Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Од чега је боловала Слађана Милошевић: Имала тешку аутоимуну болест

Данас нас је напустила легендарна авангардна уметница, Слађана Милошевић

1711458369_sladjana_milosevic_26082016_0004.jpg
Фото: АТА имагес
Oglas

Певачица Слађана Милошевић преминула је у 69. години. Она је дуго водила борбу са ретком аутоимуном болешћу.

Славна рокерка је пре неколико месеци лежала у болници, а тада је открила како је осећа: 

- Од напуштања болнице и лечења које је са краћим прекидима трајало две године, моје здравље је и даље угрожено, али ако ништа друго осећам се слободније сада када сам лишена лошег третмана. Не припадам људима који захтевају више него што им припада, али у нашој земљи постоји видан проблем поделе на пожељне и непожељне. Требало би да се учини доста напора у процесу урбанцида који је све присутнији, јер смо сви и грађани ове земље. За време болничког лечења осећала сам велику мржњу особља због свог београдског порекла. Нажалост, нисам једина која је искусила грубост, неетичност и недостатак емпатије. Изгледа да су етика и морал потпуно безначајни у медицинском образовном систему - изјавила је Слађана.

Симптоми ни метод лечења ове болести, лекарима су још увек непознати:

- Болест носи назив Сјогренов синдром (Шегренов синдром). Њена симптоматологија и начин лечења и даље су непознати многим докторима. Често је своде на поједностављени имунолошки поремећај, а она је у ствари смртоносна. Нажалост, болест је веома тешка, са бројним имунолошким променама. Напада све телесне системе. Једино кинеска традиционална медицина може помоћи, јер од раних дана третира човека као јединствену целину. У западној медицини једино психосоматика има такав приступ. Човек је јединство тела и психе и само тако се може лечити - рекла је певачица, па открила због чега је на своју руку напустила болницу:

- Нисам могла да се извучем из замке болести. Није ми одговарало то што после две године није било никаквог помака у лечењу и што сам се изнова враћала у болницу. Није ми одговарало ни опхођење већине особља, њихова незаинтересованост, површност и упорни сукоби, где се моје мишљење није уважавало мада сам сама психотерапеут практичар и бивши студент ветеринарске медицине. Није било ни добре воље, чак не знам ни имена лекара, осим њих двоје, јер се нису представили. Мој долазак у болницу био је пропраћен увредама - испричала је Слађана.

У тешким временима, брат јој је био највећи ослонац: 

- На свог брата и неколико пријатеља. Лако се Фејсбук и Инстаграм тумаче као мреже са површним везама, осамљеност модерног човека постаје чињеница. Ретка су пријатељства. Психолошка истраживања кажу да данас људи просечно имају једног или ниједног пријатеља, док су осамдесетих имали десетак. Људи реде одлазе у цркву, разговори међу комшијама готово да су ишчезли. Претворили смо се у друштво с нарцисоидним поремећајем - рекла је тада Слађана.

(Глориа)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas