Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сутра је ПРВО ПОЛУФИНАЛЕ "Песме за Евровизију": Ево ко ће се борити за пролазак у финале

Избор за српског представника на предстојећој "Евровизији 2024".

1708944710_Untitled.jpg
Фото: Ата имагес
Oglas

У оба полуфинала (27. и 29. фебруара) представља се по 14 композиција, а најбољих осам из сваког полуфинала бориће се 2. марта у великом финалу за победу. Најбоља песма по гласовима публике и стручног жирија представљаће Србију на Песми Евровизије у Малмеу.

Прво полуфинале

  1. Марко Мандић – Дно
  2. М.ИРА – Перцепција
  3. Бојана x Давид – Но Но Но
  4. Лена Ковачевић – Зови ме Лена
  5. Саша Бáша и ВиртуалРитуал – Електрољубав 
  6. Мартина Врбос – Да ме волиш
  7. Филарри – Ко је та жена
  8. Бресквица – Гнездо орлово
  9. Христина – Бедем
  10. Ивана Владовић – Јака
  11. Цхаи – Сама
  12. Зорја – Лик у огледалу
  13. Кавала – Вавилон
  14. Кени није мртав – Дијаманти

Друго полуфинале

  1. Надиа – Судари
  2. Хyдроген – Немогућа мисија
  3. Ива Лоренс – Дом
  4. Зејна – Најбоља
  5. Филип Балош – Дуга је ноћ
  6. Немања Радошевић – Јутра без тебе
  7. Yанx – Коло
  8. Кат Доса – Тајни зачин
  9. Џорџи – Луна парк
  10. Душан Куртић – Због тебе живим
  11. Теyа Дора – Рамонда
  12. Констракта – Ново, боље
  13. Милан Бујаковић – Моје твоје
  14. Дурлански – Музика

Евровизија 2024

Песма Евровизије 2024. биће 68. избор за Песму Евровизије. У организацији Европске радиодифузне уније (ЕРУ) и домаћина Сверигес Телевисион (СВТ), такмичење ће се одржати у Малме арени, у граду Малмеу, у Шведској, захваљујући победи Лорен на Песми Евровизије 2023. у Ливерпулу са песмом Таттоо. Ово ће бити седми пут да се такмичење одржава у Шведској, односно трећи пут да се такмичење одржава у Малмеу након 1992. и 2013. Такмичење ће се састојати из два полуфинала која ће се одржати 7. и 9. маја и великог финала које ће се одржати 11. маја 2024, а водитељи ће бити Малин Окерман и Петра Меде, која је водила такмичење 2013. и 2016.

37 земаља ће учествовати на такмичењу. Луксембург ће се вратити на такмичење по први пут после 1993. године, док се Румунија повукла са такмичења.

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas