Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕТОВАЊЕ

Да ли ћемо ове године ићи на МОРЕ у ЦРНУ ГОРУ? Ово су УСЛОВИ уласка у земљу

Министарка здравља Црне Горе Јелена Боровнић Бојовић посетила је Србију, а питање које је највише занимало наше грађене је да ли ће ове године моћи да летују на црногорским плажама.

1616748361_Depositphotos_249417732_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију у свету и код нас, и ове године је неизвесно да ли ћемо лето провести на некој егзотичној дестинацији и покушати да се окупамо, пошто прошле године нисмо били у ситуацији, или ћемо опет лето провести уз неку другу алтернатуву.

Људе у Србији највише занима како ће се улазити у Црну Гору, а нарочито да ли ће се моћи на море?

- Здравље грађана је наш основни приоритет и то се неће променити. Исто тако морамо имати на уму да је за јак и стабилан здравствени систем неопходна јака економија, а у економском смислу Црна Гора не би смела да дозволи пропадање још једне летње сезоне. Прошле године смо завршили с двоструко лошим скором - затвореном земљом и изгубљеном летњом туристичком сезоном, с једне, и неуспелим покушајем спречавања ширења вируса корона, с друге стране. Држава ће ангажовати све капацитете да Црна Гора овог лета буде здравствено безбедна и отворена за туристе, нарочито оне из региона, а првенствено из Србије који, природно, чине велики део наших гостију. Све наше активности тренутно су усмерене да Црну Гору овог лета учинимо здравствено безбедном дестинацијом.

 Прве дозе „спутњик В“ вакцине стигле су нам као донација Србије, на чему смо веома захвални државном врху Србије, а што је потврдило наше нераскидиве везе и истински братски и блиски однос.

"Признаћемо све вакцине које имају дозволе"

На питање хоће ли вакцина или нека врста потврде бити потребни за улазак у земљу или ће можда нека вакцина бити пожељнија од друге, министарка је за "Блиц" одговорила:

- Услове за улазак у Црну Гору диктираће наша епидемиолошка ситуација, али и ситуација у земљама из којих се долази. Као што сам навела, наш апсолутни приоритет је здравље грађана, али знамо да је и за његово очување потребна јака економија. У циљу заштите здравља људи врло је могуће да ће из неких земаља бити потребна одређена врста теста за улазак, али незгодно је то предвиђати. Свет говори о потенцијалним вакциналним пасошима, али све је то и даље на нивоу идеје. Што се различитих вакцина тиче - све које буду у промету уз валидне дозволе биће једнако третиране.

- Резултат који Србија остварује у вакцинацији заиста је фасцинантан и може да буде пример многим развијенијим и богатијим земљама.

                                      Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas