Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Након нервног слома који је доживела на сцени, потпуно се повукла: Ево како данас изгледа Нели Фуртадо

Превелика очекивања су је гурнула преко ивице, па је Нели Фуртадо за време једног концерта доживела нервни слом

1669976942_neli-furtado-14.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/Вево/ЦБЦ/Схуттерстоцк
Oglas

Нели Фуртадо је рођена 2. децембра 1978. године у граду Викториа, Британској Колумбији (једној од десет канадских покрајина). Њени родитељи, Антонио Хосе Фуртадо и Мариа Мануела Фуртадо, воде порекло са острва Св. Мигел (Азори), али су касне 1960-те морали да емигрирају у Канаду.

Прочитајте још: Балканска Адел потпуно променила имиџ: Илма Карахмет непрепознатљива (ФОТО)

Певачица Нели Фуртадо често је истицала своје португалско порекло, а само са четири године почела је и да пева на овом језику.

Светску славу стекла је хитовима из раних 2000-их који се и даље носталгично окрећу на многим појединачним плејлистама - "И'м Лике А Бирд", "Промисцуоус" и легендарни "Манеатер". Међутим, након што је преко пет година држала завидно место светски популарне певачице и након што је била при врху свих музичких листа, ођедном је нестала "преко ноћи".

Канадска певачица је напустила своју музичку каријеру, али и светску славу, јер је, како каже, доживела нервни слом 2006.године.


"Доживела сам нервни слом на сцени", рекла је касније за "Даилy Маил" 2017. године. "Била сам на 'Лоосе' турнеји са својом ћерком. Била сам, уједно, и мајка и певачица на путу", додала је.

Онда је током једног наступа на турнеји, изашла на сцену и схватила да је под великим стресом, а притисак је био превелик.

"Заправо сам плакала док сам певала две песме. Тада сам одлучила да ћу да узмем одмор од музике и да ћу да се вратим кући. Тек кад сам, заправо, ушла у свој дом схватила сам да је моја породица све што ми треба", рекла је у инревјуу за Дејли Мејл 2017. године.

Истакла је да је превише "пуцала високо", те да није схватила са коликим стресом се бори. Признала је да једноставно није могла више да издржи притисак славе, али и потенцијално блиставе каријере.

"Било је превише за тако кратко време", додајући: "Након две године интезивних турнеја и концерата, провела бих сате у свом дому у Лос Анђелесу, посматрајући под".

Исте те године, када је дала интервју објавила је самостални албум "Тхе Риде", али није добро прошао. Успела је да прода само 1.814 примерака широм Америке.

Где је Нели Фуртадо данас?

Након што је безуспешно покушала да се врати на музичку сцену албумом "Тхе Риде", канадска певачица је убрзо схватила да не плива више у музичким водама, боље речено, у новим трендовима, те да не жели да мења свој лични израз ради потенцијалне славе. Одлучила је да покрене сопствену издавачку кућу, јер, како каже, жели да помогне младим уметницима да имају сва права над својим песмама.

Тим поводом за магазин Форбс изјавила да је задовољна крајњим исходом своје професионалне каријере.

"Тренутак кад сам основала своју сопствену издавачку кућу је био кључан за мене, јер сам се коначно осетила да поседујем своје песме", закључила је она.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas