Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧУВЕНА ПЕВАЧИЦА РАСПРОДАЛА СТВАРИ ДА БИ ПЛАТИЛА РАЧУНЕ: Некада НАЈФАТАЛНИЈА ЖЕНА сад живи на ивици сиромаштва

Најфаталинија жена бивше Југославије, Оливера Катарина (83), била је сан многих мушкараца, а њоме је својевремено био очаран и председник Југославије, Јосип Броз Тито.

1704961469_1582739_screenshot-39_ls.jpg
Фото: Принтскрин
Oglas

Оливера Петровић рођена је 1940. године, а завршила је Академију за позориште, филм, радио и телевизију.

Легендарна је њена улога "Коштане" у позоришту, а онда су уследили успеси и на филмском платну. "Дервиш и смрт", "Скупљачи перја", "Поленов прах", "Сан", само су неки од остварења чувене глумице и певачице.

Цео свет дивио се раскошној лепоти и таленту Оливере Катарине у Кану, када је наше горе лист представљала у Француској драму Саше Петровића.

Сусрет са Титом

Сусрет за Јосипом Брозом Титом описала је у аутобиографији.

"Док сам живела тамо била сам јако упадљива због своје лепоте и држања, а то је било врло опасно. Људи су стално насртали на мене. Озбиљно ми се удварао један риђокоси монарх, чије име не могу да откријем јер је и данас краљ једне државе, али одбила сам га јер сам била заљубљена у Милана Галета Мушкатировића, своју прву велику љубав, чувеног ватерполо голмана", испричала је о свом животу у Паризу једном приликом.

Оливера Катарина била је две године удата за редитеља Вука Вуча, а онда и за председника Београда Миладина Шакића, са којим има сина Манета.

- Упознала сам Тита, први пут кад сам снимала "Нишку бању". Одједном сам чула да је Тито у студију, а он је сео за камеру и гледао ме. Отпустио је камермана да ме сам снима. Други пут је било кад сам са супругом Миладином Шакићем чекала Нову годину. Пришао нам је Милан Вукос и рекао да Тито жели да му певам. Ту се није могло рећи "не" - присетила се.

- Увек је лепо реаговао кад бих певала и свидела сам му се као појава. Једном кад сам се појавила, Јованка га је гурнула и рекла: "Ево ти је". То сам чула. Можда је била љубоморна, он се чинио као женскарош. Био је прави мушкарац, то сигурно - додала је.

- То малтретирање које сам тамо доживела није било ни за филм. Позвали су ме да му певам на Тари и то бих одбила да нисам била удата, али овако нисам мужу хтела да правим проблеме. Тамо је почело невиђено шиканирање. Нема ко ме није преслушавао, разне службе: хрватска, савезни СУП, републичка, војна и свако вуче на своју страну. Рекли су ми да морам да му певам кад крене у шетњу. Од раног сам јутра сам вежбала с трубачима док нисам промукла. Одједном, Тито долази, а нема оркестра. У оној гужви, прилазе ми људи у цивилу и кажу да одем иза. Ту није било говора о љубазности, били су јако безобразни. А онда ми прилазе ови отпозади и деру се на мене да изађем и певам пред Тита, али прошло је то некако - написала је.

- Отрована сам тамо. Дали су ми нешто од чега сам добила ране у устима. Грло, уста, све је то било у ранама. Хранили су ме кап по кап. Не знам ко ме је тачно отровао - испричала је.

О Оливери Катарини се последњих година мало зна, не експонира се у јавности, а једном приликом је испричала да је веома усамљена и да 20 година није била ни са ким.

Како се писало у медијима, у једном тренутку је живела у изнајмљеном стану у Београду, те је наводно морала да распрода намештај да би могла да подмири рачуне.

- Самујем у четири зида, заборављена од већине пријатеља и колега. Сачувала сам достојанство, пак, и нисам депресивна. Нећу никога молити - рекла је она за медије својевремено.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas