· · Коментари: 0
ТУГА

Након 24 године проговорио доктор принцезе Дајане: "Покушао сам све да је спасим! Борили смо се!"

Принцеза Дајана, погинула је пре 24 године у саобраћајној несрећи у Паризу

1624184435_dajana.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /ТопМотионЦлипс

Доктор МонСеф Дахман, који је примио ту ноћ принцезу Дајану у критичном стању, коначно је испричао све о кобној ноћи.

Прочитајте још: Викторија Сикрет иде у историју: Ево шта ће се десити са њеним анђелима

- Спавао сам у просторији за одмор, када ме је дежурни анестезиолог пробудио и рекао да имамо хитан случај - почео је причу доктор и открио да у том моменту нису знали о коме је реч, али је један анестезиолог препознала и занемела:

Имала је обилно унутрашње крварење

- Принцезу  Дајану су одмах послали на рендген где се установило да има опасно унутрашње крварење. У том моменту, како јој још увек нису установили крвну групу примила је јединицу нулте крвне групе. Негде око два сата после поноћи, доживела је други срчани застој - рекао је.

С обзиром да је принцеза Дајана била у веома критичном стању, захтевала је одмах хируршки захват, тако да није било времена да се пребаци у операциону салу. Захват је направљен на лицу места и тада је откривено да јој је оштећена срчана марамица.

- Направио сам све како би могла да дише, срце јој није радило како треба јер није добијало довољно крви. Прошло је пола сата, знали смо да нам је потребно чудо. Позван је најбољи француски кардиохирург, пробудили су га и извукли из кревета да би дошао - додао је лекар.

Утврђено је да јој је покидана горња лева плућна вена, на месту где се спаја са срцем. Иако су успели да санирају оштећења већ је било касно, принцезино срце је стало још пре операције, а вештачким путем смо је одржавали у животу.

- Пробали смо масажу срца, дефлибрилатор, давали адреналин, али није било спаса - закључио је Дахман.

- "Борили смо се, све смо пробали, када радите у оваквој ситуацији, не примећујете да пролази време. Болница је један од најбољих хитних центара у Француској. Успевали смо да спасимо људе у пуно горем стању од ње. Поносили смо се тиме. Али њу нисмо успели - додао је.

Ту ноћ Дахман никада неће заборавити, а читава ситуација добила је и један бизаран детаљ

- Тек следећег јутра,  приметио сам да су ми кломпе крваве. На њима је било Дајанине крви. Нисам стигао да их очистим, а једног од наредних дана, пришао ми је човек док сам био у кругу болнице и рекао ми да жели да купи моје кломпе, јер оне на себи имају "плаву крв". Фасцинантно је докле су људи спремни да иду - закључио је доктор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.