Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сишао до олупине Титаника 33 пута: Џејмс Камерон објаснио због чега је толико желео да сними филм о најпознатијем броду на свету

Фасцинација несрец́ним путничким бродом Титаник, који је потонуо 1912. на свом првом путовању од Саутемптона у Великој Британији до Њујорка постоји и данас

1687440825_Untitled.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Међу онима који су изразили интересовање за брод био је и директор Џејмс Камерон, који је и сам посетио олупину због снимања филма насталог на основу и велике трагедије која је обележила прве деценије 20. века. 

Редатељ (68) написао је и режирао филм Титаник (1997) и наводно је посетио олупину, која се налази на скоро 4.000 метара испод мора - у 33 наврата, пише Миррор.

И како је пренео ЦНН, он је током интервјуа 2009. године сугерисао Плејбоју да је снимио свој филм Титаник само да би могао да посети олупину у океану.

- Направио сам филм "Титаник" зато што сам желео да зароним до брода, а не зато што сам посебно желео да снимим филм. Титаник је био Монт Еверест олупина, и као ронилац сам желео да то урадим како треба - рекао је тада Камерон и додао.

- Када сам сазнао да су неки други момци заронили на Титаник да би снимили филм, рекао сам: "Снимиц́у холивудски филм да платим експедицију и урадиц́у исту ствар".

Џејмс је упозорио на истраживање дубоког мора, дајуц́и примедбу о посец́ивању таквих локација под водом у интервјуу за Њујорк тајмс 2012.

- Идете на једно од најнеопростивијих места на Земљи. Није да само можете позвати помоћ да дође по вас.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas