Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Преминула рођена сестра Мериме Његомир: Откривен узрок смрти - борба трајала 20 година

Нина Павић, некадашња учесница музичког такмичења "Никад није касно" и сестра по мајци Мериме Његомир, преминула је данас након дуге и тешке борбе са опаком болешћу

1705504816_Foto-Printscreen-TV-Prva.jpg
Фото: Принтсцреен/ ТВ Прва
Oglas

Нина Павић, некадашња учесница музичког такмичења "Никад није касно" и сестра по мајци Мериме Његомир, преминула је данас након дуге и тешке борбе са опаком болешћу.

Нина је о болести раније отворено говорила, те открила како је изгледала њена лавовска борба, али како је још тада истицала, током музичког такмичења никада није желела да говори о овој теми јер није желела да је људи сажаљевају. 

Сестра Мериме Његомир преко 20 година водила је лавовску борбу против канцера, а имала их је чак осам. 

- Никад нисам хтела да причам о болести, не волим то, једноставно не желим друге људе да оптерећујем стварима које нису лепе. И у време такмичења у "Никад није касно" сам водила битку са канцером, али нисам хтела да причам о томе, желела сам да ме људи слушају, а не да ме сажаљевају због болести - рекла је она за једном приликом и додала:

- Моја борба траје од 2001. године, имала сам осам канцера, нажалост сада метастазе и сада бијем ону најтежу битку. До сад је било осам малигних тумора за 23 године, али је било лакше, уклоне се, неколико терапија и то је то, ово је сад много неизвесније, али не дам се и надам се победи. Четврти пут идем на хемиотерапију, ову последњу сам почела у децембру и не предајем се, иако је тешко - говорила је покојна Нина, а нажалост, најважнију битку је изгубила баш као и њена сестра. 

Сестре однела иста болест 

И легенда народне музике, Мерима Његомир, нажалост је оболела од канцера. Она се борила са раком панкреаса, а преминула је у новембру 2021. године. За болест је сазнала свега неколико месеци пре смрти. 

Иначе, на предлог председника Републике Србије Александра Вучића, Мерима Његомир почива у Алеји заслужних грађана.

- Била је дивна особа, пленила је својим талентом деценијама колико је била на уметничкој сцени. Оставила је неизбрисив траг у нашем друштву и живеће док живе њене песме, а то значи вечно - истакао је Горан Весић.

- Председник Александар Вучић замолио је Град Београд да Мерима Његомир буде сахрањена у Алеји заслужних грађана и ми смо тај предлог прихватили. Она ће почивати тамо где јој је и место, међу заслужним грађанима Београда - закључио је заменик градоначелника Београда.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas