Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НИКО НИЈЕ ЗНАО ДА ЈЕ ОНА МАЈКА ЧУВЕНЕ СРПСКЕ ГЛУМИЦЕ: Преминула од карцинома у 40. години, на врхунцу глумачке каријере (ФОТО)

Иза ње је остало прегршт добрих улога, али и њена ћерка, успешна глумица Исидора Минић која неодољиво подсећа на мајку

1648234474_Untitled.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Неда Спасојевић била је Београђанка. Глуму је заволела уз оца позоришног и филмског глумца, Милорада Спасојевића и мајке Јелене која је тада радила као позоришна кројачица.

Њена прва жеља била је да упише ФДУ у Београду, али пошто је нису примили, на предлог оца отишла је на студије у тадашњи Титоград, да би се на крају вратила у српску престоницу. Дипломирала је у класи професора Мате Милошевића и то са улогом Клеопатре.

Прочитајте још: ОВО ЈЕ СУПРУГА ЂОРЂА ДАВИДА: Млађа је од њега 18 година, а ево због чега НЕ ЖИВЕ ЗАЈЕДНО (ФОТО)

Имала је многе запажене улоге у култним остварењима - од "Издајника", "Дошљака" до "Врелих капи" и "Смрти пуковника Кузмановића", као и бројне награде - признање у Пули, "Златну нимфу" на Фестивалу у Монте Карлу за улогу у телевизијској драми "Господин Фока" , итд.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

Те давне 1981. године лекари су јој констатовали карцином, а преминула је неколико месеци, у четрдесетој години, након снимања филма Бановић Страхиња. Глумом се бавила до саме смрти, а њеним стопама кренула је Исидора Минић, ћерка коју је добила у браку с познатим сликаром Банетом Минићем и која је имала само осам година када јој је мајка преминула.

Фото: Танјуг

Исидора Минић је приватни живот одувек чувала далеко од очију јавности, па тако дуго нико није знао да је она ћерка филмске диве.

“Моја мама је умрла кад сам била јако мала. Дуго сам крила од људи из окружења, као и од људи са академије да сам дете глумице Неде Спасојевић. Имала сам ту привилегију да ме не открију. Желела сам да то буде нешто моје, нешто што не мора свако да зна. Моја мајка ми је подарила таленат, ја сам добила прилику да се опробам у глуми и искористила сам је. Морала сам својим радом да на неки начин достигнем успех своје мајке, да је на неки начин не обрукам, тај задатак сам задала сама себи”, рекла је Минићева пре неколико година за домаће медије.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas