Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈОВАНИНА МАМА БИЛА ОЧАЈНА: Заувек јој променила живот одлуком

МАЈКА Јоване Јоксимовић била је очајна због њеног избора, а онда је једним поступком ћеркин живот променила из корена.

1694813796_76409_jovna-jok_ig.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Јована Јоксимовић  једно је од најпознатијих лица наших малих екрана, а мало ко зна да је за то великим делом заслужна њена мајка.

Наиме, њени родитељи веома су успешни, а радни век обоје су провели на Машинском факултету.

Отац Јован радио је као професор, док је мајка била на позицији сараднице за научно-истраживачки рад и одувек им је било веома важно како се њихова ћерка сналази током школовања.

- Стално су ме убеђивали да, када учим са другарицама, имам мање времена да се дружим. Него, треба да учим сама и да онда лепо одем напоље да се играм са вршњацима. И били су негде у праву.

Учила сам искључиво сама, чак су били против тога да узимам часове. Нисам имала приватне наставнике, само сам ишла на енглески и француски.

У основној сам била „вуковац“, а у средњој одличан ђак. Физика ми није ишла од руке – испричала је Јована једном приликом.

Мајка Јоване Јоксимовић одиграла је кључну улогу у њеној каријери 

- Мама је била очајна што не студирам како треба. Кад навикнете родитеље на то да сте одличан ђак, да немају никакве проблеме на ту тему, онда је све другачије.

Одједном решим да нећу да учим и да мени те студије иду на живце. Начин на који је Економски факултет функционисао те 2000. године много ме је нервирао – присетила се водитељка, а потом открила какву је улогу њена мајка имала у њеној каријери.

- После исцрпних разговора моји родитељи схватили су да од економије нема ништа. Мама ми је јасно ставила до знања: „Слушај, или ћеш да студираш или да радиш“. Одговорила сам океј, радићу.

Једног дана ми је рекла: "Ти си на економији, а „БК“ телевизија има конкурс за нова лица и траже људе за маркетинг. Ти се пријавиш, даш свој ЦВ, кажеш да студираш економију.

Не кажеш неуспешно, већ врло успешно, и онда те они убаце тамо у маркетинг" - рекла је Јована која је приликом аплицирања схватила да то није конкурс за маркетиншке стручњаке, већ за нова лица.

Јована се пријавила, а судећи по томе какву каријеру је остварила, нема сумње да је захвална својој мајци.

(Глориа)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas