Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Милош Тимотијевић открио непознате детаље: "Наша цела серија кошта, као једна епизода стране"

Глумац каже да и на нашем простору постоје квалитетне продукције, али да недостаје новца и шире публике која би то гледала како би се пројекат финансијски исплатио

1651734969_timotijevic.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Глумац Милош Тимотијевић признаје да је највећи проблем што не можемо да парирамо светској филмској индустрији заправо новац.

Прочитајте још: "Није ми свеједно, можда смо пожурили са одлуком": Дарко Лазић најискреније о раскиду са Барбаром

- Дешава се да цела наша серија кошта као једна епизода стране, неки цео наш филм кошта као једна сцена неке популарне серије. Ствар је новца. Када људи погледају крајњи резултат кажу: “Серија не кошта много“, али време је кључна ствар. Американци и Европљани снимају једну до две сцене током дана и то ако су лагане, а ми снимамо и по седам и по осам сцена дневно. Дан на сниману највише кошта, то је нешто што је насјкупље. Мораш да платиш сто људи, зависно од тога шта се ради тај дан - признаје Милош за “Блиц“ и додаје да код нас свакако постоји квалитетна продукција.

- Проблем је мало тржиште. Кад имаш 500 милиона гледалаца теби снимање филма може да се исплати. И раније су били филмови, али је земља бројала 25 милиона људи у старој Југославији. Морамо да научимо да наше серије које правимо не смеју да буду локалне, како бисмо могли да их пласирамо на страно тржиште. Довољно је да можеш да их продаш Румунији, Мађарској, Исланду, не мора то бити Америка. За сада бисмо могли барем да гађамо Европу. Интересантно је и то да смо у Југославији снимали филмове о малим обичним људима, а сада се снимају претежно филмови о славнима и некој класи коју народ не познаје толико, као и о полицајцима - сматра популарни глумац који тврди да су у последње време популарне крими серије свуда у свету.

"Задовољан сам серијом Мочвара"

- То је светски тренд. Тензија коју нуди тај жанр је узбудљива за гледање и вучете да то пратиш. Комедије је тешко писати, то уопште није лако. Народ често не разуме шта значи написати комедију и колико је то тешко. Приде мораш имати добре глумце који су комичари, а ми немамо толико глумаца који би то могли да изнесу. У исто време смо изгубили онај наш суштински хумор који смо имали раније, а то је онај хумор са дозом црног у себи. У последње време су популарни хорори и то је оно што је занимљиво - говори Тимотијевић који је остварио запажену улогу Жељка Гарчевића у серији “Мочвара“.

- Задовољан сам серијом “Мочвара“, видим да публика то воли да гледа. Имају озбиљну базу фанова, поготово прва сезона. Надам се да смо успели да та база порасте, драго ми је због тога. То значи да смо се нисмо џабе трудили, чим је то тако добро прошло - поручује глумац који за крај додаје да у наредном периоду планира само да спава.

Прочитајте још: ПОТВРЂЕНО! Група ХУРРИЦАНЕ се распада: Девојке крећу свака својим путем

- Имам у плану да спавам, то је под број један. То су ми први слободни дани после три месеца. У мом случају то је привилегија. Само код куће, ту се најбоље одморим. Прелазим доста километара аутомобилом, такав је посао и одмор ми је најбитнији. Традиција је управо у томе да се одмарам кад год могу - закључује Тимтојевић за “Блиц“.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas