Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Преминуо Роберто Кавали: Славни дизајнер умро у 83. години, иза себе оставио ШЕСТОРО деце

Роберто Кавали је преминуо након краће болести

1712991281_profimedia-0864340726.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Италијански модни дизајнер, Роберто Кавали, преминуо је јуче у 83. години у свом дому у Фиренци, након борбе са болешћу, потврдила је италијанска новинска агенција АНСА.

Одмах затим се Робертова модна кућа огласила на Инстаграму написавши:

- Живот који се живи с љубављу. Са великом тугом се опраштамо од нашег оснивача Роберта Кавалија. Од скромних почетака у Фиренци, Роберто је успео да постане глобално признато име. Вољен и поштован од свих. Природно талентован и креативан, Роберто је веровао да ц́е заоставштина Роберта Кавалија живети кроз његову креативност, његову љубав према природи и преко његове породице.

Кавали је дуго био познат по својој љубави према принтовима, а своју прву колекцију је представио 1970-их. Прво је избио на сцену у Сент Тропеу, проналазец́и обожаваоце у познатим личностима попут Брижит Бардо и Софије Лорен. Његова склоност ка свему што је претерано учинила је његов стил савршеним и кренуо је ка свету. Када је поново оживео индустрију тексаса 90-их, све се променило. Био је један од првих који је у фармерке ставио тканину од ликре, што их је учинило уским, сексипилним кројем. Од тада, сви желе да носе Кавалија. Креирао је готово све,  од мушке и женске одец́е, до наочара, одец́е за плажу, па чак и доњег веша.

Кавали је рођен 15. новембра 1940. у Фиренци, а иза себе је оставио шесторо деце. Његово шесто дете, Ђорђо, рођено је у марту 2023, а добио га је са парнтерком Сандром Нилсон са којом је био у вези од 2014. године, а раније је био два пута ожењен.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas