Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Не могу да тврдим да смо ми пример успешног брака": Јелена Ђоковић о браку са Новаком, објаснила шта је њој најважније

Јелена и Новак Ђоквоић у браку су скоро 10 година, а пре тога су годинама били у стабилној емотивној вези

1696163159_072a6493bf5b5c7c3ebce4cb227989dedeecca51.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Јелена Ђоковић, суоснивачица и глобална директорка “Новак Ђоковић Фондације” поводом премијере филма “Мудрост трауме” доктора Габора Матее, добитника Ордена Канаде, у Подгорици, открила је детаље из приватног живота и како се она са појединим животним ситуацијама изборила.

Јелена је на самом почетку открила колика је та тежња за савршенством један вид трауме на свакодневном нивоу.

- Јесте. И када смо мали наводе нас да гледамо ван себе да се докажемо да би нас неко прихватио, да би негде припадали, да би добили аплаузе. И онда често људи путују доста дуго и до краја живота дођу док не схвате да то није био прави пут за њих. Имала сам срећу да уз Новака доживим да преко ноћи постанеш од највећег успеха и неуспех. Да те људи забораве или окрену леђа, па да те онда опет преко ноћи воле и да све то буде дивно. Као неко ко је посматрао то и учио, схватила сам да у себи носим све оно што мени треба и да ће то бити оно што ће отићи са мном са овог света - рекла је Јелена на самом почетку.

Јелена је, потом, причала о браку са Новаком Ђоковићем који је један од ретких примера успешног брака на Балкану. Она је, између осталог, признала колико је подршка битна и открила је колико се слаже са тим да иза сваког успешног мушкарца стоји успешна жена,а иза сваке успешне жене она сама.

- Не знам шта је дефиниција успеха. Неко ће рећи године колико су заједно, али сложићете се да има људи који су јако дуго у браку, а несрећни. Не могу да тврдим да смо ми пример успешног брака. Ми смо још увек млади људи који се мењају. Пред нама је свашта нешто. Ја сам задовољна што у њему имам пријатеља и што он у мени има пријатеља. Ако останемо пријатељи до краја живота то ће за мене бити успех. А партнери или шта год то је нешто што је емоција која је изражена и јака и експлозивна и може свашта да се деси у процесу и не желим да се обећавам на тај начин, као успешан брак да то подразумева. У овом филму баш др Габор Матеа и његова жена причају како је у време његовог највећег успеха био најпроблематичнији члан породице. Имао је јако пуно излива беса, љутње. Најмање је имао енергије за своју породицу и имао јако тежак однос са својом децом. Међутим, она као пријатељ и подршка њему помогла и са разумевањем су прошли ту фазу и ево сада су 50 година у браку. Сада ја не знам да ли је то успешан брак или успешно пријатељство или нешто што свако може да поднесе, али о томе људи треба да причају. Овај филм подстиче све нас да размишљамо, промишљамо и причамо о нашим рањивостима. Али не постоји формула успеха и молим вас немојте нас стављати у ту категорију рекла је Јелена за "Градска РТВ Подгорица", а онда је признала које су њене животне вредности.

- За мене је највећа вредност блискости коју желим да одржим са децом без обзира на све. Блискост са партнером и породицом. Кроз ту блискост најлакше пребродимо све. Блискост се гради свакодневним разумевањем, познавањем себе, других, граница, аутентичним изражавањем, поштовањем, емпатијом. Блискост је поприлично висок циљ за сваку особу и ја томе тежим - рекла је она.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas