Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ХОРОСКОП ДРЕВНИХ МАЈА: Може вам показати животни пут којим треба да идете и отклрити карактеристике које до сада нисте знали

Хороксоп древних Маја има 19 знакова

1695472064_Foto-Shuttertsock-horoskop-drevnih-Maja.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Познато је да се календар Маја, такозвани Хаб календар, између осталог, користи за тумачење 19 знакова зодијака који представљају циклус дана у години, а многа значења и симболи су засновани на културним и верским аспектима.

Цх'ен - од 2. јануара до 21. јануара

Значење: црна олуја, црно небо, месец, један цвет, запад

Тумачење: Људи рођени у овом знаку су ноћни типови, мудри су и осећајни, а духовни развој им је врло важан. Они највише енергије имају неколико сати након сумрака и неколико сати пре изласка сунца. То мирно време добро је искористити за лични развој. Такође, ови људи имају природни афинитет према енергијама Месеца и требало би да размисле о ношењу месечевог камена који повећава ту енергију. Њихов главни смер у животу је запад и ако медитирају, требало бу да буду лицем окренути на ту страну.

Yак - од 22. јануара до 10. фебруара

Значење: зелена олуја, Венера, два цвета, југ

Тумачење: Овде се ради о благим и љубазним људима којима је циљ да живе у хармонији са самим собом и с другим људима. Прецизни су и практични. Венера је њихова владајућа планета и управо због тога су по природи нежни и пуни љубави. Имају способност да унесу склад у све око себе. То је изузетно велики дар јер су они нека врста чувара мира и могу да направе многе добре ствари на овом свету. Њихов главни смер у животу је југ.

Сац - од 11. фебруара до 2. марта

Значење: бела олуја, жаба, сазвежђе жаба, три цвета, север

Тумачење: Рођени у овом знаку нису љубитељи ноћи, већ преферирају време током дана. Рано јутро је извор енергије и снаге, време за размишљање и управо у то доба велике мудрости могу доћи до њих. Они су прилагодљиви, уживају у путовањима и воле промене у животу. Спремни су да преузму одговорност и исправе оно што није добро. Њихов главни смер је север, а моћна животиња је жаба. Управо значење жабе указује на способности прилагођавања као и брз и нимало лак скок из једне фазе свести у другу. Људи рођени у овом знаку своју моћ црпе из промена и зато их радо прихватају.

Кех - од 3. марта до 22. марта

Значење: црвена олуја, дрвеће, јелен, исток

Тумачење: Рођени у овом знаку имају афинитете за природу и природну равнотежу па би својим примером могли да врате природан поредак на наш планету. Они имају енергију ватре и црвена боја је боја снаге за њих, она их пуни енергијом. Свакако би њихова ватрена енергија требало да буде свима позната. Медитација у шуми овим људима помаже да развију природну снагу. Њихов смер је исток, а тотемска животиња нежни и племенити јелен.

Мак - од 23. марта до 11. априла

Значење: ограђено, покрити, број 3

Тумачење: Рођени у Мак знаку су једна од највећих мистерија астролошких знакова Маја. Значење њиховог знака најмање је јасно дефинисано у односу на остале. Како је сам тај знак помало тајанствен, такви су и људи рођени у њему. Они су јако добри у чувању неких ствари само за себе, а и речи које их описују "ограђено и покрити" асоцирају на то да добро скривају оно што не желе да други сазнају.

По природи су перфекционисти, врло су организовани, затворени су и врло тешко откривају емоције. Радо проводе време у размишљању и у медитацији, а управо то им може расветлити тајне постојања. Њихов број је три и он им даје снагу. Тај број сматра се бројем божанства, равнотеже и комплетности.

К'анк'ин - од 12. априла до 1. маја

Значење: Земља, пас, жута боја, подземље, жуто Сунце

Тумачење: Рођени у овом знаку су људи Земље и Сунца. Привлаче их и Земља и Сунце. Време проведено на сунчевим зрацима даје им мудрост, као и време проведено испод или изнад земље. Склони су уметности, учењу, а знају да буду јако добри у одређеним окултним радњама. Ако је могуће, они би требало да медитирају у пећини, или барем повремено да посете неку шпиљу јер им то даје душевни мир. Њихова тотемска животиња је пас кога карактерише верност и неверојатна унутрашња снага.

Муwан -од 2. маја до 21. маја

Значење: сова, Бог кише и облака, ватра

Тумачење: Ове људе неодољиво привлаче ватра и вода, а посебно уживају за време олује кад у исто време гледају и осећају кишу и муње - воду и ватру. Олује им дају снагу и пуне их позитивном енергијом. Људи рођени у овом знаку су тврдоглави и упорни, склони су анализирању, психологији, а понекад умеју да буду видовити. На људе и разне ситуације не гледају површно већ покушавају дубоку да допру до њих и схвате какви су и што се догађа. Њихова тотемска животиња је сова која симболизије мудрост и видовитостт.

Паx - од 22. маја до 10. јуна

Значење: време садње, јагуар, пара, стрелица, бубањ

Тумачење: За људе рођене у овом знаку животињски тотем је јагуар, а управо та животиња била је врло важна у култури Маја јер представља вођство. Ови људи црпе снагу као вође народа и свакако би требало да прихвате ту улогу. Уз то, они су иновативни и покушавају да уживају у сваком тренутку живота, радо преузимају контролу и заиста су као створени да буду лидери. Стрелица у значењу њиховог знака показује да су склони да гледају равно испред себе и иду према циљу. Бубањ би требало да користе у животу јер им он даје сталну снагу, доноси стабилност и равнотежу. Њихов елемент је пара - мешавина земље, воде и ватре. Пара се диже из земље кроз топлину.

Каyаб - од 11. јуна до 30. јуна

Значење: корњача, богиња Месеца, Бог

Тумачење: Људи рођени у овом знаку имају природну склоност ка Месецу и духовним стварима. Они проналазе себе у потрази за дубљим смислом свакодневног живота. Теже хармонији у свему и преферирају да све раде полако и опрезно. Њихова тотемска животиња је корњача која у култури Маја симболизује носитеља древних мудрости као и носитеља Земље.

Кумк'у - од 1. јула до 20. јула

Значење: житарица, крокодил, љуска кукуруза, два господина, тама, Богови кише и биљака

Тумачење: Људи рођени у овом знаку имају подвојену природу, склони су продирању у саму срж ствари и склони су књижевности и филозофији. Често јасно виде супротне перспективе и узимају мудрост коју им нуде обе. Њихова тотемска животиња је крокодил, који има дар за преживљавање, време и стрпљење. Крокодили су једна од ретких врста рептила која је преживела раздобље мезозоика у коме је већина рептила изумрла. Они поседују снагу дуговечности и стабилности. Не прихватају промене лако, али, ако ипак дође до промена, то на њих неће утицати, а то је огроман дар.

Wаyеб - од 21. јула до 25.јула

Значење: несретни дани, Бог Земље, духови, дани који недостају (траје само 5 дана)

Тумачење: Људи рођени у овом знаку су аномалија међу астролошким знаковима Маја. Wаyеб траје

 само пет дана за разлику од других знакова који покривају временски период од 20 дана. Током тих пет дана Маје су осетиле да је природна равнотежа поремећена, као да су неке друге силе дошле на Земљу и као да духови ходају.

Родити се у овом знаку не значи да ће некога пратити несрећа, већ да су ти људи веројатно снажно повезани с другим световима и другим сферама. То треба прихватити. Људи у овом знауа склони су да буду изузетно осетљиви и ходају између овог света и других.

Поп - од 26. јула до 14. августа

Значење: јагуар, главни, лидер, мекана Земља

Тумачење: Људи овог знака су рођени вође. Оба значења - јагуар и главни - односе се на позиције моћи древних Маја. Они имају јасну визију и смер за остале људе који их окружују и осетљиви су на њихове потребе. Такође, талентовани да пренесу своје знање другима и добри су аналитичари. Склони су земљи и медитацији која им помаже да усаврше своје таленте.

Wо - од 15. августа до 3. септембра

Значење: црно небо, црни јагуар, црна олуја, ноћно време, жаба, две мекане Земље

Тумачење: Рођени у овом знаку слични су Цхе'ну и Сацу. Склони су откривању многих мудрости у сатима након сумрака па све до појаве првих зрака сунца. Њихова тотемска животиња је жаба која лако може да се пребаци из једне свести у другу, способна је да се брзо прилагоди различитим ситуацијама. Ради се о мистичним људима који трагају за скривеним мудростима и мистеријима. Често су високо образовани и одлични говорници.

Сип - 4. септембра до 23. септембра

Значење: црвена подударност, црвено небо, црвена олуја, јелен

Тумачење: Рођени у овом знаку имају јаку склоност елементима ватре и ваздуха. Моћ им даје јелен, њихова тотемска животиња, који симболизује милост и повезаност са шумом, али и племенитог вођу. Ови људи би свакако требало да пригрлие енергију милости и племенитости у свом животу. Привржени су, пожртвовни и добри пријатељи. Црвена је боја која им даје снагу.

Сотз - од 24. септембра до 13. октобра

Значење: шишмиш, риба, двије маховине, почетак зиме

Тумачење: Рођени у овом знаку имају две тотемске животиње које им дају снагу - то су шишмиш и риба. Занимљиво је што једна има способност да се слободно креће ваздухом, а друга водом. Управо су ваздух и вода елементи којима су најсклонији. Шишмиш симболизује црпљење снаге из одличне интуиције, осетљивост и способности да се види кроз илузије. Риба представља подсвест и дубину. Ови људи поседују изузетно дубоку интуицију која није доступна већини људи, вредни су и емотивни.

Сек - од 14. октобра до 2. новембра

Значење: небо и земља

Тумачење: Људи овог знака посебно су везани за два елемента - земљу и небо (ветар, ваздух). Веројатно су опчињени небом и прилично заинтересовани за све ствари које се налазе горе. Ваздух је елемент менталне енергије, а земља је елемент практичности па то двоје карактерише људе рођене у овом знаку. Они су дисциплиновани, склони преузимању иницијативе и стрпљиви су док иду према циљу. Имају дар да размотре сваку ситуацију и дођу до најбољег решења. То је по древним Мајама велики дар.

Xул - од 3. новембра до 22. новембра

Значење: пас са сунчаним репом, дани птица, Бог Пас

Тумачење: Људи рођени у овом знаку уско су повезани са животињским тотемом пса. Пас је био врло важна животиња древних Маја. Веровали су како пси воде људе из овог живота у следећи. Као резултат тога, људи овог знака имају традиционалне особине животињског тотема пса - то су лојалност, снага, преданост. Они, такође, имају снажну везу са наредним животом и могу да помогну другим људима да се ослободе страха од смрти и умирања. Уз то су сталожени и стрпљиви.

Yаxк'ин - од 23. новембра до 12. децембра

Значење: ново Сунце, Бог Сунца, црвени облаци, зелена

Тумачење: Људи у овом знаку имају везе с богом Сунца код древних МаЈа који се зове Ах Кин. Он пружа заштиту против таме, суше и болести. Ови људи су природни исцелитељи, било да имају склоност оздрављивању људи око себе или да им помажу умирујућим речима. Овај знак има и једну ману, а то је склоност сумњама. Ах Кин је био познат као доноситељ сумњи и неодлучности.

Мол - од 13. децембра до 1. јануара

Значење: вода, окупљени облаци, јагуар, окупљање

Тумачење: Људи рођени у овом знаку чврсто су повезани с елементом воде. Они су тврдили да могу да направе "да киша почне падати", односно знају преувеличавати своја постигнућа и краси их истраживачки дух. Иначе, требало би обратити пажњу како временске прилике утичу на њих, како се осећају јер се, рецимо, за време кише пуне животном енергијом. Једнако је и ако се налазе у води. Њихова тотемска животиња је јагуар који је био врло моћан за Маје. Јагуар представља тајне шамана и снагу лидера. Тако људи овог знака лако могу завршити као духовни вође.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas