Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕТРОГРАДНИ МЕРКУР У ОВНУ ОД 1. АПИЛА: Припремите се за велике промене - ово је прилика да размислите о својим поступцима

Ретроградни Меркур у Овну почиње 1. априла и са собом доноси многе изазове

1711715102_Foto-Profimedia-retrogradni-Merkur.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Водолије, припремите се за раздобље у ком ваш комуникацијски стил и мисаони процеси долазе у фокус.

Ви сте природно искрени, што је предност, али могли бисте да приметите повећано неразумевање и неспоразуме.

Док утицај Овна подстиче директност, ретроградност може да учини да ваш приступ изгледа превише снажно. Размислите о томе како дајете и примате информације.

Рибе, прихватите ово раздобље као прилику да пооштрите свој прорачун и навике трошења. Утицај Овна могао би да вас доведе у искушење да будете импулсивни, зато останите на опрезу и размислите где се треба прилагодити.

Ретроградни Меркур у Овну – кључни датуми

Током ретроградног кретања, чини се да се планета креће у супротном смеру од наше перспективе на Земљи. Привидно кретање уназад једноставно је оптичка варка. Меркур иде ретроградно прилично често, догађа се отприлике 3-4 пута годишње и траје неколико недеља.

Када планета крене ретроградно, долази до поремећаја у подручјима живота којима планета управља, као и аспектима везаним за хороскопски знак у ком је ретроградан.

Ова ретроградност почиње 1.4.2024. у 11:14 х и завршава 25.4.2024. у 13:54 х. Раздобље сене за ову ретроградност траје од 18.3. – 13.5. 2024. године. Обично постоје два олујна раздобља, а олујна раздобља за ову ретроградност су од 27.3. – 9.4.2024. и 16.4. – 4.5. 2024.

Ово ретроградно раздобље у потпуности се одвија у Овну, знаку познатом по својој ватреној и енергичној природи. То је време испуњено страшћу, мотивацијом и узбуђењем.

Можемо се наћи с огромном количином енергије и ентузијазма, несигурни како то учинковито усмерити. Алтернативно, можда нам недостају потребне вештине или ресурси за остварење наших жеља, што резултира значајном фрустрацијом и иритацијом.

Постоји тенденција да постанемо лако узнемирени и раздражљиви, што доводи до честих сукоба и несугласица.

Ево неколико ствари које треба и не треба радити у ретроградном раздобљу:

Немојте радити ово:

- доминирати разговорима; оставити простора за друге гласове.

- наметати своја уверења или жеље другима.

- доносити преране закључке или доносити непромишљене одлуке на темељу тренутних реакција.

Радите ово:

- водите интроспективне разговоре како бисте били сигурни да поштујете себе и своја лична уверења/истине.

- Побрините се да се ваш глас чује и изразите своје мисли.

- практикујте вежбе дисања и друге технике уземљења.

Како ће ретроградни Меркур утицати на сваки знак Зодијака?

Ован

Припремите се за изазован период који је пред вама. Ово би се раздобље могло чинити помало тешким, с помрчинама које откривају нове аспекте ваше личности, а Меркур додаје збуњујући заокрет у мешавину.

Идентитет и самопоимање стављају се у средиште пажње током ове фазе. Можда ћете осетити жељу да промените свој изглед или освежите начин на који се представљате свету. С друге стране, можете се сусрести с низом фрустрирајућих неуспеха, који остављају осећај да се непрестано борите против струје.

Као Овну, стрпљење вам није увек најјача страна, али сада је пресудно више него икада. Искористите ово вријеме за усклађивање темпа и избјегавајте изгарање док се припремате за надолазећи ретроградни Меркур.

Бик

Током овог раздобља ваши ће снови, машта и интуиција бити појачани. Искористите ову прилику да се поновно повежете са својим најдубљим мислима и дотакнете своју бит.

Ваш је дух замршено повезан са свемиром, стога дајте предност активностима попут медитације или вођења дневника како бисте успорили и размислили.

Пазите на стварање претпоставки или упуштање у мелодраму, усмерите своју енергију на оно што је уистину важно и избегавајте улагање у непостојећа питања.

Близанци

Током овог ретроградног Меркура могли бисте се осећати помало несређено. Будите опрезни у погледу сукоба унутар своје заједнице и тежите аутономији без прекорачења граница (и не допустите другима да вас газе!).

Можда ћете се осећати као вук самотњак и то је сасвим у реду. Само се побрините да вас не гурају около или да на вас претерано не утичу.

Усресредите се на ширење своје свести о својим циљевима и проналажење више аутономије у њиховом остваривању.

Рак

Могли бисте осетити да се у вашој каријери кувају напетости током ове ретроградности. Као брижној особи, природно је да другима дајете предност, али сада је време да размислите како су ваши поступци усклађени с вашим властитим циљевима и тежњама.

Будите опрезни при уласку у нове пословне подухвате, јер Меркур може изазвати непотребну драму. Вежбајте стрпљење са својим колегама и самим собом.

Ако посао не напредује брзо како бисте желели, схватите то као знак из свемира да успорите. Насупрот томе, ако се ствари одвијају пребрзо и осећате се преоптерећено, схватите то као знак да делегирате задатке. Искористите ову прилику како бисте били сигурни да ће ваш труд бити признати и цењен.

Лав

Могли бисте почети преиспитивати своја уверења, што је кључно за лични раст. Очекујте збуњеност и тескобу у овом раздобљу.

Будите опрезни када путујете или крећете на путовања – иако то није забрањено, наставите опрезно. Избегавајте да постанете претерано екстровертни и изгубите из вида своју околину.

Иако имате моћ да дефинишете своје вредности, запамтите да и други имају властиту аутономију. Не заборавите да учење често долази из повезивања с другима.

Девица

Током тог времена могли бисте открити неке дубоко укоријењене трауме или скривене аспекте себе. Немојте их потискивати – уместо тога, суочите се директно са својим унутрашњим демонима.

Овај ретроградни Меркур подстиче вас да испитате што вас кочи у напретку. Избегавате ли да се суочите с проблемима који вас муче?

Топло предлажемо вођење дневника, тражење терапије или оне тешке разговоре које сте избегавали. Кључно је дати приоритет својој добробити и бавити се својим потребама као појединца.

Вага

Интеракције с другима могу се суочити с изазовима током овог раздобља. Посебно би проблематични могли бити пословни уговори, стога је пре потписивања кључно темељно прегледајте сву папирологију.

Будите посебно пажљиви према свом партнеру ако сте у браку, а ако планирате веридбу или венчање, не брините – још увек можете! Само осигурајте да се свим уговорима приступа са стрпљењем и пажњом.

Могу се појавити напетости у вези, стога обратите пажњу на то како се афирмишете код свог партнера.

Шкорпија

Током овог ретроградног Меркура могли бисте се осећати тромо, стога је важно успорити темпо. Делујете с намером и успоставите стратегије за спречавање изгарања.

То би могло значити смањивање радних обвеза, опуштање у теретани или предузимање додатне бриге око имунитета. Одвојите тренутак да прегледате свој распоред и идентификујете задатке које можете делегирати или потпуно уклонити.

Уз могућу забуну и неспоразуме у зраку, будите стрпљиви и преузмите контролу над својим данима према сопственим условима.

Стрелац

Припремите се, јер ова ретроградност се захуктава за вас. Пазите на поновно избијање старих пламенова, јер је то класични сценарио ретроградног Меркура.

Искористите ово време за размишљање о стварима везаним уз ваше страсти. Јесте ли превише импулсивни у љубави? Можда се претерано препуштате или се можда суздржавате од прихваћања своје аутономије и проналаска радости.

Немојте се непромишљено препуштати у овом раздобљу, али одвојите време за себе како бисте се поновно повезали с оним што вам доноси срећу. Упамтите, сами управљате својим ужитком, али успут увек поштујте друге.

Јарац

На послу сте природно полетни, али сада је време да се фокусирате на кућне ствари. Ретроградност би могла изазвати драму, било да се ради о породичним или кућним проблемима попут славине која цури.

Искористите ово раздобље за поспремање и решавање дугогодишњих проблема како касније не бисте били оптерећени. Размислите о својој улози код куће и својим одговорностима.

Подузмите промишљену акцију без журбе или резања. Стрпљење је кључно за избегавање непотребног стреса током овог времена.

Водолија

Водолије, припремите се за раздобље у којем ваш комуникацијски стил и мисаони процеси долазе у фокус. Ви сте природно искрени, што је предност, али могли бисте приметити повећано неразумевање и неспоразуме.

Док Овнов утицај подстиче директност, ретроградност може учинити да ваш приступ изгледа превише снажно. Размислите о томе како дајете и примате информације. Можете ли асертивно поделити своју перспективу, а истовремено оставити простора другима?

Прихватите своју хуманитарну природу како бисте потакнули склад тијеком овог времена.

Рибе

Рибе, усред вашег текућег путовања трансформације, овај транзит доноси још један талас промена. Време је да преиспитате свој однос с материјалним иметком и финансијама.

Прихватите ово раздобље као прилику да пооштрите свој прорачун и навике трошења. Утицај Овна могао би вас довести у искушење да будете импулсивни, стога останите на опрезу и размислите где су потребне прилагодбе.

Штавише, можда ћете се борити да потврдите своје жеље и вредност. Чекате ли пасивно да се ствари догоде? Користите овај ретроградни Меркур да истражите и одлучно следите своје циљеве и жеље.

(Атма.хр)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas