Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ПРЕТИЛИ СУ МИ СМРЋУ" Радош прошао пакао - завршио у болници

Редитељ и глумац Радош Бајић претрпео је последице због борбе да српски народ упозна своју традицију и историју.

1701164767_1373dc63d5c5e84d969cbbf0568b5dcb02ba01ca.jpg
Фото: Новости архива
Oglas

Радош је у разговору за медије открио како је настао филм "Равна Гора" и на какве је препреке наишао током снимања.

- Идеју да се снима "Равна Гора" дао је велики Александар Тијанић, тадашњи директор РТС. Завршавао сам "Село гори" и желео да се одморим, али он је мислио како је дошло време да се из другог угла види Други светски рат. За мене је то била велика част. Замишљено је да серија има три циклуса. Нажалост, тадашњи буџет РТС био је врло танак. Кренули смо и... То је била катаклизма. Наша продукција, Контраст студиос, која уредно извршава све обавезе према држави, колегама и добављачима, била је на ивици банкрота. Настала је велика блокада пројекта, држава се измакла и даље снимање је - забрањено. Скочили су сви који сматрају да српски народ нема право на своју историју. Поклекли смо. На личном плану мени је бог дао добро здравље, али сам те 2013. морао да легнем у болницу два пута по 15 дана. Претили су ми смрћу, добијао сам претећа писма, рекао је Радош.

Са друге стране, Бајић истиче да је са филмом "Хероји Халијарда" било потпуно другачије.

- Било је потпуно другачије. Могли смо да завршимо филм и - преживимо. Извукли смо живу главу. Без жеље да дувам било коме у једра, са сигурношћу могу да кажем да имамо златно доба српске кинематографије. Буџети су неупоредиво већи, снима се на сваком ћошку. Држава је створила услове да филмска бранша може да ради. Захваљујући људима који воде културу, као и Телекому Србија који је одлучио да у оквиру своје развојне политике издвоји значајна средства, данас имамо приближно 50-60 милиона евра за филмску продукцију. Немате незапосленог глумца, снима велики број младих дебитаната... У овом корпусу урађени су и "Хероји Халијарда", као дело од националног значаја, попут "Заспанке за војнике", "Даре из Јасеновца", "Краља Петра" и "Ђеце Козаре". Ко каже да то није добро, има зле намере. Друго је питање какав је квалитет тих пројеката. О томе нека одлучују публика и критика, истакао је Радош Бајић.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas