· · Коментари: 0

ПРОКЛЕТСТВО СЕРИЈЕ "ЛИСИЦЕ": Све 4 главне глумице задесила ИСТА судба - једну је МНОГО коштала

Као што су "Жене са Дедиња" српске "Очајне домаћице", тако су "Лисице" - српски "Секс и град".

1679579482_serija-lisice-foto-RTS-printscreen.jpg
Foto: RTS printscreen

"Лисице" је серија од 18 епизода која се снимала још пре 20 година, али је многи ни дан данас не заборављају.

У центру приче су четири другарице: Мима, Бранка, Сташа и Нада, које безуспешно покушавају да пронађу принца свог живота. Оне се свакодневно окупљају у једном градском кафићу, чији је власник Мима, где препричавају своје догодовштине. Неки ће поједине глумице препознати јер су остале активне у глумачком свету, док су неке потпуно нестале са радара. Ипак, заједничко им је да ниједна од њих након ове серије није добила неку значајнију филмску улогу, па су Лисице, барем за сада, остале пројекат по којем ће их публика памтити.

Јелена Ступљанин

Јелена Ступљанин је глумила нежну Сташу коју су привлачили ожењени мушкарци. Живела је са мајком и била је несрећна на свим животним пољима. Јелену, на сву срећу, није задесила таква судбина.

Она је изградила успешну каријеру и постала је позната као једна од најхрабријих активисткиња.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Глумила је у више од 30 представа, а 2005. је добила стипендију принцезе Елизабете Карађорђевић за “Лее Страсберг Тхеатер & Филм Институте” у Њујорку где почиње да похађа “Ацторс студио”, да би касније и дипломирала пред комисијом коју су чинили Роберт де Ниро, Џесика Ланг и Мерил Стрип.

Од 2010. стална је чланица једног тамошњег позоришта. Пре неколико година вратила се у Србију, након једанаест година боравка у Америци. Глуми у Атељеу 212 и можете је често срести на улицама Београда.

О љубавном животу не воли много да говори у јавности, али је познато да се у јулу 2019. године на интимној церемонији удала за колегу Бојана Димитријевића.

Наташа Марковић

Наташа Марковић је глумила Бранку – урбану девојку без длаке на језику. Наташа је својевремено изјавила како ју је улога у серији “Лисице” много коштала.

„Код нас се много води рачуна о образу и части, па није баш популарно говорити људима све у лице. Тако смо одгајани и таква је култура у којој живимо. А ја мислим да можемо да постанемо много боље друштво ако једни другима све отворено говоримо из добрих намера. Тако да ту добронамерност, односно директност коју има Бранка имам и ја. Она ме је прилично коштала у животу, али и помогла ми да искристалишем круг људи око себе.“

Foto: M. Anđela

Наташа је као и Јелена, остала активна на глумачкој сцени. Гледали смо је у „Паради“, „Седам и по“, „Дневник машиновође“. Играла је у серијама „Комшије“, „Оно као љубав“, „Бела лађа“, „Сумњива лица“…

Занимљиво, као и у „Лисицама“, Наташи обично „налећу“ улоге самоуверених жена са ставом, које без пардона свакоме говоре оно што мисле.

Радмила Томовић

Она је велику популарност стекла тумачећи улогу Наде, најуспешније девојке која је многима била омиљени лик. Помало хладна и уздржана, често је мушкарце посматрала „са висине“, али је било и оних који су успевали да је освоје. Једном приликом глумица је открила да је слично било и у њеном приватном животу.

„Прва љубав ми се догодила на први поглед. Друга је деловала као безнадежна, да би се после дугог, дугог времена испоставило да није. Трећа је била потпуно неуобичајена и велика, као бајка, то је био мој брак. Моја сторија је до сада, дакле, три љубави и три ‘мађије’. Данас ми можда треба мало више времена или имам неке одбрамбене механизме због којих ми заљубљивање спорије и теже иде“, испричала је Радмила једном приликом.

Foto: A. Stevanović

Осим у „Лисицама“, Радмилу смо имали прилику да гледамо и у остварењима као што су „Т.Т. Синдром“, „Стижу долари“, „Бела лађа“, „Чарлстон за Огњенку“, „Вратиће се роде“ и другим.

Од 2001. године стални је члан Атељеа 212 и посветила се глуми у позоришту, те је ретко виђамо на малим екранима. Данас живи повученим животом и не експонира се много, а променила је и имиџ, више нема плаву косу.

Хана Јовчић

Хана је глумила Миму – бунтовну девојку која живи живот пуним плућима. Увек је знала свима оштро да одговори, живела је у огромном луксузном стану и држала кафић у центру града.

Таленат за глуму Хана је наследила од мајке, глумице Соње Јауковић. Међутим, Ханина велика љубав је и музика. Она је завршила виолину и 1994. је проглашена за најбољег дипломца.

Foto: A. Stanković

Завршила је и Факултет драмских уметности у Београду, а одмах по завршетку добила је неколико улога. Последњи пут се појављује на телевизији 2009. године, када глуми у серији “Рањени орао”, а онда се повлачи из оваквих ангажмана.

Данас има 47 година, глуми у Народном позоришту, а о њеном приватном животу се јако мало зна.

БОНУС ВИДЕО: