· · Коментари: 0

Мира Бањац открила ЗБОГ ЧЕГА СНИМА И У ДЕСЕТОЈ ДЕЦЕНИЈИ: "Само због једне ствари и даље радим"

Легендарна глумица признала због чега не престаје да снима, упркос томе што има 92 године

1659358630_mirab.jpg
Фото: К. Михајловић

Мира Бањац вратила се на мале екране улогом у серији "Игра судбине". Она се појавила у трећој сезони као Гвозденија Караматијевић, односно Мадам Дени. Како је емитовање треће сезоне завршено, ускоро почиње да се снима четврта. Мира не крије да је снимања чине срећном, а на њеној енергији и позитивном духу могле би да јој позавиде и знатно млађе колеге.

"Постала сам део екипе од треће сезоне. Сценариста Жарко је инсистирао и желео је да ме види у свом тиму. Рекла сам му да не знам да ли могу да се обавежем на тако дугачке стазе, с обзиром на моје године. Тада ми је рекао да он гарантује да су то дуговечне године и да ће то трајати. Пријатно ми је да снимам “Игру судбине”, јер ја морам да радим. Прво, не јурим никакву славу, ни паре, али ја морам да се осећам да сам корисна. Морам да будем и са том мојом глумачком породицом, са којом сам целог живота била. Када је моја мама умирала и када су ме питали шта ћу сада да радим јер је мој син Брана био мали, ја сам рекла да ће мене чувати глумци. Увек сам сматрала да су они моја породица. Никада се нисам замерила никоме и све је прошло у лепом пријатељству. Готово невероватно је колико је моја глумачка судбина прошла сјајно, а колико је приватни живот имао понора, великих осцилација и мојих великих неспособности за живот. Али све се то преброди. Када имате снагу и циљ онда кажете: 'Ово сада тражи моју снагу, тражи моје освешћење и то морам да изгурам сама'. Све друго имате око себе у позоришту, на филму, имате добре људе и некако је то увек заједничко стваралаштво које се подели на леп начин", открила је једном приликом глумица за "Блиц".

Прочитајте још: ЗБОГОМ, БУМБАРЕ: Легендарни глумац Бранко Цвејић сахрањен на Новом гробљу (ФОТО)

Она је почасна председница Фестивала европског филма Палић, а као круна њеног успеха недавно је отворена сала "Мира Бањац" у биоскопу на Палићу. Није крила радост због тога што ће нова сала биоскопа Абазија понети њено име:

"Шта ја после овога могу да тражим? Добити биоскоп и једно име није лако носити. Али ја сам срећна и желела бих да ова сала буде увек пуна, и да у њој буде пуно младих редитеља, глумаца и продуцената. То би за мене нешто значило и једино је што вреди. Волела бих да људи добију награду на фестивалу, у Сали “Мире Бањац”. Када будем умрла, неће ништа остати сем онога што ће они понети, а понеће из једног лепог, великог и значајног доприноса који сам и ја неким малим својим уделом заслужила", била је крајње отворена наша глумица.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.