Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Килијана Марфија открио СРПСКИ редитељ: Први је приметио колико је он талентован и дао му улогу у свом филму (ВИДЕО)

Почеци каријере Килијана Марфија везани су за српског редитеља који га је приметио још 2001. године

1710147552_Foto-Profimedia-Printscreen-YouTube-mitzimurphy.jpg
Фото: Профимедиа, Принтсцреен/ YоуТубе - митзимурпхy
Oglas

Киљан Марфи је добио свог првог Оскара за улогу Роберта Опенахјмера у режији Кристофера Нолана, који је такође добио Оскара за најбољи филм и режију.

Славном Ирцу су многи предвиђали златну статуу за улогу живота којом је одушевио свет. Он се на додели захвалио породици и екипи филма, а рекао је и да је "поносни Ирац".

Знамо га по улогама у "Бетмену" и у серији "Пеакy Блиндерс" која је стекла легендарни статус у нашој земљи.

Иначе, Килијан Марфи познат је и по томе што своју приватност веома добро чува од медија, а чувена је и она прича када се се породицом преселио из Велике Британије у родну Ирску јер су његова деца почела да звуче превише "енглески" за његов укус.

"Када је Хари постао дрво"

Мало је познато да је своје глумачке почетке Килијан имао у филму нашег редитеља Горана Паскаљевића.

У питању је филм "Када је Хари постао дрво" из 2001. године, а Килијан глуми младог Гаса ког отац Хари Малони стално ментално и вербално злоставља, али се прича компликује када се Гас заљуби у Ајлин... Насловну улогу је маестрално одиграла легенда ирског филма Колм Мини, а све се дешава у руралној Ирској двадесетих година прошлог века.

Иначе, како пише на сајту ИМДБ, филм је првобитно требало да се снима на Сицилији, али је жена Горана Паскаљевића предложила Ирску, јер јој је остала у сећању из тинејџерских дана.

Што се Горана Раскаљевића тиче, о њему не треба пуно причати јер спада у наше најпознатије и најцењеније режисере. Прашки ђак је дебитовао са филмом "Чувар плаже у зимском периоду", а затим је направио и "Пса који је волео возове", "Посебан третман", "Варљиво лето '68", "Време чуда", "Буре барута", "Танго аргентино", "Туђа Америка".

Направио је више од 30 документарних и 13 играних филмова, а током каријере је добио бројне награде у светским оквирима. Снимао је филмове о обичним, малим људима, често маргинализованим, али увек их славећи.

Преминуо је 2020. у 74. години.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas