Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ХОРОСКОП СТАРИХ ДРУИДА: Древна веровања о људској души за које се сматра да су непогрешива

Када пронађете сопствени знак у објашњењу, проверите јесу ли келтски мистици боље видели човекову душу од модерних астролога

1678358879_foto-shutterstock-horoskop.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Друидски календар дрвећа годину је делио на 14 делова, од којих је 13 имало по 28, а последњи само један дан. Тај дан је, према друидском веровању, делић вечности смештен између краја и почетка свега што нас окружује. Људи рођени у сваком од ових раздобља имали су различите карактере и будућност, одговарали су им другачији пријатељи и партнери...

Бреза - Бетх (24. децембар - 20. јануар)

Стабло брезе повезано је са симболом почетка и обнове. Оно доноси срећу дому. Људи рођени у знаку Брезе воле мирну и хармоничну средину, топлину и сигурност дома, као и удобрност породице. Како делују тихо и ненаметљиво, на први поглед нико не би помислио да у себи воде буран имагинаран живот, испуњен страственом жељом за љубављу, успехом и можда највише од свега - влашћу.

Оскоруша - Луис (21. јануар - 17. фебруар)

Уз стабло оскоруше повезана је магична моћ. Људи рођени у овом знаку тајанствене су и недокучиве природе и ретко коме откривају своја истинска осећања и побуде. Не подлежу туђем мишљењу. О животу и моралу имају властито, често спорно али свакако оригинално мишљење. У својој необузданој машти себе доживљавају витезом чије ће појављивање променити свет. Трагикомично, јер њихов живот заправо често није ништа друго до борбе са ветрењачама.

 

 

Они кроз невоље и животне олује кроче храбро бирајући свој посебни, обично непопуларан пут, тврдоглаво и упорно одбијајући сваки, колико год добронамеран савет. Способни су да неописиво иду на живце свакоме с ким дођу у сукоб, предочавајући своја размишљања као једина исправна.

Иако делују суздржано, живахног су духа и не боје се других људи. Знатижељни су и дружељубиви, због чега ће увек радо завирити у туђи живот, истовремено вешто скивајући свој. Но кад год то могу, радо ће пружити другима помоћ и разумевање. На пословном плану су организовани и сналажљиви, међутим не знају паметно да поступају са новцем...

Јасен - Нион (18. фебруар - 17. март)

Јасен је стабло мудрости, знања и спознаје. Људи рођени у знаку Јасена проведу читав живот сањајући о томе како ће једног дана почети да живе. Време за њих не игра никакву улогу, осим када се изненада пробуде и одједном схвате да је за неке ствари прекасно. По природи су идеалисти, меланхолични су, и непрактични, дани им пролазе у лутању и тражењу унутрашњег испуњења...

Лако им се догађа да сасвим изгубе тло под ногама. Немају смисла за уочавање повољних прилика. У потрази за срећом често су инертни и несигурни, недовољно смели да ту срећу и остваре. Иако воле да се дружити, мало говоре и много размишљају (анализирају, проматрају живот из позадине).

У љубави су опрезни. Не усуђују се да признају и покажу емоције, страхујући да ће бити уловљени у мрежу из које неће знати да се извуку. Зато сами лове, из заседе вребају на грешке особе с којом се упуштају у везу, како би на крају сами могли да имају чисту савест и миран сан. Материјална страна им је изузетно важна и углавном успевају да воде лагодан живот, захваљујући срећном поју урођене интуиције и реалности при одабиру посла.

Јова - Феарн (18. март - 14. април)

Симболика Јове повезана је с отпорношћу и дуготрајности. Људи рођени у знаку Јове су одлучни и чврсти у својим намерама. Кад спознају шта је то што желе, не жале труда да то и постигну. Њихов највећи проблем је суочавање с временом и изазовима, због чега је код њих "када" врло релативан појам. На крају крајева, он се увек своди на кад-тад! Тек када сви око њих изгубе наду и дигну руке, мирећи се с чињеницом да уверавање како је нешто за њих добро нема никаквог смисла, они одједном заблистају у пуном сјају.

Вечити идеалисти, Јове не желе чути да је нешто немогуће и увек се труде да побољшају постојеће стање. Нагли су, подложни тренутним осећањима и често се непромишљено залећу у све и свашта, на сопствену штету. Воле све што је вредно и пробрано, грозе се кича, буке и претеривања било које врсте. У души су велики романтичари. Њихове мисли су дубоке, а осећања страствена, иако их вешто прикривају. Верују у вечну љубав, али нису спремни на компромисе. Иако је њихова животна стаза често посута трњем, никада не бирају лакши пут.

Бела врба - Саилле (15. април - 12. мај)

Врба је симбол чистоте, интуиције, и мекоће. Људи рођени у овом знаку су заводничке природе, али и уједно благи, ненаметљиви и дискретни. Својом сензибилном природом несвесно привлаче друге људе, на које делују нежније него што јесу, па се због тога често и потпуно безразложно труде да им угоде.

Повлаче се пред агресијом. Увек с пуно такта и стрпљења бирају блажи и суптилнији приступ. Много времена проводе дружећи се с другим људима и дубоко саосећају с њима, сматрајући својом дужношћу да им, кад год то могу, понуде помоћ. Тешко подносе наметнуте обвезе и немогуће их је присилити да раде оно што не воле. Уживају у лепотама живота и диве се лепим уметничким делима. Поседују широко образовање, иако сами нису довољно упорни да би се истакли на неком подручју.

Дрвеће лечи и даје позитивну енергију: пронађите своје по хороскопском знаку и сазнајте зашто треба да их грлимо... С обзиром на то да су несамостални и неспособни сами да се суоче са животним тешкоћама, углавном се, као што се може и очекивати, приклањају водству и заштити људи јачих од себе. Изузетно поштују људе који су чврсти у ономе у чему су они сами слаби, као и људе који су упорни у ономе у чему они сами нису. У том погледу потребно им је одати признање, јер велика је врлина знати препознати своје слабости и живети с њима.

Глог - Хуат (13. мај - 9. јун)

Глогово стабло је чувар кућног огњишта и симбол физичке и интелектуалне плодности. Људи рођени у овом периоду знатижељне су и немирне природе, али скривају је чак и од себе самих, повлачећи се у тврђаву свог дома, где се осећају потпуно заштићено и живе окружени реалном и опипљивом сигурношћу свог блага. Притом под благом не подразумевају само материјалне вредности, него све што је под њиховим кровом сматрају својим за цео живот.Посебно им је стало до статуса и туђег мишљења, па су спремни да плате високу цену да би споља изгледало све како треба, чак и ако су због тога несрећни и незадовољни својим животом. Они уистину немају довољно храбрости за одлуку да своје неиживљене фантазије претворе у стварност.

Иако воле да лутају, свака помисао на било какву трајну промену може их избацити из равнотеже. Пошто немају свој идентитет, лако подлежу ауторитету неке доминантније особе, налазећи сигурност у повратку традиционалним и провереним вредностима. Егоистични су и од партнера стално очекују да им угађа у свему. Иако обвезе не воле, способни су да се присиле на то да их обављају озбиљно и одговорно.

Храст - Друир (10. јун - 7. јул)

Стабло храста је моћан симбол који представља снагу и заштиту. Људи рођени у знаку Храста су способни, успркос свим животним недаћама, да вечито у свему траже ведрију страну. Увек су позитивно оријентисни, а заразни оптимизам који поседују је њихов начин да се ругају тешкоћама.

Зраче посебним стилом, а посебном нотом елеганције освајају све око себе. Не осећају потребу за тим да се праве важни, али воле када их хвале и када им се диве. Проблеме решавају сталожено и промишљено, немају комплекса и усуђују се да траже помоћ када им је она потребна. Њихова највећа мана је повремена експлозивност и недостатак дипломатије, међутим у свему су помирљиви и немају воље да се дуго љуте или да се инате. Партнеру се не препуштају лако, њихову љубав треба заслужити, али када се заљубе њихове страсти су снажне, интензивне и трајне.

Имела - Тинне (8. јул - 4. август)

Имела симболише јунаштво и топлину. Људима рођеним у овом раздобљу је на првом месту срећа њихових ближњих, због чега дају све од себе како би добро и сигурно збринули своју породицу.

Међутим, у тој бризи знају и да претерају, постављајући пред своје ближње превелике захтеве. Стога би, премда све то чине у најбољој намери, ради мира у кући морали да пронађу начине на који ће контролисати своју егоцентричност и склоност заповедању. Када се опусте и забораве на свакодневну напетост и често потпуно безразложну забринутост, на површину излазе њихов неодољив шарм, спонтаност, ведрина и племенитост.

У животу их углавном прати срећа и успех, иако често долазе у сукобе с околином јер мисле да све најбоље знају и умеју. Када су заљубљени желе да усреће партнера, али очекују од њега да их без поговора слуша.

Леска - Цолл (5. август - 1. септембар)

Келти су веровали да леска поседује натприродне моћи. Ова биљка уједно симболизује и мудрост. Људи рођени у овом знаку су обдарени неким унутрашњим светлом и тихом радошћу, који као да зраче из њих. Чак и када им је тешко, настоје да прикрију своју тугу и нерасположење, сматрајући да никога не треба замарати својим бригама. Иако су њихова очекивања висока, стоички подносе терет живота и онда када им не иде најбоље. Верују да за све у животу постоји право време, па ништа не решавају силом.

Интуиција је њихова звезда водиља, па кад осете да некоме могу отворити душу и поклонити им поверење, њиховој магији нема граница. Готово да и нема тога што Леска не би учинила како би усрећила вољену особу. Лако и брзо уче и добро се сналазе у друштву. Њихове највеће мане су критички став и ироничност. У послу нису довољно продорни и, будући да не воле борбу и сукобе за освајање бољих позиција, углавном остају у сенци.

Боровница - Нуир (2. септембар - 29. септембар)

Боровница симболише занос. Људи рођени у овом знаку су страствени и непоправљиви идеалисти у чијим животима разум игра споредну улогу. Када се, будући да је то неминовно, напослетку ипак отрезне од своје опијености лошим изазовима, најчешће је већ прекасно да исправе почињене грешке.

Како су поштеног и одговорног карактера, због почињених грешака дуго и дубоко пате, трудећи се да их не понове. Иако им није посебно важно да било кога импресионирају, због своје мирне, љубазне и угодне природе су омиљени у друштву. Ретко зановетају, а готово никада не оговарају ближње, због чега им се и највеће тајне могу поверити са сигурношћу да су чуване као у најбољем сефу. Но како су углавном превише искрени и превише верују људима, у пријатеље се углавном разочарају. У љубави су најчешће срећни.

Бршљан - Егорт (30. септембар - 27. октобар)

Бршљан је отровна биљка чија је симболика повезана са смрћу и поновним рођењем. Људима рођеним у знаку Бршљана изузетно је важан духовни живот. Они су изразито мисаони и дубоки и више од других људи размишљају о циљу и сврси живота, настојећи да проникну у саму срж ствари.

Траже и упијају све што је необично, тајанствено и загонетно. Непрестано се труде да споје духовну и материјалну страну живота и не могу да се смире док сами себе не пронађу у остваривању својих највиших циљева. Због својег начина размишљања и богата искуства изузетно су занимљиви саговорници, радо виђени у сваком друштву. Послу који раде посвећују се предано и одговорно. Љубавни живот им се често састоји од многобројних пролазних веза, јер се ретко трајно вежу уз неку особу.

Тиса - Нгетал (28. октобар - 24. октобар)

Тиса представља вечност и бесмртност па је њена симболика повезана са загробним животом. Друиди су такође веровали да ово дрво може изазвати видовитост. Људима рођеним у овом знаку живот је путовање на којем дубоко и интензивно проживљавају срећу и тугу, бол и радост, приврженост и одбојност према нечему.

У њиховом животу постоје само две боје, а то су црна и бела, и само један став, а он гласи - све или ништа. Тако, наравно, остају апсолутно неподвојени и решени сваке дилеме и сваке кризе, а најпре кризе идентитета. Њихова је душа стара, они одувек знају да се овде и сада, у овом тренутку, налазе само у пролазу, идући према вечности. Труде се да тај пролаз прође непримећено. Зато живот схватају као позорницу на којој, огрнути плаштем тајни иживљавају своје неисцрпне фантазије. Театрално, свакако, јер они су ипак у свему и пре свега људи с духом и стилом.

Зова - Руис (25. новембар - 22. децембар)

Зова је за друиде била обредно стабло од чијих су цветова и плодова правили свети магични напитак. Људи рођени у овом периоду у себи носе вечну жеђ за животом. Извори, места на којима се због тога опајају су извори знања, разумевања, љубави, лепоте...

Иако духом теже висинама, остају притом потпуно свесни тога да су сами тек један мали део великог универзума, само точкић у механизму, мали људи у великом свету. Зато од живота узимају све што им се пружа, трошећи без жаљења, без остатка. У срцу заувек остају деца. Када нешто желе - желе то сада, одмах, истог тренутка! И учиниће све да то и добију, дословно све. А ако средства што их притом користе баш и нису превише морална... Па шта онда? Зар циљ не оправдава средство? Ипак, нико није савршен!

Топола - Еадха (23. децембар)

Стабло Тополе представља заштиту од урока. Са 23. даном децембра затвара се циклус од тринаест раздобља који представља друидску годину. Душу људи рођених овога дана тешко је схватити и тешко је у њу проникнути. Њихова природа је двојна и недокучива, а њихове реакције су често потпуно непредвидиве.

Премда немају намеру да збуњују људе око себе, управо то најчешће и чине. Потпуно несвесно изазивају неповерење и отпор у својој околини, можда и зато што никада гласно не говоре о својим жељама и плановима. Људи их се боје и заобилазе их, никада заиста не знају шта од њих могу да очекују. Често изазивају оговарања и критике, које се, наравно, одвијају иза њихових леђа, јер ко би се усудио у лице да им каже оно што о њима мисли?

Много је прича испредено о људима рођеним у овом знаку, а многе од тих прича с временом су попримиле фантастичне размере. Иако људској машти заиста нема граница, ваља се упитати нису ли и они сами за то криви - када би повремено показивали и своју топлију страну, када би отворили душу, када би признали своје слабости и бар понекад пустили коју сузу... Можда би се ствари макар мало промениле.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas