· · Коментари: 0

"Имала сам о коме да бринем и није ми требао још неко": Рада Манојловић проговорила о мајчинству - "Осећам се као да имам 25 година"

"Код мене је то једна дубока психолошка прича"

1684662828_rada_manojlovic_17052023_0047.JPG
Фото: АТА имагес

Певачица Рада Манојловић није имала лако детињство, а о свом животу након мајчине смрти увек је отворено причала. Иако је изградила импресивну каријеру, њен приватни живот обележили су веома тешки периоди.

Њена мајка је преминула када је Рада имала свега 19 година, од када је певачица аи преузела одговорност за своју породицу и због тога није пожелела да се оствари у улози мајке:

- Уопште није до партнера, јер сам лудо волела и била заљубљена у сваког с ким сам била у вези. Свако би на мом месту добио дете, али не ја, и не због тих мушкараца. Код мене је то једна дубока психолошка прича. Психијатар ми је објаснио да је губитак мајке код мене резултирао тиме што сам преузела улогу заштитника породице. Зарађивала сам, сестру сам закачила за себе, и њој сам била као мајка. Имала сам о коме да бринем и није ми требао још неко. Једноставно, нисам била спремна за то - рекла је за "Ало", па додала:

- И сада се осећам као да имам 25 година, а не 38. Мислим да је мој проблем у томе што одбијам одговорност, а у родитељству мораш да будеш спреман да неког волиш више од себе. И овако бринем цео свој живот, поготово откако сам изгубила маму и нану, нисам спремна да бринем још. Имам сестру, оца, брата и не могу да волим више неког и да стрепим да ће нешто да му се деси. Довољно сам се насекирала у животу.

Осврнула се и на своје дугогодишње везе:

- Моје везе су трајале годинама, а не на моменте. Свако има своју перцепцију шта је љубав и шта тражи у односу, а ја сам тад добијала оно шта ми је требало. Мени су везе биле склониште од лудила који носи мој посао и од партнера сам увек имала подршку. Увек ми је требао мир, а то сам добијала. Иако је сваки мој партнер био другачији, ја сам, попут већине жена, од њих направила исто - испричала је потпуно искрено, па објаснила да није имала потребу да често мења партнере:

- Нисам, јер када се ја заталебасам, у мојој глави је то љубав за цео живот. Све везе су ми дуго трајале и дешавало се да други виде да ти односи не воде ничему, али ја сам била упорна ко мазга, без резона и мозга. Стоички сам поднела те раскиде. Мени је увек било лепо.

Међутим, није желела да прича пуно о вези са Харисом Берковићем, иако су медији доста извештавали о томе:

- Писало се свашта о томе, али не бих да начињемо ту тему. Што се тиче мојих других односа, многи знају за моју везу с Миланом Станковићем. То је била више нека врста духовне везе. Милан је мој пријатељ и с њим сам одрасла. Упознали смо се у „Звездама Гранда“ кад смо имали по 19 година. Пола живота се познајемо и тај однос другачије посматрам. Све је имало свој разлог. Не кајем се што је толико трајало, мислим да сам била искрена и чиста.

Плашила се да ће велики стресови кроз које је прошла одразити на њено здравствено стање:

- Храбра сам свакако, али живот ме је на то натерао. Мама ми је умрла када сам имала 19 година, а девет дана након њене сахране морала сам да певам да обезбедим новац за даћу. Са 20 година сам упала у „Звезде Гранда“, а после такмичења смо отишли на турнеју. Живели смо у комбију у којем сам оставила младост и кости, и нисам имала времена ни да отпатим. Зато ме је све стигло током короне, када је умрла нана, мамина мама. Тада сам много размишљала хоће ли ми се сви ти стресови одразити на здравље. Још од мамине смрти сестра и ја имамо страх и стално идемо на здравствене контроле јер се плашим да ли и колико стрес утицало на мене.

Упркос свему, кроз живот корача са осмехом на лицу:

- Осмех је заправо мој одбрамбени механизам. Смејем се и када ми је лоше, када се свађам и када ми је непријатно. Не знам да ли ће ме тај смех коштати, али знам да су биле ситуације када је требало да плачем, а ја сам ћутала. Мој психијатар код ког сам кренула због проблема са сном објаснио ми је да стрес мене удара на неспавање. Важно је да будемо у контакту са нама самима, спољашност је најмање битна. Битно је оно шта осећамо у срцу, како смо преживели неке ствари, неке раскиде и промашене одлуке - закључила је за поменути медиј.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.