Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
евровизија

ЕВРОВИЗИЈА 2022: Они су се вечерас борили за финале, једна представница имала најтежу кореографију, а доминирале баладе

Највеће музичко такмичење на свету, Песма Евровизије, почиње вечерас у Торину

1652211041_profimedia-0690100086.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Током прве полуфиналне вечери у италијанском граду публици ће се представити 17 земаља, а њих 10 обезбедиће пласман у финалној вечери, у суботу, од 21 час.

Домацћини Песме Евровизије 2022, Алесандро Кателан, Лаура Паусини и Мика, пожелели су публици широм света добродошлицу.

Земље које се вечерас надмећу су: Албанија, Литванија, Летонија, Швајцарска, Словенија, Украјина, Бугарска, Холандија, Молдавија, Португалија, Хрватска, Данска, Аустрија, Исланд, Грчка, Норвешка и Јерменија.

Прочитајте још: Констракта пред прво полуфинале Евровизије испричала КО СУ ЊЕНИ ФАВОРИТИ: Сматра да ова представница има хит

Италија је један од оснивача Песме Евровизије, а многи сматрају да је управо у овох земљи потекла идеја за цео  формат Евровизије! Верује се да узор за овакво такмичење био популарни Фестивал де Санремо који је почео 1951, а траје и данас.

Земља домаћим однела је победу на Песми Евровизије три пута. Први пут 1964. године када је победила Гиглиола Цинкуети у Копенхагену са Нон Хо Л'ета. Затим 1990. године када је Тото Кутуњо победио на такмичењу.

Прошлогодишњи победници Песме Евровизије, рок бенд Манескин и њихова песма Зитти Е Буони доводи седиште престижног такмичења поново у Италију.

Представница Албаније отворила Евросонг

Представница Албаније Ронела Хајати изазвала је велику медијску пажњу још током проба, када су организатори такмичења, због мишљења да су јој делови наступа исувише провокативни, одлучили да не објаве њене фотографије на друштвене мреже.

Представници Летоније

Група Ситизени из Летоније на духовит начин посветила се озбиљној теми, здравом начину живота.

Емотивна балада долази из Литваније

Моника Лиу из Литваније појавила се на сцени и отпевала баладу о осећањима. Први пут, од 2001. године чуо се  литвански на „Песми Евровизије“.

Још једна балада из Швајцарске

Вече се наставља у духу емоција и балада. Наступ представника Швајцарске Маријуса Бера меко би окарактерисао као монотон, а ипак је у питању квалитетна нумера.

Средњошколски бенда из Словеније

Ретро нумера стиже из Словеније и песма Диско. Они су најмлађи учесници овогодишњег такмичења и у завршном су разреду гимназије.

Представници Украјине спојили различите стилове

Украјину на овогодишњем фестивалу представља оркестар "Калуш". У песми доминирају ретро и реп елементи, а и на евровизијској сцени су се појавили у различитим одевним комбинацијама. Публика их је поздравила овацијама.

Бугарска у рок елементу

Представници Бугарске, група Intelligent Music Project, за које многи кажу да иду стпама Манескина.

Још једна балада из Холандије

Холандију представља певачица интересантног имена, С10. Такође се први пут од 2010. године чуо холандски језик.

Моладвија обавијена мелосом

Балкански мелос чуо се код представника Молдавије чијом нумером доминира хармоника.

Португалија наставља у духу балада

Португалски представници појавили су се са баладом.

Хрватска имала интересантан наступ

Млада Миа Димшић представница је Хрватске. Многи јој поручују да подсећа на америчку певачицу Тејлор Свифт.

Женски рок бенд из Данске

Група "Реди" из Данске је један од ретких женских рок бендова из те земље.

Аустријанци доши са брзом нумером

Брза нумера стиже из Аустрије.

Ислад се представио интересантном миром песмом

"Сестре" са Исланда донеле су специфичан звук севера.

Још једна балада из Грчке

Аманда Тенфјорд представила је своју земљу баладом.

Представници Норвешке

Норвешка је ове године послала групу "Subwoolfer".

Јерменка имала захтевну сценографију

Последња вечерас наступила је представница Јерменије Роса Лин. Представила се модерном баладом, а њена сценографија је најзахтевнија вечерас.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas