Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Ако ја са тешком историјом болести нисам одустала": Ивана Петерс о тешком путу да постане мајка - има поруку за све жене

Ивана Петерс искрено о борбености која јој је донела много

1694519416_ac0c9d42235c42768ec384d5df32708cf5d11833.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Ивана Петерс (49) ћерку Сару донела је на свет 2006. године, а затруднела је путем вантелесне оплодње, будући да је то био једини начин да добије потомство. Певачица је, наиме, претходно имала две тешке операције, због чега није могла да затрудни природним путем.

- Имала сам полицистичне јајнике и морала сам то да санирам. Одстрањени су ми десни јајник и десни јајовод. После операције остао ми је само један здрав јајник и моје шансе да постанем мајка постале су још мање. На другој операцији одстрањен ми је леви јајовод - испричала је својевремено.

Затим је уследио још један здравствени проблем, ендометриоза, али је и њега победила.

- Једини начин да останем у другом стању била је вантелесна оплодња. Супруг Александар је знао за моје здравствене проблеме, тако да је од самог почетка био уз мене. То нам није представљало никакав проблем, па смо се одмах бацили на посао - причала је тада Ивана, којој је вантелесна успела из првог пута, а доктори су је прозвали медицинским феноменом.

- Заиста бих желела да поручим свим женама да не одустају од вантелесне оплодње. Мени се посрећило из првог пута и могу само да замислим како је онима којима се то одмах не деси. Али ако ја са тешком историјом болести нисам одустала, онда су чуда заиста могућа и резултат који на крају добијете заиста нема цену - истакла је једном приликом певачица, која се у међувремену развела од супруга, али су наставили заједно да брину о наследници.

Ивана је током трудноће била веома дисциплинована, а све до порођаја, који се десио царским резом, није знала ког је пола беба.

- Мислим да сам тада била најздравија у животу. Када сам се пробудила, рекли су ми да сам родила ћерку. Сећам се да сам онако буновна успела да кажем: 'Зезате ме'. Сва срећа да смо Саша и ја куповали гардеробу у свим могућим бојама, па је Сара могла све то да носи - открила је после порођаја.

Девет година након рођења ћерке, Ивана се суочила са новом борбом - са 41 годином доживела је инфаркт.

- Почело је тако што сам се замарала и приликом пењања степеницама на други спрат. Потом сам на интернету нашла своју дијагнозу, али нисам прихватала да тако нешто може да ми се деси, а у ствари, може да се деси свакоме. Тек док сам лежала у болници схватила сам колико има људи са срчаним тегобама, и младих и старих. У мом случају нису биле кобне моје године, пресудне су биле неке друге ствари - рекла је раније Ивана за магазин "Хелло".

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas