Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ко је мистериозни LUCK BLACK који ће нас представљати у ЛИВЕРПУЛУ? Јастог му је кућни љубимац, а сарађивао је и са Констрактом - "О ПЗЕ сам променио мишљење"

Овогоишњи представник Србије на Евросонгу ауторском музиком бави се од 2005. године

1678001626_Luck-Black-foto-ATA-images.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Лука Блек синоћ је одушевио све и однео победу на такмичењу "Песма за Евровизију", те је добио прилику да представља Србију овог маја у Ливерпулу својом песмом "Само ми се спава".

Овај младић привукао је велику пажњу људи широм Србије, али још увек мало ко зна ко је он. Лук се ауторском музиком се бави од 2005. године, а са 12 је почео да пише текстове, да би четири године касније почео и да компонује музику и пише аранжмане. У том периоду је снимио шест албума које су имали прилике да чују само његови најближи пријатељи.

Две године касније сели се у Београд, због студија енглеског језика и књижевности. Оно што Луку издваја од остатка такмичара је музика која апсолутно одудара од домаћих стандарда.

Овај млади уметник већ шест година живи и ради у Лондону где је и створио песму којом ће нас представљати на Евровизији.

Фото: АТА имагес

Први пут се представио јавности у мају 2014, у оквиру Грувленд фестивала, када је и премијерно извео сингл Д-Генератион. Осим ауторском музиком, бави се и аудио продукцијом и режијом сопствених наступа и музичких спотова.

Тражећи свој уметнички израз експериментише и испробава нове и неочекиване форме и стилове, а годинама је сарађивао са Констрактом и Земљом грува.

- Имам данас 30 година, а доста дуго се бавим музиком у својој спаваћој соби. Самог себе сам учио разне ствари и почео прве песме да пишем са 12, 13 година. Из Чачка сам дошао у Београд и почео више да се бавим музиком. "Земља грува" ми је прва отворила врата - испричао је он у емисији "Викенд на К1" и додао:

Фото: АТА имагес

- Нико није био заинтересован за моју музику осим Милована из "Земље грува". Доста су ме научили о целој техници, певању, први пут сам чуо свој вокал. Све ми је било јако чудно. Имао сам спор, али темељан процес учења у музици. Нисам се превише гурао. Нисам толико сигуран у себе да се дам у први план.

Осим по својој музици, Лука је аутентичан и по томе што има аутентичног кућног љубимца. На његовом инстаграм профилу налази се и слика где се може видети како шета јастога.

- Мислим да се Песма за Евровизију променила последњих година у одосу на то како сам је ја доживљавао. Доживљавао сам фестивал тако да сам сматрао да на њему мора да се пријави неки традиционалнији звук или девојке које су оскудније обучене. Тај неки фах који није мени близак. Мислио сам да не постоји концепт а тај концепт мене највише инспирише у стварању музике. За себе не могу да кажем да сам певач или текстописац, више бих рекао да сам уметник. Зато сам мислио да тамо за мене места нема али откако је Констракта победила, то је неки мој миље музичара са кјима сам се осећао добро дошлим - објасино је једном приликом за "Телеграф", па је додао:

- Некако ми је отворила погледе и схватио сам да сам можда и погрешио када је реч о такмичењу и шта оно представља. Самим тим сам дошао на идеју да се пријавим крајем прошле године када је био конкурс. То се случајно десило. Ја доста времена проводим на твитеру и неко сам ко воли да се шали, тако да сам се ја на твитеру нашалио након Констрактине победе да ја имам спремну песму за Евровизију и људи су јако позитивно реаговали. После нисам желео да их изневерим.

Својим изгледом такође привлачи пажњу и труди се да његове песме прати и другачији, аутентичан изглед.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas