Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"БИЛО МЕ ЈЕ СРАМОТА ДА ГОВОРИМ О ТОМЕ": Марија Микић се борила са ДЕПРЕСИЈОМ - певачица имала три спонтана побачаја

Марија Микић је проговорила о здравственом проблему који мучи многе жене, као и о борби са депресијом

1710403355_Foto-Ataimages.rs-Marija-Mikic.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Марија Микић дуго је покушавала да остане у другом стању, а онда је са својим супругом добила је двоје деце - сина и ћерку.

Она је имала три спонтана побачаја након којих је дошла ћерка Ђурђа, а после неколико недеља од првог порођаја сазнала је да је поново у благословеном стању. Марија је о својој борби за потомство говорила у емисији „РТС Ординација“, где је објаснила шта је био проблем због којег није могла да остане у другом стању.

- Било је три спонтана побачаја којима нисмо знали разлог. У једном тренутку ме је другарица питала зашто не урадим тест на тромбофилију. Поента је да кисеоник не може доћи до плода и трудноћа се завршава прерано. Када сам сазнала за кључ проблема, одмах смо кренули са терапијом и успели да добијемо Ђурђу. Много ми је порука стигло од девојака које имају проблем са тромбофилијом и мислим да смо решили једно две-три бебе до сад - причала је певачица.

"Било ме је срамота да говорим о томе"

Она признаје да дуго није желела да прича о овој теми и да јој је времена да отворено говори о свом проблему.

- Било ме је срамота, зашто не знам, али ја нисам крива за то. Људи само кад се са неким поистовете отвориће се о свом неком проблему. Када сам сазнала за тромбофилију једна другарица ми је рекла ‘колико си ти себична, толико девојака те прати и ти нећеш да причаш о томе’, било ми је чудно да причам о својој интими, али била је у праву, решили смо проблеме многим људима - додала је она.

После пет-шест недеља након порођаја сазнала је да је поново трудна.

- Јоца је био сигуран да сам трудна, чак је и мојој мами рекао ‘је л’ знате да Вам је ћерка трудна?’. Била сам сигурна да није у праву, није ми каснио циклус, а мислила сам и да је немогуће после тако мало времена. У питању је свега 40 дана. Натерао ме је да урадим тест и само је дошао и рекао ми ‘честитам, бићете мама поново’. Захвална сам Богу, јер су ме пред крај трудноће са Ђурђом хватале мисли да ли ћу поново пролазити кроз исте проблеме кад будемо желели и друго - казала је певачица.

Марија дели своје искуство са пратиоцима, али искључује опцију да некоме преписује своју терапију.

- Успела сам да изгурам без ‘боцкања’, само уз суплементе које ми је докторка преписала уз договор са мојим хематологом. Девојке ме често питају шта сам ја пила, али то је погрешно, не желим ја некоме да приписујем моју терапију. Постоје параметри и свачији организам је другачији. Не могу да верујем да у 21. веку постоји неко ко тражи туђу терапију за овако озбиљну ствар. На сваке две недеље вадим крв и проверавам д-димер, сад је чак и нижи од претходног пута - рекла је певачица.

Након вести да је за кратко време поново остала трудна, појавили су се разни негативни коментари.

- У мом животу не постоји негатива, то гурам што даље од себе. Када су излазили ти коментари само ме је занимало колико мораш бити несрећан да некоме то напишеш, поготово жени у другом страну. Они не знају колико пута сам ја седела и плакала, што би ме онда вређало шта каже тамо неко ко нема паметнија посла него да пише негативне коментаре. Не вређа ме апсолутно, ја ћу своје друго дете нунати и не интересује ме апсолутно ништа - казала је Микићева.

"Стоп са том депресијом"

- Имала сам проблем са лактацијом, то је утицало и на моју малу депресију. Нисам могла мом детету да дам оно што је за њега најздравије. Онда је докторка дошла и рекла ми ‘стоп са том депресијом, твоје дете ће имати све, ниси ни прва ни последња жена. Само срећна мама је добра мама’ и у том тренутку је мени све престало и рекла сам идемо даље - закључила је певачица.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas