Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ХАОС ПРЕД ПОЛУФИНАЛЕ: Полиција на улицама - избио инцидент

УОЧИ друге полуфиналне вечери Евровизије, која се одржава у Малмеу, ситуација у овом шведском граду могла би се описати као ванредна.

1715281605_96950_evroviyija_ig.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Главни разлог за то је Еден Голан, представница Израела, због које су око арене у којој се одржава такмичење мере обезбеђења такве да није пријатно бити у њиховој близини.
Како се могло видети на лицу места, тамо су присутна и оклопна и полицијска возила, полицајци под пуном опремом, као и у цивилу.

Претње, протести и подршка

Поред тога, посебна пажња усмерена је и на хотел у ком је смештена представница Израела. Испред овог објекта такође је од њеног доласка пуно припадника полиције и обезбеђења, којих је толико да их је тешко и избројати, а присутан је и велики број оних у цивилу. Колико су појачане мере обезбеђења, говори и чињеница да чак и пролазнике испитују и постављају питања попут оних којим поводом бораве у Малмеу, код кога и слично.

Учесници и делегације добиле су сугестије од организатора да не излазе из хотела, а посебно не са акредитацијама, како не би скретали пажњу на себе, јер од самог почетка такмичења влада напетост и стижу претње по њихову безбедност.

 

- Шведске власти су Евровизију означиле као високоризичну манифестацију, због чега су многи догађаји отказани. Најављени су и бројни протести у вези са сукобом у Појасу Газе и учешћем Израела на фестивалу, због чега су снаге безбедности у стању приправности. Тако је пре неколико дана у центру Малмеа запаљен Куран, а на дан кад буде наступала и представница Израела, биће одржан марш против учешћа те земље на такмичењу. Овде се прича да ће том протесту, у који је укључено 65 организација, присуствовати око 40.000 људи, а истовремено, неколико улица даље, одржава се и музичка манифестација подршке израелском учешћу на Песми Евровизије - наводи извор "Курира".

Да је ситуација врло непредвидива, сведочи и чињеница да је Еден Голан на проби, док је изводила своју нумеру на великој евровизијској сцени, доживела непријатност. Како је на пробама била присутна и публика, један њен део био је незадовољан учешћем израелске представнице. У једном тренутку, док је Еден певала, људи су почели гласно да скандирају: "Ослободите Палестину" и још гласније да звижде. Како је пренео Јуровижн инсајдер, након овог инцидента представници Израела нису остали у бекстејџу да се друже са осталим учесницима, већ су одмах напустили дворану.

Велики изазов

Иначе, шведске власти су навеле да је овогодишња Песма Евровизије један од највећих безбедносних изазова на југу Шведске досад, али су све уверили да је полиција спремна и да су планови детаљно припремљени. Ангажовани су полицајци из свих делова Шведске, а помоћи ће им и колеге из Данске и Норвешке. У интерном извештају полиције, као највеће претње безбедности наводе се сајбер напади и грађанска непослушност.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas