Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Маја Оџаклијевска проговорила о својој болести: ПЛАКАЛА ЈЕ ОД БОЛОВА, па морала да промени живот из корена

Била је потребна велика дисциплина

1682247071_makedonija_14052018_00003-Maja-Odzaklijevska-ATA.jpg
Фото: АТА
Oglas

Певачица Маја Оџаклијевска (68) због проблема са здрављем, морала је да промени животне навике. Како је деценијама градила каријеру на јавној сцени, лоше навике због ужурбаног начина живота су постале свакодневница, али је због болести морала да их промени.

- Не бих волела да ова моја прича буде схваћена погрешно јер сам свесна да постоје људи који са здрављем имају много веће проблеме него ја. У мом случају то је била слабија циркулација и масноћа у крвним судовима. Заправо, радило се о плаку на каротиди који је, на срећу, излечив, али уз велику дисциплину. Када ми је доктор рекао да ми, ако не престанем са неким лошим навикама, нема повратка јер ми је захваћена мождана грана, јако сам се уплашила. Тада сам преко ноћи оставила цигарете иако сам пре тога пушила три пакле дневно – искрено је признала Маја и открила да јој је у опоравку помогао један Сарајлија.

- Он се бави производњом меда са специјалним травама. Пуне две године узимала сам његове производе, и десило се чудо. Плак на каротиди се преполовио, са тенденцијом смањивања. Можете ли замислити како ми је лакнуло. Уз то, крвна слика ми је сада, како доктор каже, као да живим на планини. Док раније нисам могла без напора да се попнем на други спрат, сада комотно могу да играм фудбал - нашалила се Маја Оџаклијевска и додала да више и нема проблеме са кичмом јер је помоћ потражила код киропрактичара.

- Због природе посла којим сам се бавила и силних кофера које сам носила моји пршљенови су, сликовито речено, зарђали. Отишла сам код киропрактика и он је почео да ми "ломи" кичму у свим могућим правцима. Плакала сам од болова, чак сам му рекла да неће добити ни динар од мене, јер нећу да плаћам некога ко ме малтретира. Он је уз смех одговорио да не морам да платим ако не осетим побољшање. Три ноћи нисам могла да спавам од болова. Једно јутро сам се пробудила, устала и схватила да ме више ништа не боли. Била сам запањена, збуњена, али изнад свега срећна. Отишла сам код њега и од срца му захвалила.

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas