· · Коментари: 0
ВИП

ЕСТРАДА У ШОКУ: Отказани им наступи у задњем трену због затварања клубова у ЦРНОЈ ГОРИ (ФОТО)

Многи певачи имали су заказане наступе у наредним данима, који ће због епидемиолошких мера бити отказани.

1627051608_pjimage.jpg
Фото: Принтскрин/Инстаграм/карлеусастар/тропицо_банд/јалабрат

Министрарство здравља Црне Горе донело је јутрос нову одлуку о привременом затварању свих угоститељских објеката због коронавируса, почевши од 23. јула до 2. августа ове године.

Многи певачи и певачице имали су заказане наступе и концерте како вечерас, тако и у наредним данима, током којих ће важити ова забрана.

Тропико бенд, Јала Брат, Буба Корели, Јелена Карлеуша, Хјурикејн, Сенидах, Едита, Дара Бубамара, Аца Лукас, Александра Пријовић и многи други неће моћи да одрже наступе због нових епидемиолошких мера.

Један од првих који се огласио на друштвеном мрежи Инстаграм био је Јасмин Фазлић, познатији као Јала Брат, који је објавио да се његов заједнички наступ са Бубом Корелијем, који је требао бити одржан вечерас у једној дискотеци у Будви, отказује због тренутне епидемиолошке ситуације.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/јалабрат

Поред Јале и Бубе, вечерас је био заказан и наступ Тропико бенда у Будви, док је Јелена Карлеуша имала договорен концерт у једном ноћном клубу такође у Будви, у суботу, 24. јуна.

Ова нова мера засигурно је шокирала све певаче и певачице који су имали уговорене наступе, јер ништа није указивало на то да би до затварања клубова могло да дође.

 Како истиче један естрадни менаджер за "Телеграф", неки од певача узели су и хонораре од наступа унапред.

- Неки певачи су хонораре узели унапред, јер им требају, људи су остали без новца. Шта ће сад, од чега да врате? Најбоља опција била би да се ти датуми помере, али то зависи од газда, да ли ће хтети. Ако не буду желели да праве такве договоре, новац ће морати да им се врати, јер све је неизвесно - објаснио је он.

Прочитајте још: Снима се ФИЛМ о Марини Туцаковић, а њена жеља је да ОВА глумица тумачи њен лик

У кафићима ће моћи да бораве само вакцинисани, или они са негативним ПЦР тестом

- Епидемилошка ситуација у Црној Гори је и даље повољна, што је констатовала и СЗО, али позива се на опрез. Сходно досљедњим најавама и упозорењима Савјет за борбу протви коронавируса реаговао је моментално, након првих сигнала, услијед промјене епидемиолошке ситуације, мјере конорнавируса прилагођене су и ситуацији на терену. Од петка 23. јула до понедјељака 2. августа привремено се забрањује рад дискотека и ноћних клубова на отвореном и затвореном простору - рекао је др Игор Галић, директор Института за јавно здравље Црне Горе, преносе "Вијести".

Галић је такође додао да ће од 2. августа боравак у унутрашњем простору угоститељских објеката бити омогућен само онима који испуњавају следеће улове - да су у целости вакцинисани или су добили прву дозу, поседују негативан ПЦР тест или поседују доказ да су преболели коронавирус у последњих 180 дана.

- Такође очекујемо да ће и ова окупљања од августа опет бити дозвољена али само за оне који су: у целости вакцинисани или су добили прву дозу, или поседују негативан ПЦР тест или поседују доказ да су преболели корона вирус - саопштио је Галић и додао:

- Ни у једном од ових случајева не прихватају се ни брзи негативан антигенски тест нити тест на антитела.

Како црногорски медији пишу, власници ноћних клубова и дискотека најавили су штрајк јер како и сами кажу сада када би у јеку сезоне требало да зараде макар неки новац, то право им се одузима овом мером.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.