Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Принц Хари изгубио правну борбу за полицијску заштиту у Великој Британији: "Не могу да доведем своју жену у опасност"

Принц Хари је изгубио правни спор који се односио на то да има полицијско обезбеђење када дође у Велику Британију, пише Пипл.

1709125159_profimedia-0847512455.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Војвода од Сасекса је тврдио да би требало да има заштиту за себе и своју породицу сваки пут када посети Велику Британију. Британске власти су му ово право одузеле у фебруару 2020. године, убрзо након што су он и његова супруга Меган Маркл одступили од званичних припадника краљевске породица и одступили са дужности.

У изјави у децембру, Хари је рекао да се „осец́ао принуђеним“ да се повуче са своје краљевске улоге и напусти Уједињено Краљевство 2020. године, наводец́и забринутост за безбедност своје породице.

У децембру 2023. Харијеви адвокати су се успротивили одлуци из фебруара 2020. да се укине принчево аутоматско право на обезбеђење. Иако је принц Хари понудио да покрије трошкове обезбеђења, понуда је одбијена.

У изјави Високом суду у Лондону у то време, Хари (39) је рекао да му је потребно полицијско обезбеђење да би се његова деца „осец́ала као код куц́е“ у његовој родној земљи.

- Велика Британија је мој дом. Велика Британија је централна за наслеђе моје деце и место за које желим да се осец́ају као код куц́е исто колико и тамо где тренутно живе у Сједињеним Државама. То се не може догодити ако не постоји могуц́ност да се они чувају када су на тлу Уједињеног Краљевства. Не могу тако да доведем своју жену у опасност, а с обзиром на моја животна искуства, нерадо бих и себе непотребно довео у опасност.

Од пресељења у Калифорнију 2020. године, Меган и Хари су само једном довели своју децу у Велику Британију: 2022. када су присуствовали прослави платинастог јубилеја краљице Елизабете и обележили Лилин први рођендан у Фрогмор Котеџу.

БОНУС ВИДЕО


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas