Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Последња ЖЕЉА краљице ЕЛИЗАБЕТЕ: Знала је да јој се ближи крај, али је успела да је оствари на време

Краљица Елизабета је недавно преминула, а цео свет се и даље опрашта од ње

1663326143_profimedia-0720920685.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Краљица Елизабета је оставила необрисив траг у историји британске круне. Она је била најдуже на трону у читавој историји британске монархије. Била је остварена као супруга, мајка, бака и прабака, што је за њу представљало велико задовољство и важну улогу. 

Њена ћерка принцеза Ана је послала веома емотивну поруку након мајчине смрти.

"Имала сам срећу да проведем са својом најдражом мајком последња 24 сата њеног живота. Била ми је част и привилегија да је пратим је на њеним последњим путовањима. Сведочити љубави и поштовању које су толики људи показали на овим путовањима било је и понизно и инспирирајуће. Сви делимо јединствена сећања. Захваљујем свима који деле наш осећај губитка. Можда смо сада свесни колико смо њену појаву и допринос нашем националном идентитету узимали здраво за готово. Такође, сам јако захвална на подршци и разумевању које пружате мом драгом брату док преузима на себе улогу монарха. Мојој мајци, краљици, хвала”, написала је принцеза Ана, док је Чарлс смрт мајке описао као тренутак највеће туге за њега и чланове краљевске породице.

Прочитајте још: Зашто је МЕГАН МАРКЛ носила бисерне МИНЂУШЕ током одавања почасти: Носе снажну ПОРУКУ, а поклонила јој их је краљица

Саветница британске краљевске породице је истакла да је краљица знала да јој се ближи крај.

"Знала је да се неће вратити. Мислим да је желела да последње дане свог живота проведе у Балморалу", рекла је саветница британске краљевске породице Кејт Никол за ББЦ.

"Та одлука говори да јој је то место било најугодније и да је за њега везује много лепих успомена. Била је свесна да са њеним здравственим проблемима путовање неће бити лако, али није одустајала", тврди Никол.

"Балморал је био једино место где је могла да заборави на круну и буде, супруга, мајка, бака и прабака. Део ње је знао да се неће вратити. Мислим да је желела да премине у Балморалу", закључила је стручњакиња.

"Тамо је одлазила још од најранијег детињства. Тамо ју је принц Филип запросио, а тамо су провели и медени месец. То мјесто пршти сретним успоменама’, коментирасала је за магазине "Пеопле" Сали Бедел Смит ауторка биографију "Краљица Елизабета – живот савремене владарке".

Краљица је успела да оствари своју последњу жељу и да умре у замку Балморал. За њега је вежу прелепе успомене, па је овај потез многима био потпуно очекиван.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas