· · Коментари: 0
АСТРОЛОГИЈА

Записано је у звездама: Како функционишу хороскопски знакови и на чему се заснивају?

Да ли сте се икада запитали одакле потичу хороскопи и како положаји планета пружају космичко знање?

1610714161_Depositphotos_237499194_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Толико нас се ослања на звезде које ће нам пружити увид у нашу будућност, редовно проверавајући хороскопе за мистичне увиде и савете.

Прочитајте још: Ови хороскопски знакови су идеална комбинација, али ипак често раскидају

Хороскопи су засновани на 12 знакова зодијака. Зодијак је термин који се користи за описивање круга од 12 подела небеске дужине који су усредсређени на пут Сунца.

Дванаест одељења дели имена која знамо као звезде, на основу месеца рођења. Термин зодијак потиче од латинског "зодиацус", што значи круг живота. Током историје, зодијак се користио за предвиђање или ођек карактеристика личности. 

На чему се заснивају? Што се тиче израчунавања за сваки појединачни знак, астролози имају испробану методу. Стручњаци из Астролутели кажу да се о пореклу хороскопа за читање навелико расправља, али пракса је остала иста. Они пишу: - Особине знакова и планета и значења различитих угаоних односа (аспеката) преносили су се кроз векове. Астролози древног света веровали су да постоји веза између "звезда" и живота на земљи.

Фото: Депоситос

Прочитајте још: ХОРОСКОП за 15. ЈАНУАР: Један знак мора да ОДРАСТЕ и плати ГРЕШКЕ

- Планете и знакове назвали су по својим боговима, на основу комбинације посматрања и интуиције. Чак и данас, митови који су у корелацији са планетама и знаковима говоре нам готово све што о њима треба да знамо.

Хороскопски знакови названи су по боговима

Сузана Кавил, бивша астролошка колумнисткиња, сведочи о овој теорији. Објашњавајући како планете утичу на знак, рекла је: - То је комбинација гледања шта планете раде, а затим интуитивно разрађивање како ће то утицати на осетљиве рибе, или како ће утицати ако је пун месец, или ометајући транзит Меркура, који ће утицати на њихове свакодневне везе. Она додаје да, иако нису сви људи истог знака исти, ипак постоје постоје обрасци. - Флексибилни Близанци неће бити толико збуњени тим Меркуровим ретроградним сметњама у њиховој комуникацији као постојани бик којем ће то сметати - рекла је Сузана.

Прочитајте још: Идеални љубимци за сваки хороскопски знак

- Што се тиче уопштавања, сви људи истог знака нису исти, али још нисам упознала шкорпију, која, на пример, није била тајна! - закључила је.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.