Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
јубилеј

Краљица Елизабета у недељу УЛАЗИ У ИСТОРИЈУ: Како ће омиљена особа британске краљевске породице провести овај дан?

Краљица Елизабета у недељу слави велики јубилеј.

1643980014_f6a6bb26e2157236c2982f19754b6cc3f5e3685b.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Краљица Елизабета ИИ у недељу улази у историју. Постаће прва британска владарка која је на престолу 70 година, а од недеље креће и прослава платинастог јубилеја.

Јубилеј краљице Елизабете

Међутим, историјски датум ипак неће бити обележен великом церемонијом, јер 95-годишња краљица годишњицу очеве смрти, краља Џорџа ВИ, традиционално проводи далеко од очију јавности, па је отпутовала на имање Сандрингам на истоку Енглеске

Краљица Елизабета владавину је започела са само 25 година. За очеву смрт сазнала је док је била на путовању у Кенији са супругом, принцом Филипом.

Прочитајте још: Летиција понела КАПУТ кроја који не виђамо често: Шта је одабрала краљица за престоницу Аустрије? (ФОТО)

Елизабета се одвувек сматрала веома поупларном и поштованом у Британији.

У недељу вероватно неће бити посебних свечаности у складу са њеом жељом, али ће се њен јубилеј облежити у јуну, када су предвиђени догађаји у трајању од четири дана. Укључиваће војну параду, музичке концерте, уличне прославе, масовни пикник и "платинасто пудинг такмичење". Израђене су и посебне кованице како би се обележила досад незабележена годишњица.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas