· · Коментари: 0
ЖИВОТ МАРИНКА РОКВИЋА

Имао је тешко детињство, строге родитеље, ванбрачног сина, а одустао је и од факултета: Ко је био Маринко Роквић?

Певач народне музике преминуо је у 67. години.

1636197495_marinko11.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Smokvin List

Маринко Роквић је српски певач рођен 27. јануара 1954. године у Босанском Петровцу. Родитељи су му били строги, а породица је тешко живела јер су се само бавили пољопривредом. Маринко и његов брат су од малих ногу показивали интересовање за музику па су учествовали на већини школских приредби. Маринко је волео да пева и да свира песме на хармоници, а брату су боље ишла кола. Обојица су самоуки, а свађали су се једино око хармонике јер су имали само једну. Поред музике, Маринко је волео и да тренира фудбал.

Прочитајте још: Одлазак још једног великана: ПРЕМИНУО Маринко Роквић

Сестра од стрица је уочила његов таленат па га је повела са собом у Београд. Отишли су у музичку школу „Станковић“, али пошто је све било попуњено, могао је да се упише само на одсек за кларинет. Ипак се одлучио за Електротехничку школу „Никола Тесла“ и учланио се у КУД „Никола Тесла“ у коме је певао. Тада се први пут заљубио у девојчицу са којом је ишао на пробе. Након завршетка средње школе, баталио је електротехнику и започео музичку каријеру. Певао је углавном народне песме, али на елитнијим местима су захтевали романсе и староградску музику па је и то научио. Маринков брат није наставио да свира, али му се придружио у Београду и живели су као подстанари.

Уписао је факултет ФОН и завршио је једну годину јер није могао да усклади наступе са предавањима. Одувек је волео да се лепо облачи и био је прави срцоломац. Имао је све више ангажмана, а након две године певања, добио је понуду да сними први сингл. На телевизији се појавио после пет година бављења овим послом.

1980. године Маринко је имао авантуру из које је рођен његов најстарији син Дарио. Чим је утврдио да је дете његово, признао га је. 1984. године је упознао садашњу супругу Славицу која је из Загреба дошла у Београд. Следеће године су се венчали и добили сина Николу, а две године касније Марка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.