Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Инстаграм се огласио поводом спорне ФОТОГРАФИЈЕ Кејт Мидлтон: Издали су званично саопштење - сада је све јасно

Фотографија Кејт Мидлтон и њене деце је узбуркала јавност широм света с обзиром на то да на њој има многих нелогичности

1710496630_071c1346c09d5d52e643ebe667c06c0f6cab0178.jpg
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - принцеандпринцессофwалес
Oglas

Фотографија на којој су Кејт Мидлтон и њена деца Шарлот, Џорџ и Луј покренула је један од највећих скандала у новијој историји британске династије. Оно што се сумњало након објаве слике, потврдила је принцеза од Велса саопштењем, где је навела да је она уређивала слику па се због тога извинила. Спорна фотографија објављена је прошле суботе, за Дан мајки. Инстаграм је тај призор овако окарактерисао.

На Инстаграму је поред те слике Кејт Мидлтон додато упозорење: "Измењено". Порука испод профила принца и принцезе од Велса гласи: "Измењена фотографија/видеозапис. Исту измењену фотографију прегледали су они који независно проверавају чињенице, у другој објави".

 

Клик на стрелицу води до те друге објаве: "Исту измењену фотографију прегледали су у другој објави особе које проверавају чињенице. Могу да постоје мале разлике. Независне особе које проверавају чињенице кажу да је фотографија или слика уређена на начин да би довела људе у заблуду, али не зато што је то приказано ван контекста", пише Пеопле. Платформа наводи алат за проверу чињеница као ЕФЕ Верифица.

Промене на Инстаграму направљене су три дана након што је Кејт Мидлтон на X мрежи упутила званично извињење и објашњење. Писало је да на слици има 16 грешака, Скy Неwс је навео да је фотографија два пута обрађена у фотошопу.

Слика коју су повукле водеће светске агенције јесте прва званична фотографија Кејт након операције 16. јануара. Ипак, због свих ових детаља, призор се сасвим другачије тумачи.

Друга фотошоп катастрофа?

Објављена је у понедељак слика Кејт Мидлтон и принца Вилијама, у аутомобилу испред дворца у Виндзору. Коментарисало се да је и та фотографија фотошопирана.

Агенција која је добила фотографије, Гофф Пхотос, негирала је то, па је за Е! неwс речено да су слике исечене и просветљене, али "ништа није исправљено".

Аутор слике Џим Бенет рекао је за Пеопле: "Ми не мењамо своје фотографије у фотошопу, осим што прилагођавамо нивое светла ако је потребно. Фотографије аутомобила су непредвидиве у најбољим тренуцима, а уз мало рефлексије на стаклу може да буде тешко".

Кејт Мидлтон је пре два месеца имала тешку операцију абдомена, у болници у Лондону. Требало би да се службеним ангажманима врати до Ускрса.

(БлицЖена)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas