкове и подизање кредита, у време његовог ретроградног хода: од 1. до 25. априла, од 5. до 28. августа и од 26. новембра до 15. децембра. Помрачење Сунца у астролошком пољу посла, 8. априла, доноси вам промене у каријери. Од 27. маја до средине јуна, могуће трзавице са сарадницима. Почетком јуна, можете да очекујете увећање прихода, преко интелектуалних делатности и сарадње са рођацима. После 7. децембра, расправе са надређенима.

Љубав Период од 29. априла до 23. маја, доноси вам бројне сусрете и познанства са интересантним особама. Ваш владалац Марс, од 9. јуна до средине јула, прелази преко Урана у Бику, доносећи вам могућност свађа, раскида, па и развода. У другој половини године, Венера која управља вашим партнерским односима, убрзава своје кретање, па и ви постајете активнији на емотивном плану. Помрачења Месеца у Ваги и Рибама, 25. марта и 18. септембра, наговештавају могућност уласка у тајну романсу са шармантном особом и нову љубавну везу. После 4. новембра, љубавни партнер постаје љубоморнији и посесивнији.

Здравље Мада ваш знак уме да брине о свом здравњу, мораћете да предузмете нешто по питању болова у доњем делу леђа, који могу бити израженији у првом делу године. Коњункција Марса и Урана, од 9. јуна до средине јула, доноси вам главобоље и опомиње на додатни опрез у саобраћају.

Стрелац (23.11 - 21. 12)

Посао Помрачења Месеца у Ваги, 25. марта, доноси вам шансе за зараду преко паралелних послова. Аспекти Плутона у Водолији, који управља вашом интуицијом и инспирацијом, крајем маја наговештавају успех преко интелектуалних делатности, писања, уметности. Крајем маја, особа са којом сарађујете и којој верујете, може покушати да уради нешто што вам никако не одговара. Средином јуна, избегавајте доношење значајних одлука, као и потписивање важних уговора. У периоду од од 4. до 21. јула, очекују вас промене у оквиру радног места. Коњункција Марса и вашег владаоца Јупитера, планета акције и великог новца, у августу подстиче вашу амбицију и ентузијазам. Ретроградни ход Сатурна, који управља вашим финансијама, доноси вам стагнацију на пословном плану, од 29. јуна до 15. новембра. И ретроградни ход Марса, после 7. децембра, отежава реализацију ваших креативних замисли и идеја.

Љубав Помрачење Сунца у Овну, где се налазе још три планете и астероид Хирон (ваше слабости), 8. априла, може да покрене питања из прошлости, али и да вам донесе нову љубав. Улазак Јупитера у Близанце, после 12 година, крајем маја, најављује брак или почетак заједничког живота, али и жељу за приновом око 6. јуна. Будући да Меркур влада вашим партнерским односима, у периодима његовог ретроградног хода, могуће су трзавице на емотивном плану: од 1. до 25. априла, од 5. до 28. августа и од 26. новембра до 15. децембра. Од 5. до 29. априла, може да вас заинтригира особа која носи униформу на раду.

Здравље Ваша љубав према храни а и алкохолу, главни је камен спотицања када је реч о вашем здрављу. Слабе тачке су јетра и стомак (осетљивији од 29. априла до 23. маја, од 17. јуна до 11. јула). Подложност повредама (од 4. септембра до 4. новембра и од 27. маја до 3. јуна). Опрез за воланом од 11. до 17. јуна.

Јарац (22. 12 - 20. 1)

Посао Владалац ваших планова и циљева, Плутон, 21. јануара, напушта ваш знак и "сели" се у вашу астролошку кућу новца, што вам доноси потпуно нове могућности за стицање новца. Када 23. маја, буде направио тригон са Јупитером, који после 12 година, улази у кућу посла, добићете идеју (на рочито у августу) како да дођете до паралелног извора прихода. У периодима ретроградног хода Меркура (од 1. до 25. априла, од 5. до 28. августа и од 26. новембра до 15. децембра), који управља вашим пословним активностима и контактима са странцима, препоручује се опрез приликом склапања договора о новим пројектима, потписивања уговора, куповине или продаје некретнина, кола. У тим периодима, чувајте вредне ситнице, попут телефона, кључева, кредитних картица. У првој половини априла, могући су проблеми са финансијама, а од 27. маја до 17. јуна, са сарадницима. Избегавајте улагање у нове послове у периоду од 4. до 21. јула.

Љубав Љубавне планете у вашем знаку, крајем јануара и почетком фебруара, чини вас популарним у друштву супротног пола. Помрачење Сунца у кући приватног живота, почетком априла, упозорава на трзавице, расправе и проблеме у дому, са брачним или дугогодишњим партнером, као и члановима породице. Помрачења Месеца, владаоца партнерских односа, у Ваги и Рибама, 25. марта и 18. септембра, неповољно утичу на комуникацију и однос са вољеном особом, када може доћи до конфликта, расправа, па и љубоморних сцена. Улазак Марса у Лава, 4. новембра, доноси вам сусрет са неким који може да прерасте у страствену везу.

Здравље Марс у вашем знаку, средином јануара доноси опасност од повреда. После 23. маја, могући проблеми са дисајним органима. Прелазак Марса преко Лава, после 4. новембра, а нарочито после 7. децембра (ретроградан), упозорава на опасност од повреда, повишеног притиска, као и проблема са кичмом.

Водолија (21. 1 - 19. 2)

Посао Годину пред вама, свакако ће обележити улазак Плутона, симбола доминације и великог новца, у ваш знак, 21. јануара. Будући да ова моћна планета управља вашом каријером и начином размишљања, бићете у прилици да започнете нове, исплативе послове. Још једна планета, Јупитер, биће вам ветар у леђа, када после 12 година, 23. маја, буде ушла у вашу астролошку кућу креативности и срећних околности. Одличан аспект између ње и Плутона ће вам донети нове могућности и шансе да реализујете идеје и замисли о којима одавно маштате. Проблеми на послу очекују вас у време изазовних аспеката вашег владаоца Урана, од 27. маја до 3. јуна, као и у јулу. Август вам доноси прилив енергије.

Љубав Помрачење Месеца у Ваги, крајем марта, доноси вам нову љубав, коју ћете упознати преко контаката са странцима или на путу, предавању, семинару. Помрачење у Рибама, 18. септембра, доноси вам компликовану и турбулентну везу са заузетом особом. Тотално помрачење Сунца у кући партнерских односа, 8. априла, најављује расправе са вољеном особом, као и могућност раскида, раздвајања, па и развода. Будући да Меркур, планета шарма и флерта, управља вашим емотивним животом, ретроградни ход ове планете доноси проблеме у односу са вољеном особом: од 1. до 25. априла, од 5. до 28. августа и од 26. новембра до 15. децембра.

Здравље Ваш знак иде из крајности у крајност, па или редовно контролиште своје здравље, или сте по том питању прилично комотни. У августу можете бити подложнији спортским повредама, као и у новембру и децембру. Препоручује се и повећан опрез у саобраћају крајем маја, у јуну и средином јула.

Рибе (20. 2 - 20. 3)

Посао Ваш сувладалац Јупитер, планета среће, благостања и новца, 23. маја, после 12 година, улази у вашу астролошку кућу приватности, доносећи вам могућност да започнете неки вид самосталне делатности. У томе ћете имати подршку особе живи у иностранству и која је спремна да вам помогне у свему. Ипак, покушајте да избегнете потписивање уговора, у периоду од 27. маја до 3. јуна. У вашој астролошкој кући новца, 8. априла ће бити тотално помрачење Сунца, које уначе управља вашим пословним активностима, што ће неповољно утицати на вашу финансијску ситуацију. У периоду од 4. до 21. јула, требало би да будете пажљивији приликом договарања о новим пројектима, као и потписивања уговора. У августу је могуће одлагање неких пословних активности, због мешања једне особе са стране. У новембру и децембру ћете имати доста посла, али може доћи и до конфликта са неким сарадником који ће наметати свој став.

Љубав Будући да Меркур управља вашим партнерским односима, у периодима његовог ретроградног хода, могући су конфликти и расправе са вољеном особом, и то, од 1. до 25. априла, од 5. до 28. августа и од 26. новембра до 15. децембра. Месец доста утиче на вас, па ће његова помрачења ове године, имати утицаја и на ваш емотивни живот. Прво, у Ваги, 25. марта, доноси вам трзавице са брачним или дугогодишњим партнером, који ће се осетити повређеном, због неког вашег поступка. У време другог помрачења, у вашем знаку, 18. септембра, бићете конфузнији и осетљивији, јер ће вас погодити партнерово понашање према вама.

Здравље Од 27. маја, до краја јула, препоручује се додатни опрез за воланом. У том периоду, могуће су и повреде, нарочито прстију. После 4. новембра, када Марс улази у ваше астролошко поље здравља, бићете подложнији инфекцијама и повредама (нарочито после 7. децембра. када креће ретроградним ходом).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas