Horoskop

Autor: Astrolog Predrag Petković

Za godinu:2020
Ovan

Ovan

Tokom 2020. godine znak Ovna će da bude napadnut od Saturna, Plutona, Jupitera, kao i Južnog Mesečevog čvora. To znači da će ovaj znak imati dosta izazova tokom godine. Za neke Ovnove ovo će biti pokretački motor da urade nešto više, dok će za druge da bude veliko opterećenje, pa neće istrajati u svojoj borbi.

S obzirom da se sve ove planete u Jarcu nalaze u polju karijere (10. kuća) za ambiciozne Ovnove ovo može da bude težak, ali veoma uspešan period. Samo treba da nastave i da se izbore sa preprekama. Od 16. februara do 30. marta Mars će takođe da prolazi kroz Jarca, odnosno kroz polje karijere. Ovo je najbolji period u godini kada će Ovnovi da imaju izuzetnu snagu na profesionalnom polju. S obzirom da sve ove planete u Jarcu prave odličan aspekt (trigon) na polje novca, očekujemo dobru i stabilnu zaradu tokom cele godine. Dakle, 2020. godina će za Ovnove prvenstveno da bude dobra poslovna godina.

Sve ove planete praviće loš aspekt na 7. kuću, tj. polje braka, pa su Ovnovi ovde na tankom ledu. Mogući su konflikti, svađe, ponekad pravi rat, a ako za to imate predispoziciju u svom horoskopu, moguć je i razvod. Polje ljubavi nije tako loše (5. kuća), tako da je bolje onim Ovnovima koji nisu u braku ili zajednici. Od leta su bolji aspekti za ulazak u novu vezu. Proleće će takođe da donese neke izazove u ljubavi. Ipak, ovo nije godina u kojoj bi Ovnovi trebalo da se venčavaju.

Što se zdravlja tiče, može da bude problema sa glavoboljama, pritiskom, zglobovima i kičmom, ali nekih većih tegoba ne bi trebalo da bude. Ipak, treba pripaziti na povrede, jer su Ovnovi izloženi svemu ovome cele godine, a naročito tokom februara i marta.

Bik

Bik

Bikove prve dekade očekuje mnogo promena u životu. Kroz ovaj deo znaka kreće se Uran, koji kroz Bika prolazi jednom u 84 godine. Uran je planeta nepredvidivih i naglih promena. On uzdrmava temelje skladnog i organizovanog života. Kaže se da je sa Uranom sve moguće, čak i ono što nam ne pada na pamet.

Za žene rođene u prvoj dekadi ovog znaka problem dolazi sa ocem ili mužem. Sve zavisi šta je osetljivo u natalnom horoskopu. Može da bude gubitak oca, ili razvod, a možda i gubitak muža. Međutim, ako nema predispozicije za ovo u ličnom horoskopu, nema razloga za brigu.

Puna 9. kuća sugeriše na putovanja. Možda ove godine odete na destinaciju o kojoj duže vreme razmišljate. Planeta posla, Saturn, u polju inostranstva - pa ovde mogu da budu i poslovna putovanja.

Dobar aspekt Jupitera, Saturna i Plutona iz Jarca prema 5. kući (ljubav) označava karmičku vezu. Pojaviće se neko sa kim ćete ući u vezu, a osećaćete kao da tu osobu dugo poznajete. To prepoznavanje je znak da ste već u nekom životu imali odnos. Ipak, pošto Saturn aspektuje polje ljubavi, možda se radi o nekom dugu koji se vuče, pa obratite pažnju malo više na skrivene znakove i poruke.

U ženskom horoskopu će zbog tranzita Marsa kroz 12. kuću da dođe do ulaska u tajnu vezu sa jednim interesantnim muškarcem. Za neke ovo može da bude vrlo neobična ljubavna avantura. U pitanju je neki sportista, hirurg ili vojnik.

Polje novca nije ugroženo, tako da će Bikovi dobro da zarađuju u 2020. godini.

Što se tiče zdravlja, najviše pažnje treba da se obrati na stresove zbog tranzita Urana kroz Bika. On ume da donese disbalans štitne žlezde, hormonske poremećaje, ali i sklonost ka gojenju. S obzirom da ste gurman i da volite slatkiše, povedite malo više računa o ishrani.

Blizanci

Blizanci

Početkom juna Severni Mesečev čvor ili Rahu ući će u znak Blizanaca. Rahu je nepredvidiva, nevidljiva i čudna planeta koja ume život da preokrene u potpunosti. Iako je Rahu poznat po tome da donosi materijalne uspehe, novac ili moć, on to uvek radi sa nekim ciljem. Ako iskoristite na pogrešan način to što budete dobili, može da vas provede kroz vrlo delikatne situacije. Zato treba da osećate zahvalnost prema svemu što dolazi od njega.

Blizanci će zbog ovog tranzita da budu jedan od najuspešnijih znakova. Ovo je izuzetno ambiciozna planeta i kad tranzitira kroz neki znak, onda daje snagu i moć tom znaku da napravi velike stvari u svom životu. Blizanci će puno toga da nauče tokom 2020. godine. Menjaće poslove, tražiće se i upoznaće veliki broj ljudi. Iako će u sebi da nose neodoljivi šarm i privlačnost, ljubavni život u ovoj godini nije baš nešto gde će da nižu uspehe. Veze mogu da budu kratkotrajne, ili bez velikog uzbuđenja. Saturn napada 5. polje ljubavi, pa može da dođe i do preispitivanja veze u kojoj se nalaze. Ovo je karmički upliv na ljubavni život. Ako natalni horoskop nije karmički opterećen po pitanju ljubavi, onda te osobe neće da osete takav efekat. Međutim, ako on u horoskopu postoji, ova godina je period kada se sreću, ili se odlazi od karmičkih ljubavi.

Tranzit Južnog Mesečevog čvora kroz polje braka ukazuje na iskušenja koja će doći sa ove strane. Partner je stalno nezadovoljan. Štagod da uradite ne možete da promenite situaciju. Radi se o nekom unutrašnjem nezadovoljstvu koje se projektuje na ceo odnos. Ako ulazite u brak ili zajednicu u 2020. to je znak da imate dug prema osobi sa kojom ulazite u brak. Ako ste već u braku, onda ga preispitajte, jer lako može da dođe do njegovog prekida. Ako imate astrološke aspekte za razvod, ova godina može da bude baš takav period.

Zdravlje je generalno dobro kod većine pripadnika ovog znaka. Inače, Venera će u Blizancima da boravi od aprila do avgusta, pa je to odličan period za zaljubljivanje i puno drugih lepih stvari.

Rak

Rak

Glavni fokus ovog znaka biće na braku i odnosima. Kroz polje braka će se tokom 2020. kretati tri planete, Saturn, Pluton i Jupiter, a u prvoj polovini godine Južni Mesečev čvor. Kad ovoliko puno planeta prolazi kroz jedna znak, odnosno kuću, ona postaje dominantna u toj godini. S jedne strane, ovo će mnoge Rakove da uvede u bračne vode. Sve one ozbiljne veze koje pretenduju da uđu u brak tako će se tokom ove godine i realizovati. To se dešava sudbinski, jer se Saturn, kao pokazatelj sudbine, nalazi u polju braka i definiše odnose kroz venčanje.

Međutim, ovo je veći problem za one koji su u braku, jer Pluton, Saturn i Južni čvor imaju tendenciju da sruše brak ili da ga dovede u veliko iskušenje. Saturn ukazuje da će se mnogi u svojim brakovima preispitivati da ili se nalaze sa pravom osobom. U najgorem slučaju, ove planete mogu da donesu bolest ili smrt partnera. Ako se u njegovom horoskopu nađu pokazatelji opasnosti, onda ovo može da bude upozorenje. Pluton, Saturn i Ketu u 7. kući donose udovištvo, kako u natalu, tako i u tranzitu.

Polje novca je solidno, pa to neće da bude preveliki problem ljudi rođenih u znaku Raka. Bez obzira na to, polje posla će da bude prilično opterećeno, ali ne mora da bude neuspešno. Ova godina je teška za karijeru i trebaće puno strpljenja, borbe i rada da se dođe do kvalitetnih rezultata. Mnogi će tokom 2020. menjati poslove.

Osetljivi su stomak, želudac i reproduktivni organi, a prisutne su i česte promene raspoloženja. Najosetljiviji period za ovaj znak su januar i februar, kada se preko puta Raka bude nalazio i Mars. Ovo je takođe opasnost od povreda, a moguće su i hirurške intervencije.

Lav

Lav

Lav je prilično srećan znak, ne samo tokom 2020. godine, nege uopšte. NJime upravlja Sunce, planeta života, radosti, topline i sigurnosti, tako da je to dovoljan razlog da Lavovi sami sa sobom budu srećni i zadovoljni. Sunce, koje se polako kreće iznad Zemlje, obasjava je svetlošću i donosi joj život. Tako i Lavovi drugima donose svetlo. Istina je da mogu da budu egocentrični, ali to se odnosi na niže tipove Lava. Viši tip je velikodušan, otmen, zaštitnik i neko ko pruža sigurnost.

S obzirom da će njihovo polje karijere da ima izuzetno dobre aspekte od Saturna, Plutona i Jupitera, ovo će za njih da bude srećna godina. Naravno, da bi se ovo ispunilo, treba da imate u natalnom horoskopu predispoziciju za dobru karijeru. To nikada nemojte da zaboravite. Može da nam se desi samo ono što već negde imamo kao predispoziciju. Polje novca je takođe izuzetno postavljeno. To znači da će lako da dolazi sa više strana. Bitno je da otvorite polja kroz koja novac može da stigne. Nemojte da sedite skrštenih ruku i da očekujete da se nešto desi. Vi napravite jedan korak, a kosmos će prema vama deset. Dakle, fokus u ovoj godini je posao i novac, što je za Lavove od presudne važnosti da se osećaju dobro u svojoj koži.

Što se tiče ljubavnih odnosa, biće raznih ljubavnih avantura, naročito od marta. Za one koji su u braku, prolazak Marsa kroz Vodoliju može da bude uznemiravajući, pa obratite pažnju tokom proleća, jer će upravo ovaj aspekt da se aktivira. Polje ljubavi će naročito da bude aktivno tranzitom Venere kroz znak Ovna od 8. februara do 4. marta. U ovom periodu su velike šanse da sretnete osobu u koju možete da se zaljubite. Ako vezu počnete u ovom periodu, možete da se nadate i braku sa tom osobom.

Zdravstveno stanje je dobro, iako bi trebalo da uradite neke kontrole organa koji su vam slaba tačka, prosto da znate da je sve u redu. Leto je izuzetno dobar period, jer se vide lepa putovanja i neke nove destinacije. Za one koji planiraju decu najbolje je da preskočite ovu godinu, makar kad je porođaj u pitanju. Za to je bolja 2021. godina.

Devica

Devica

Devica je pod dobrim tranzitima gotovo cele godine. Sve Device koje se bave uslužnom delatnošću ili trgovinom imaće uspeh u poslu. Znamo da su Device radoholici i da rade i kada treba i kada ne treba. To je jednostavno opis njihovog karaktera. S obzirom da će Venera dugo da se zadrži u polju posla, od aprila do avgusta, to je period kada će da rade, uživaju i zarađuju. Drugim rečima, gledajte da se najviše angažujete u ovom periodu, jer ćete puno toga moći da postignete. Imaćete mnogo energije i volje da dođete do nekih ciljeva koje dugo planirate.

Međutim, interesantno je da će ta Venera koja se kreće kroz polje karijere da donese i neke ljubavne dogodovštine, jer ona uvek predstavlja ljubavne odnose. S obzirom da tranzitira kroz 10. polje, velika je verovatnoća da će se sve te stvari dešavati baš na poslu. Neki kažu na ne treba mešati posao i ljubav, pa je najbolje da vi to procenite. S obzirom da će ona da se kreće unazad, tj. retrogradno, to mogu da budu neke ljubavi iz prethodnih života koje se sada vraćaju da bi se srele sa vama. U polju braka je Neptun, što baš i nije neka pozicija za brak. Ima dosta onoga što se u braku skriva. Ako je u pitanju ženski horoskop, možete da budete sigurni da vas muž vara i to sa osobom koju je upoznao na poslu. Ona je dosta mlađa i ne namerava da prekine taj odnos, tako da obratite pažnju na sve to. U muškom horoskopu nema takvih problema.

Zatim, povedite računa o ishrani i pijte više tečnosti da ne biste imali problema sa bubrezima. Varenje je takođe osetljivo, pa naročito tokom leta i na putovanju pazite šta jedete.

Vaga

Vaga

Vaga će dobrim delom godine da bude pod pritiskom Saturna, Plutona, Jupitera i Južnog Mesečevog čvora, što znači da će osobe rođene u ovom znaku biti na raznim iskušenjima. Sve ove planete napadaće Vagu iz 4. kuće, koja se odnosi na roditelje i pretke. To može da ukaže na problem sa roditeljima, njihovu bolest, a možda i smrt. U manjem obliku, ovo može da bude i nerazumevanje sa roditeljima, potreba da se od njih odvoji ako žive zajedno, roditelji koji se previše mešaju u njihov život ili slične situacije.

U ovom periodu mnoge Vage mogu da reše pitanje nekretnina, jer grupa planeta u ovoj kući može i to da donese. S obzirom da Saturn i Pluton predstavljaju dugove predaka i porodično prokletstvo u 4. kući, može da se desi da je tokom 2019. sve to bilo, ili će 2020. biti aktivirano. Ako vas budu pratili maleri, nezadovoljstva, emotivni ili zdravstveni problemi i drugi loši događaji, moguće je da su ovi tranziti upravo nešto tako probudili u vašem horoskopu. Naravno, trebalo bi onda da sve to imate kao predispoziciju, jer ako nemate, neće se ni dogoditi. Ovi aspekti će tada da se manifestuju kroz drugačije događaje.

Ova godina može da bude opterećujuća za odnose, naročito za brak. Polje braka će takođe da bude pod udarom svih ovih planeta od jula do decembra, jer će Mars da prolazi kroz polje braka, pa obratite više pažnje na odnos sa partnerom. U dobrim horoskopima ovo će da donese samo sitne sukobe, dok će u lošim horoskopima da sruši brak. Ako je situacija već negde problematična, znajte da će 2020. da donese problem, ali će i da razreši situaciju.

Finansije neće biti problematične. Ali, na poslu će sve biti pod dozom opterećenja. Zdravstveno stanje je generalno osetljivo, naročito ako bude emotivnih stresova. Od aprila do avgusta vaš vladar Venera tranzitira kroz Blizance i šalje na Vagu odličan aspekat. Ako je dobar horoskop, ovo će da donese nove ljubavi, putovanja, ljubav na putovanjima i druge lepe avanture. Ako je problematičan horoskop, ovo može da donese komplikovane karmičke veze sa partnerima iz prethodnih života prema kojima postoje neki zaostali dugovi.

Škorpija

Škorpija

Osim Urana, koji će prvu dekadu Škorpije da napada iz 7. kuće, nema preterano drugih teških aspekata. Tranzit Urana kroz 7. kuću, ili Bika koji se nalazi preko puta Škorpije, ukazuje na bračne probleme, neprijatna iznenađenja i stresove. Uran je vesnik razvoda i nepredvidivih situacija, pa će mnoge Škorpije da se suoče sa dilemom: otići ili ostati? Iako se ovo najviše odnosi na Škorpije rođene u prvoj dekadi, ne treba da zanemarimo ni one koji su rođene kasnije, jer ovaj uticaj delimično može da se odnosi i na one rođene u drugoj i trećoj dekadi, ali sa slabijim intenzitetom.

Takođe, tranzit Neptuna kroz 5. kuću može da ukaže na tajnu ljubav, paralelnu vezu, naročito zato što se Neptun kreće kroz znak Riba (tajna, paralelna veza) i iz polja ljubavi pravi odlične aspekte na Škorpiju. Zbog Neptunovog retrogradnog kretanja pretpostavljamo da će biti neka fatalna veza sa osobom koju znate iz nekoliko prethodnih života. Znači - spremite se na novu avanturu.

Ali, ono na šta Škorpije posebno treba da obrate pažnju u 2020. je zdravlje. Ovo se naročito odnosi na žensku populaciju koja ima osetljivije reproduktivne organe od muškaraca. S obzirom da će Mars da se kreće kroz polje bolesti od avgusta pa do kraja godine, treba da se obrati pažnja na ginekološke probleme. Mars ove godine dugo boravi u vašoj 6. kući, a on donosi upale, moguće hirurške intervencije, pojavu cista, mioma i sl.

Kada je reč o poslu, 2020. će da bude u relativno dobra iako će neke Škorpije da menjaju posao već od proleća. Što se finansija tiče, u dobrim horoskopima ovo je odlična godina, dok će u problematičnim horoskopima biti poteškoća oko zarade. Ipak, novac će dolaziti i van posla, iz nekog drugog izvora.

Strelac

Strelac

Jupiter, koji vlada Strelcem, polako se seli u znak Jarca, gde će da boravi do kraja 2020. godine. To nije baš povoljan znak za njega, jer se Jupiter tu nalazi u znaku svog pada. Jarac je depresivan, hladan i težak znak, dok je Strelac (Jupiter) avanturista, veseo, optimističan, pa se zbog toga Jupiter ne oseća najbolje u Jarcu. On gubi deo svoje dobre energije i funkcioniše sa ograničenjem. Treba mu mnogo više truda, zalaganja i snage da postigne iste rezultate. S obzirom da Strelac i ne voli preterano da se angažuje, možda mu zbog toga neke stvari izmaknu iz ruke. Nije navikao da se muči, već da sve ide lako. Tokom 2019. godine Jupiter je bio u Strelcu i doneo je puno toga Strelčevima na lak način. Jupiter nema u Jarcu takav vetar u leđa, pa će Strelčevi da se osećaju ograničeno, umorno i povremeno bez snage.

Naravno da će tokom godine biti malo boljih i malo lošijih perioda, ali je druga polovina godine znatno bolja od prve polovine 2020. S obzirom da će Mars dugo da bude u Ovnu i da pravi odlične aspekte na Strelca (od avgusta do decembra) to će Strelčevima da da mnogo više snage, optimizma i energije, pa će polako da se vraćaju u svoju prirodno dobru formu. Južni Mesečev čvor od leta ulazi u Strelca, što ukazuje da će da bude dosta karmičkih događaja. Ketu je u Strelcu dobar za duhovni rad, sazrevanje, preispitivanja, ali može da ukaže i na neka karmička ispoljavanja koja mogu da donesu gubitke ako je horoskop karmički opterećen.

Paralelno sa tim, Severni čvor, tj. Rahu, ulazi u 7. polje koje se odnosi na brak. Time će mnogim Strelčevima da bude obeležena 2020. godina. Pored Rahua, koji drugom polovinom godine ulazi u 7. kuću, planeta ljubavi će tu da boravi od aprila do avgusta, kada će se Strelčevima pojaviti ljubav iz prethodnog života. To je zbog toga što je Venera tokom ovog perioda često retrogradna, a to ukazuje da se neko vraća iz prošlosti. Ako se susret desi u vreme retrogradnog kretanja Venere, obratite više pažnje na taj odnos.

Poslovna situacija je dobra, a što se zdravlja tiče većina pripadnika ovog znaka će da bude zdrava ove godine. Moguć je povremen osećaj hroničnog umora, pad imuniteta, glavobolje, problemi sa kičmom, ali sve je to u granici podnošljivosti.

Jarac

Jarac

Jarac je znak kroz koji tranzitira najveći broj planeta. Tu je Saturn, Jupiter, Pluton i Ketu. Oni će ovom znaku da donesu veliku dinamiku i puno događaja. Neki od njih će da budu lepi, neki teški, ali sigurno je da je ovo znak koji će da pretrpi najviše promena tokom 2020. godine. Čak je i numerološki ova godina u znaku broj 4, koji je u astrologiji Saturn, odnosno Jarac. Tako da ova godina generalno neće biti laka, ali je sigurno godina zrelosti i odrađivanja neke karme. Opet ponavljam da se sve bazira na predispoziciji ličnog horoskopa. Oni Jarčevi koji imaju snažnije obojen karmički horoskop ili u kojima ima dugova predaka, teže će da prođu kroz ovu godinu. Oni koji nemaju tako naglašene elemente karme i dugova, proći će lakše.

Od sredine februara, pa do kraja marta, kroz Jarca će da tranzitira i Mars, što će nekim Jarčevima da donese još više snage i energije. Za ambiciozne, ovo je fantastičan period u kome mogu da ostvare puno uspeha. Ipak, ovo je period naglašenih strasti, pa lako može da dođe do povređivanja, sukoba, ili nekih drugih elemenata koji mogu da donesu problem.

Najbolji period za posao je kada Mars bude prolazio kroz 10. kuću, što je od avgusta do decembra. Ovo je vrlo snažan period u profesionalnom smislu, pa će mnogim Jarčevima da donese prosperitet. Za one koji nemaju posao, mogu da ga očekuju u ovom periodu.

Nije emotivno obojena godina, pa se većini neće desiti neka bitna promena. Ipak, ako nešto treba bitno da se desi na ovom polju, to će biti u aprilu/maju i oktobru/novembru.

Zdravlje je relativno dobro, iako mogu da se dese neprijatnosti sa zubima, kostima, zglobovima, kičmom, glavoboljom i varenjem.

Vodolija

Vodolija

Kod Vodolija se uvek dešava nešto novo i nepredvidivo. Čak i kad nema posebnih aspekata, ovaj znak kojim upravlja Uran sam sebe iznenađuje. On će da pravi kvadrat iz Bika na osobe rođene u prvoj dekadi Vodolije, što će naročito u ženskom horoskopu da prouzrokuje promene na emotivnom planu, kao i preseljenja zbog tranzita Urana kroz 4. kuću. Kvadrat Urana na Sunce će kod mnogih Vodolija da ukaže na stresove u braku, sa ocem, a možda i na razvod. Ovo se naročito odnosi na osobe rođene tokom 1975. i 1976. kada su Vodolije imale aspekt Sunce kvadrat Uran. Onima koji su u podznaku Lav, a nisu razvedeni, ova godina to lako može da donese. Za one rođene u drugoj i trećoj dekadi, to će se dešavati kasnijih godina. Ipak, trigon Venere iz Blizanaca od proleća do sredine leta može da ukaže na neku novu ljubav, jer će Venera dugo da se zadrži u polju ljubavi (5. kuća).

U aprilu Saturn ulazi nakratko u Vodoliju i ostaće tu do početka jula, pa može da nagovesti neke probleme oko posla i finansija. Ipak, nije nedostatak novca u pitanju, koliko su izvesni troškovi u tom periodu. Možda kupovina kola, uplata letovanja, ili sređivanje stana.

Zdravlje je generalno dobro, iako nervni sistem uvek može da bude osetljiv. Kod žena štitna žlezda, povišen šećer, gojaznost, kao i ginekološki problemi. Gotovo sve ovo je uzrokovano stresovima i gledajte da se makar ne nervirate oko nebitnih stvari, kojima dajete preveliki značaj bez potrebe. Godina će svakako da bude dinamična sa puno druženja, putovanja, lepim godišnjim odmorom i novim poznanstvima.

Ribe

Ribe

Poslednji znak Zodijaka, Ribe, imaće prilično lepu 2020. Sve spore planete, kao što su Saturn, Uran, Pluton, pa čak i Jupiter, gotovo cele godine daju podršku ovom znaku. Počev od ljubavi, tj. Venere koja će da uđe u znak Riba već 14. januara, koja nosi nagoveštaj lepih ljubavnih doživljaja.

S obzirom da su Ribe vodeni znak, najvažnija stvar za njih su emocije. Dovoljno je da malo nešto ne bude kako treba, pa da se ovaj znak skroz poremeti. Venera će na samom početku godine da donese lepe dane provedene sa svojim partnerom, a ako ga nema, ovo je pravi period za upoznavanje nekog novog. Venera će da boravi u Ribama do 7. februara, kada polako ulazi u znak Vodolije. To je prvi period kad vam se u 2020. otvaraju vrata za ljubavnu romansu. Naravno da to nije jedini period, ali je prvi koji će Ribama da donese neke lepe stvari. Ovaj period nije dobar samo za ljubav, već generalno za mnoga zadovoljstva i uživanja. S obzirom da je polja braka aspektovano od više planeta, ne bi me čudilo da mnoge Ribe uđu u brak u 2020. godini. Vreme za trudnoću je kada Venera bude u Raku, što je od 7. avgusta do 5. septembra. Ovo je takođe drugi dobar period za ulazak u ljubavnu vezu.

Tranzit Venere kroz polje ljubavi će sigurno mnogim Ribama da ulepša život. Neptun će se kretati kroz Ribe, što može da ukaže na neke iluzije ili lošu procenu. Ovo su, inače, sklonosti Riba, pa obratite pažnju da li ste dobro procenili neku osobu, jer vam se često dešavaju razočarenja. Vi, jednostavno, želite da verujete u lepo, bez obzira što vam intuicija govori drugo. Slušajte svoju intuiciju i sigurno ćete manje da se razočarate.

Poslovno ćete osrednje biti zadovoljni, a one Ribe koje nisu zaposlene, posao mogu da očekuju u martu, aprilu, pa tek u oktobru. Što se novca tiče, snalazićete se nekako. Možda često kupujete nepotrebne stvari, pa je možda to uzrok manjka novca u novčaniku.

Zdravlje je optimalno dobro, ali mogu da se dese oscilacije u raspoloženju, pad pritiska, prehlade i manje stomačne smetnje. Tokom leta pijte veću količinu tečnosti.