Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дејан Луткић се присетио ШКОЛСКИХ дана: "Стално сам се питао шта ће ми пошто сам оперисан од ње"

Глумац је због нове улоге продудио стара сећања на школске дане

1694937923_Foto-Ataimages.rs-Dejan-Lutkic-Shuttertsock.jpg
Фото: Атаимагес.рс, Схуттерстоцк
Oglas

Иако је ситком "Зборница" још прошле године био премијерно изведен, реприза ове комедије бацила је изнова светло на занимљиве ликове из једне престоничке школе. Улога професора математике припала је глумцу Дејану Луткићу. Са периком и наочарима, претворен је у једног од предавача предмета који, како је рекао, никада није волео.

- Ово је жанр у којем се до сада нисам опробао. Небојша Циле Илић, који је дао идеју за серију, и ја као извршни продуцент причали смо дуго о њеној реализацији и решили да се упустимо у овај посао, а хвала богу успели смо. Веома лепо смо се играли и уживали смо док смо то радили - испричао је Луткић за ТВ Екран, па наставио:

- На снимању је било још духовитије и занимљивије него кад се гледа. Просто имамо тренутке када нас различите ствари асоцирају на различите догађаје па онда то преточимо у серију. И онако је добар део сценарија настао из наших личних аспирација.

Дејан не скрива да је идеју за лик позајмио из личног искуства.

- У средњој школи сам имао професорку математике која је била предивна жена, али је такође постојао професор математике у нашој школи који је функционисао по принципу овог мог лика: бог зна за пет, ја за четири, а ви можете само за три. Код њега у старту постоји моменат који ограничава ученика па сам се играо са тим.

- Таквих професора има и увек ће их бити док год буде било школовања. Ту је увек питање баланса између тога какви су професори и родитељи у односу на дете. Лично мислим да су данашња деца претрпана обавезама, преобимно је то што уче и чиме се баве. С друге стране професори нису толико криви јер такав је систем наставе, али да могу мало да олабаве - могу. Али онда се сучељавају са моментима када родитељи дођу и крену да хвале децу, јер сваки родитељ је субјективан. А највише трпи дете без икакве потребе - казао је глумац који је као ученик математику сматрао бауком.

- Стално сам се питао шта ће ми пошто сам оперисан од ње, никада ме није занимала и потпуно сам јој био противан. Знам да је то једна од најважнијих наука која постоји, али просто сам такав. Таквог ме је бог створио да ме то не занима.

Ипак, признаје да му је данас знање из ове област итекако потребно.

- Математика је потребна и у глуми као и у сваком послу, примењива је на све што радимо. Када си у средњој школи, много тога те не занима, а када дођеш у неке зрелије године, схватиш шта си пропустио.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas