Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једна од најпопуларнијих манекенки се неко време повукла из јавности: ''КАДА СТЕ БОЛЕСНИ И ТУЖНИ, А ЖИВОТ ВАМ ЈЕ ПУН БЛАГОСЛОВА ЈЕ НАЈКОНФУЗНИЈА СТВАР НА СВЕТУ''

Бела Хадид је јавно говорила о проблемима са здрављем кроз које је прошла

1691398007_bELA-HADID.png
Пхото: Инстаграм принтсцреен/ беллахадид
Oglas

Бела Хадид (26) једна је од најпознатијих манекени данашњице, заједно са својом сестром Ђиђи. Међутим, иако је њен живот пун изобиља и успеха, манекенки је 2021.године дијагностикована Лајмска болест, а неретко је говорила и о проблемима са менталним здрављем, кроз које пролази.

Бела је имала 14 година када је добила лајмску болест, која се преноси угризом крпеља, а од исте је боловао и њен брат Анвар као и мајка Јоланда. Манекенка је прошла тежак пут пре него што јој је болест уопште била дијагностикована. Свакодневно се борила са готово 30 симптома болести.

Лекари на почетку нису могли да пронађу дијагнозу, али како су се проблеми низали, нејна мајка Јоланда је почела да сумња на озбиљан здравствени проблем. Почетком ове године, болест јој се погоршала. Додатну муку прошла је након хитне операције вилице, јер је инфекција захватила зуб који је морала да извади. Лекари су јој преписали антибиотике и лек против болова узрокованих инфекцијом.

Манекенка је раније описивала своје симптоме, истичући да је дневно осећала и по 30 симптома. Између осталог, навела је анксиозност, осетљивост на светло и буку, болове у зглобовима и трнце. Лајмска болест је бактеријска инфекција која се шири угризом заражених крпеља. Обично људи који се заразе инфекцијом развију црвени осип на кожи у року од недељу дана, али и до месец дана касније. Ипак, друга група људи можда уопште неће приметити осип или ће га заменити за угриз паука.

На неколико фотографија види се како су инфузије причвршћене Бели за руку, док је на другима она на различитим прегледима или јој медицинске сестре ваде крв. Такође, манекенка је храбро поделила и оне слике на којима је видно исцрпљена и малаксала, у потпуности без шминке и у кућном издању.

На фотографијама се види и медицинска документација која датира још из 2014, када је Бела имала симптоме лајмске болести већ нешто више од годину дана. Жалила се на континуирани умор, проблеме са памћењем, проблеме са пажњом, потешкоће са спавањем и депресију.

"Мала ја која је толико патила била би поносна на одраслу мене јер никада нисам одустала од себе", започела је Бела своје излагање на друштвеним мрежама.
"Захвална сам мојој мами која је чувала све моје медицинске картоне, била ту уз мене, никада ме није напуштала, штитила ме је, подржавала, а изнад свег веровала је у мене док сам пролазила све ово.

Моје стање се погоршало временом док сам напорна радила, покушавајући да учиним себе, своју породицу и људе које ме подржавају поносним. То је узело данак на начин на који не могу да објасним. Бити толико тужан и болестан, а имати толико благослова и привилегија око себе је вероватно најзбуњујућа ствар икада. Оно што желим да вам свима кажем јесте да сам ја добро и да не морате да бринете и да не бих ништа од овога мењала. Да морам поново да прођем кроз све ово, да бих дошла до овде, до овог тачног тренутка у коме се тренутно налазим, са свима вама, урадила бих све то поново. То ме је направило оним што сам данас.
Имам толико захвалности за живот и видим толико перспективе, тако да је све ово - хронична болест, третмани, скоро 15 година невидљиве патње, све то је вредело, ако будем у могућности, даће Бог, да живим доживотно ширење љубави и да будем оно што заиста јесам, по први пут икада", написала је Бела између осталог.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas