Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест планета се тренутно креће РЕТРОГРАДНО: Ево шта ове стролошке појаве доносе са собом и на шта треба да обратите пажњу

Ретроградно кретање планета је период великих промена и трансформација

1693473436_shutterstock_1388028689.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Ретроградне планете оличавају период личних и духовних трансформација. У зависности од тога где се налазе у карти, оне нам показују где треба да направимо корак уназад и анализирамо теме које се односе на причу у нашој наталној карти.

Када планете постану ретроградне, охрабрени смо да растемо, исцељујемо и откривамо своју унутрашњу моћ.

Између маја 2023. и јануара 2024. чак 6 планета је ретроградно: Меркур, Венера, Сатурн, Уран, Плутон и Нептун, а ускоро и Јупитер.

1. Ретроградни Плутон у Јарцу и Вололији: од 1. маја 2023. до 10. октобра 2023. године

Када је Плутон ретроградан, неки људи могу постати уплашени када се то догоди. Плутон је мистична и трансформативна планета која сваке године иде ретроградно по 6 месеци.
Плутон доноси промене на колективном нивоу. Плутон у Јарцу фокусиран је на посао и политику, а у Водолији ће се више бавити заједницом и технолошким напретком, покренће промене које ће користити колективу. Плутон доноси преокрете, али научићемо да себе посматрамо другачије и самопоузданије када прођемо кроз искушења у тами и откријемо своју светлост.
Ову енергију ће највише осетити кардинални знаци касног степена (Ован, Рак, Вага и Јарац) и фиксни знаци раног степена (Бик, Лав, Шкорпија и Водолија).

2. Ретроградни Сатурн у Рибама: од 17. јуна 2023. до 4. новембра 2023. године

Ретроградни Сатурн се дешава сваке године и траје шест месеци. Ове године, Сатурн је ушао у знак Риба, показујући нам како да превазиђемо своје емоције, да се не плашимо одговорности и откријемо своје амбиције.
Када Сатурн постане ретроградан, од нас се тражи да размислимо о нашем односу према моћи и ауторитету. Сатурн жели да радимо ствари на прави начин и да будемо искренији. Подстакнути смо да развијемо бољи однос са старијима и да се ефикасније носимо са одговорношћу. Сатурн жели да се отргнемо од власти коју прошлост може имати над нама како бисмо постали независнији и храбрији.
Водени знаци (Рибе, Рак и Шкорпија) и ваздушни знаци ће највише осетити ову енергију.

3. Ретроградни Нептун у Рибама: од 30. јуна 2023. до 6. децембра 2023. године

Ретроградни транзити Нептуна се дешавају сваке године и трају од пет до шест месеци. Нептуну је удобно у знаку Риба јер је сувладар знака. Ствари постају магловите са транзитом Нептуна и понекад се ствари могу сакрити.
Када је Нептун ретроградан, овај период се односи на учење како да се открије истина и да се разликује шта је стварно, а шта није. Односи који су засновани на лажима биће разоткривени током овог транзита, посебно са Сатурном у истом знаку и Меркуром који је у опозицији са Нептуном. То је период искрености, прихватања и скидања наших ружичастих наочара. Видимо ствари какве јесу када је Нептун ретроградан, тако да можемо да ревидирамо и прегледамо пре него што планета крене директно. То је време када доживљавамо своје поновно буђење.
Ту енергију ће највише осетити водени и ваздушни знаци.

4. Ретроградна Венера у Лаву: од 22. јула 2023. до 3. септембра 2023. године

Овај транзит се не дешава тако често као остали, ретроградно иде само сваких 18 месеци. Али тренутно је Венера ретроградна у Лаву и то ће утицати на динамику односа до октобра ове године. Када је Венера ретроградна, можда ћемо морати да урадимо неки дубоки рад и исцељење у односима, а то укључује и ону коју имамо са самим собом.
За креативне људе, Венера жели да будете искрени у ономе што радите и да поново распалите љубав коју имате према својим пројектима. Венера жели да више ценимо себе, поготово што је у знаку Лава, планете којом влада Сунце. То је подсетник да се не задовољавате мање у везама и да волите безусловно. Венера жели да запамтимо да себе ставимо на прво место и да будемо марљивији о томе коме дајемо своју љубав.
Управо сада, знаци Водолије и Лава ће највише осетити ову енергију заједно са Шкорпијама, Вагама и Биком, два последња којима влада ова ретроградна планета. Ватрени знаци - Ован и Стрелац доживеће неке промене у својим романтичним животима или креативним потрагама.

5. Ретроградни Меркур у Девици: 23. август 2023. - 15. септембар 2023. године

Ретроградни Меркур је најозлоглашенија планета која се обично спомиње када се говори о ретроградности.
Када је Меркур ретроградан, обично је неколико недеља везан за неки хаос и поремећаје. Меркур може бити досадан када је ретроградан јер морамо бити посебно пажљиви о томе шта потписујемо, шта подносимо и како планирамо време путовања. Очекујте велика кашњења и гледајте на ово као на период уређивања јер понекад посао мора да се понови. Главни лек је да будете тачни и добро организовани. Раније буђење, планирање и бољи изглед могу помоћи вашем расположењу.
Када је Меркур ретроградан, Близанци и Девице ће то највише осетити јер је то њихов владар карте. Тренутно, су Бик, Девица, Јарац, Близанци, Девица, Стрелац и Рибе под утицајем .

6. Ретроградни Уран у Бику: од 28. августа 2023. до 17. јануара 2024. године

Ретроградни Уран обично траје пет месеци, што се дешава сваке године. Уран је трансформативан, изненађујући и ужива у стварању неких поремећаја. Ретроградни Уран није нужно негативан, али може бити узнемирујућ због брзих и неочекиваних промена које овај транзит може донети. Али, за оне који су погођени, најбоље је да се опустите и посматрате овај транзит као вожњу ролеркостером. Останите на месту док се вожња не заврши да бисте могли да пређете на следећу фазу. Што више желимо да се боримо против промена, то може бити теже да их прихватимо. Уран воли да подстиче људе да буду отворенији за нове идеје, упознају нове пријатеље који нас инспиришу и прихвате хобије којих смо се можда превише плашили.
Бик, Јарац, Девица, Шкорпија, Лав, Водолија – ови знакови ће бити посебно погођени ретроградним Ураном, јер ће их довести у сукоб са својом филозофијом.

7. Ретроградни Јупитер у Бику: од 4. септембра 2023. до 30. децембра 2023. године

Јупитер у Бику иде ретроградно на неколико месеци, утичући на нашу идеологију, наш систем вредности и наш однос са самим собом. Јесмо ли се почастили? Да ли се осећамо уверени у своја достигнућа? Јупитерова ретроградност ће покренути неки правац у нама јер ће аспектовати Меркур и Сатурн. То је време контемплације, искрености и планирања. Постоји потенцијал за љубав и раст јер је Јупитеров владар сада Венера. Можемо видети како можемо донети више љубави и бриге себи и односима у нашим животима.
Бик, Лав, Шкорпија, Водолија, Јарац И Девица ће осетити ову енергију.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas