Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Понудили су ми да сниме филме по мојој песми": Мирослав Илић ОДБИО понуду о којој многи певачи сањају

Мирослав Илић није желео да се сними филм о његовом животу

1709545297_Foto-Ataiamges.rs-Miroslav-Ilic.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Мирослав Илић недавно је проговорио о свом породичном стаблу, дединој војној књижици коју чува као амајлију али и реакцији своје мајке када је постао члан КПЈ.

- Мирослав Илић спада у ред икона народне музике чије песме су обележиле генерације слушалаца широм бивше Југославије. Својом изузетном интерпретацијом и специфилним изразом, Мирослав је стекао велику популарност и поштовање, остављајући неизбрисив траг у српској музичкој култури. Његове песме попут "Божанствена жено", "Ој, Мораво, тиха реко" остају непролазни класици и осликавају богатство његовог уметничког талента. На врхунцу славе 80-тих година био је први певач о којем је требало да се сними биопик.

- Осамдесетих година, тамо негде 1982. године радио сам са чувеним менаџером Раком Ђокићем. У Новом Саду је постојала продуцентска кућа Панонија, чини ми се. Тада су ми понудили да сниме филме по мојој песми "Заволех девојку из града". Требало је као тамо да се појавим. Ја сам то одбио. Не бих волео да се сними филм о мени - изјавио је Мирослав Илић у емисији "Живот као такав" на Информер ТВ.

Поносан на своје корене, певач се дотакао и свог породичног стабла истакавши колико је важно сачувати традицију и успомену на претке и оно што су нам оставили у аманет.

- Ја сам одавно трагао за тим ко сам и шта сам. Давних година сам чак ангажовао једног господина из Љига да ми направи породично стабло, како бих видео одакле сам. Цркве су углавном извори тих података и не може да се иде много уназад. Можда неких 200 до 300 година. По тим подацима моји су били у источној Херцеговини. Ту је зачето стабло. Једно време су провели у Црној Гори, у брдима лево од Даниловграда, у селу Винићи - открио је Мирослав.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas