Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РУЖЕ сви обожавамо, а да ли сте пробали СОК од овог магичног цвета? (РЕЦЕПТ)

Рецепт за сок од руже који ћете обожавати

1652627117_tea-rose-corolla-1871837_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

Право је време да припремите освежавајући сируп који ће вас окрепити током летњих дана. Довољно је да га разблажите помоћу воде и добићете укусан сок који можете да служите гостима.

Сируп од руже је одличан за здравље срца и нерава. Прочишћава крв, смирује напетост, а осим тога одличан је и код упале грла, реуме, жутице, чишћење јетре, у случајевима вртоглавице, главобоље и нарушене цревне флоре.

Састојци:

  • 2 пуне шаке латица ружа
  • 2 кесице лимунтуса
  • шећер
  • вода

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

Припрема:

  1. Латице одвојите од петељки и ставите у теглу запремине 5 литара.
  2. Латице додајте тако да попуне више од половине тегле.
  3. Додајте лимунтус и налијте водом скоро до врха и промешајте.
  4. Латице ће се подићи на врх.
  5. Теглу поклопите тањирићем за кафу или фолијом.
  6. Никако немојте затварати теглу, јер сок ће се укиселити и убуђати.
  7. Теглу оставите да стоји на сунчаном месту десетак дана (можда и који дан дуже), док вода не постане розе боје, а латице изгубе потпуно боју и буду сивкасте. Добијени сок прецедите и измерите колико сте течности добили.
  8. Колико литара течности толико килограма шећера додајете у течност.
  9. Све измешајте и оставите на хладном месту да се шећер потпуно истопи.
  10. Сок сипајте у флаше и добро затворите.
  11. Сируп од руже пре служења разблажите водом и по жељи служите уз пар кришки лимуна и уз коцкице леда.

Овако спремљен може стајати у фрижидеру неколико месеци.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas