Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Откривено како је изгледао СУСРЕТ краља Чарлса и принца Харија: Породични односи нису ни налик онима из прошлости

Сусрет о ком прича цео свет

1707553626_kralj-carls.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Сусрет принца Харија и краља Чарлса који се десио пре два дана у Кларенс хаусу у Лондону увелико се анализира широм планете. Једни кажу да је то позитиван помак, као и да монарх обожава млађег сина, али друга страна тврди да је састанак од 45 минута и брзи повратак принца назад у Америку рекао много тога. Ту су и нови детаљи иза кулиса због којих се може закључити - породични односи нису ни налик онима из прошлости. Не тако давне прошлости.

Краљ Чарлс и принц Хари били су некад јако блиски. Млађи син доносио је монарху много радости ако се изузму проблеми из адолесценције и бунта млађег сина. Њихов однос био је чак и топлији од онога који га је спајао са Вилијамом.

Удаљеност Харија и Чарлса допринела је томе да је такав однос сада прошлост, пише Даилy Маил. Они који навијајају да се син и отац врате на старо, надају се њиховом новом сусрету и далеко бољим детаљима.

Било је назнака да је Чарлс ИИИ био дирнут изненадном посетом Харија, који је у Лондон стигао непозван. Али и приче да је његов долазак изазвао одређену узнемиреност.

"Искрено речено, краљ је био незадовољан оним што је било свршена ствар коју је сервирао емотивни, али добронамерни син", пише Даилy Маил.

Чарлсу, који се бори са раком, потребни су мир и тишина, па је планирао да у уторак раније оде за Норфолк, али је Харијева посета променила планове. Извори кажу да је краљ нервозно "цупкао" док је чекао сина не би ли се вратио у миран Сандригем.

За многе је запањујуће то што Хари није одсео у Кларенс хаусу у Лондону или било којој другој краљевској резиденцији. Одлуку да дође у Британију донео је изненада, а преспавао је у хотелу у центру престонице.

Харију поручују да се не нада у коначно помирење. Убрзо након састанка са сином Чарлс се са супругом Камилом упутио на жељено одредиште.

О чему су отац и син причали, то знају само њих двојица, али састанак од 45 односно 30 минута, како наводи Миррор, једва да је довољан за неку другу тему осим оне најнужније - о здрављу монарха.

Колумниста Даилy Маил-а, Роберт Џобсон, подсећа да је Хари изазвао много породичних скандала: "Међутим, принц би такође требало да посвети неко време размишљању о стресу који је изазвао краљу, не само кад се најпре борио са губитком оца принца Филипа и покојне мајке краљице".

Ова импровизована посета послужила је као тужан подсетник на стални раскол унутар породице, терет који Чарлс не може да приушти сада. Ту је и питање поверења, односно недостатка истог. Принц се налази у таквој позицији да му породица не верује и то је неизбежно.

Моменат када је Чарлс пратио Меган Маркл на венчању са Харијем 2019. у Виндзору сада се чини тако далеким. Даилy Маил пише да је краљ са одушевљен прихватио снају.

Подсећа се и на Харијев говор за 70. рођендан Чарлса који данас има 75 година: "Тата, иако знам да си тражио да данас не буде речи о теби, мораш да ми опростиш ако те не послушам. Слично као кад сам био млађи. Уместо тога, тражим од свих овде да ти кажу велико хвала за твој невероватан рад током скоро 50 година".

Ипак, верује се да ће Чарлс и даље настојати да поправи однос са млађим сином. "Његова великодушност нема граница, чак и ако се чинило да су његови напори наишли на глуве уши. До сада", пише британски лист и наводи: "Можда Хари почиње јасније да увиђа: његов отац је само људско биће, на крају крајева, човек који је увек био уз свог сина и који неће бити ту заувек".

Роберт Џобсон истиче да је кључ решења односа између Харија и Виљама у рукама старијег брата иако многи мисле да је помирење немогуће, па додаје да је принцу од Велса можда и најтеже да направи корак напред ка помирењу, али каже да постоји шанса за то, због добробити породице и здравственог проблема краља који је 2021. синовима у Виндзору рекао: "Молим вас, момци. Немоијте да уништите моје последње године". Та реченица пише и у Харијевим мемоарима "Спаре".

(Даилy Маил/ Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas