Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Милош Биковић о првом филму који је сниман у СВЕМИРУ: "Пролазио сам стварно кроз обуке. Ишао бих у свемир да су ме звали"

Милош Биковић је пре неколико дана имао велику премијеру филма "Изазов" у Москви, а сада се очекује и премијера филма пред београдском публиком

1681824240_profimedia-0768875627.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Српски глумац је био пред бројним изазовима приликом снимања филма и био део првог играног филма снимљеног у свемиру, на Међународној свемирској станици, 400 км изнад површине земље. "Изазов" је овиме померио границе филма и свет га чека са великим нестрпљењем.

- Пролазио сам стварно кроз обуке, а најзанимљивија ми је била слободан пад авиона са 9.000 метара. Ја сам раније мислио да ти уђеш у једну просторију и у њој лебдиш као у свемиру али лоше сам претпоставио. Имали смо 23 секунде да снимимо у авиону то што ће се видети у кадру, и тако десет пута до ручка – испричао је Биковић на К1.

Милош је прошао бројке обуке како би све било савршено пренето на велико платно:

- За мене је снимање трајало два и по месеца, битно је да будете у доброј форми да изведете све те ствари, имао сам консултанта који ми је говорио како се стварно оперише у бестежинском стању, како се улази у део пацијента који треба да се оперише, које су компликације, како се оне решавају. То онда буде заиста уверљливо. У просеку редитељ Клим ради од девет до 12 дублова, што значи да исту ствар радиш толико пута, мада то није много, Кјубрик је радио и по 40 дублова – рекао је Биковић у „Уранку“ и рекао да прижељкује позив за свемир.

- Ишао бих у свемир да су ме звали, апсолутно, ја се не бих изненадио да ме за две године позову због наставка. Када сам чуо да иде у космос, ја сам Климу напоменуо да сам ту ако му неко треба горе да кува кафу, не морам ни да играм, али нажалост технолошке могућности су такве да се само три особе шаљу горе.

Биковић је осетио посебну одговорност јер је ово први филм у историји који је сниман у свемиру.

- Имате одговорност да буде добар, Клим је изабрао јако интересантан фокус. Ми увек гледамо филм кроз очи редитеља, а он се фокусирао баш на оно кроз шта је сам пролазио када је спремао филм, на мале финесе. Детаље које човек мора да савлада како би успео да оперише. Али је и у стварности снимити филм у свемиру компликовао као да оперишете. Имамо сјајан филм по томе шта се у њему дешава а подједнако је сјајно и снимање филма - рекао је Милош на поменутој телевизији.

Открио је како бира улоге, као и једну занимљиву чињеницу о броју снимљених филмова.

- Постоји неколико параметара: занимљив сценарио, да у целини осетим да ме се тиче, да су људи који раде имали пројекат који се мени допада и да је улога нешто што нисам до сада играо. Или, ако је слично са нечим што сам до сада играо да видим простор да се на неки начин разликује мој перформанс, то су финесе које бирам. Имао сам ту срећу да каријеру градим у две земље, па док су ме овде доживљавали као глумца у драмама, у Русији су ме препознавали по комедијама. Више сам снимио филмова у Русији него у Србији, јер се тамо више снима. Од „Јужног ветра“, „Шешира професора Косте Вујића“ и „Монтевидеа“ нисам радио још филмова у Србији – закључио је он у "Уранку".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas