Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТРАХОТА

"Добила је шта је заслужила": Мира Фурлан открила да је СИЛОВАНА и због чега није пријавила починиоца

Глумица Мира Фурлан је преминула прошле године у 65. години, од компликација проузрокованих вирусом Западног Нила. Мемоари које је оставила за собом, терају на сузе.

1641907338_58352_mira-1-fific_f.jpg
Фото: Н. Фифић
Oglas

У одломку из књиге „Воли ме више од свега на свијету“ написала је да је била силована од стране јавне личности, али је ипак одлучила да не открије његов идентитет.

Мира је између осталог описала и читав низ непријатних ситуација којима је била изложена. Из многих је изашла као победник, али онда се десило најгоре. Ово су одломци из текста: 

"Већ сам се сусрела с (могућим) сексуалним насиљем и пре. Кад сам имала шеснаест, ходала сам низ једну загребачку улицу усред дана. Две велике руке изненада су провириле кроз врата, зграбиле ме са запрепашћујућом снагом на коју никад раније нисам наишла те ме повукле у мрачну зграду. Невидљива особа чврсто ме је држала у мрачном пролазу. Два типа разговарала су о томе шта ће направити следеће, спомињући празан стан на спрату. Снага стиска била је за мене потпуно ново искуство. Јасно сам схватала да бег није могућ. Тада сам се искључила и издигла се изнад сцене, проматрајући је равнодушно" затим је наставила:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bookastore (@bookastore)

"Типови су постајали нервозни. Нису могли схватити зашто се не борим и не вриштим. „Погледај је“, рекао је један. „Чудна је.““Превише је чудна“, рекао је други. „Пустимо је уопште није забавна“. И тако су ме ослободили. Варијација те сцене догодила се две године после кад сам се с пријатељицом Катијом враћала кући након ноћне пробе на Академији. Два типа појавила су се ненадано и почела нас малтретирати. Катја је вриснула и ударила једног, псујући их. Но ја сам, збиља чудно, пришла једном од њих, љубазно се насмешила и пристојно га замолила да престане", шта је тачно рекла, открила јој је другарица:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N1 Slovenija (@n1slovenija)

"Катија се куне да је мој избор речи био овакав (ја се тога не сећам): „Молим вас, пустите нас на миру. Обећавамо да ћемо бити добре девојке. Никад више то нећемо направити.“ (Шта поново направити? Ходати улицом?) И опет је реакција била чисти шок јер сам била „чудна“. Злостављачи су изгубили интерес, а ми смо их се решиле."

Прочитајте још: БОЛ која никада не пролази: Фотографија Ксеније Пајчин са мајком коју до сада нисмо видели у јавности (ФОТО)

Међутим, након многих непријатних искустава, догодило се и најгоре. Силовање је отворено описала у књизи:

"То што сам била „чудна“, није ми помогло пуно година после, док сам ћаскала и пила у нечијем стану након позоришне представе. Изненада сам завршила сама с човеком кога сам једва познавала, човеком из другога града, врло познатом јавном личношћу. Где су сви остали? Камо су нестали?"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @balkanskim.sokakom

"Зграбио ме је снагом која је била застрашујућа. Причепио ме је коленом док ми је обе руке држао над главом. Осећала сам се потпуно беспомоћно. Руком ми је покрио уста да не вриштим. Сношај је био готов за неколико секунди. Можда је управо његова брзина била то што ме спасило од престрављености због напада. Мој ум није то могао следити. Све је било готово пре него што сам уопште могла схватити шта се десило."

"Била сам запањена и без текста. Он је нестао следеће секунде. Ја сам пак трчала загребачким улицама целим путем до куће, више шокирана дрскошћу него дубоко погођена насиљем. На час сам помислила отићи на полицију, али сам одлучила да нећу. Знала сам да би полицајци један другом значајно намигивали мислећи: „Дроља. Добила је што је заслужила.”

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas