Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРВИ СКАНДАЛ ЕВРОВИЗИЈЕ: Догодио се пре 66 година и трајао је 11 секунди

Евровизију 1957. године обележио је овај догађај

1683890440_evrovizija-skandal.png
Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - Еуровисион ГОЛД
Oglas

Сви жељно ишчекујемо да видимо који ће успех остварити спрски представник на 67. Евровизији која се одржава у Ливерпулу.

Подсетимо, прошле године је Калусх оркестра из Украјине победио на Евровизији у Торину, али због рата у Украјини, одлучено је да се овогодишња Евровизија одржи у Великој Британији.

У 67 години дугачкој историји Евровизије, могли смо да чујемо и видимо много тога.

Доста је било контроверзних момената, а последњих година је чини се, акценат све више на перформансу него на песмама.

Ипак, први скандал икада на Евровизији се догодио давне 1957. године, само годину дана од почетка одржавања такмичења.

Главни актери овог скандала су дански извођачи Бирте Вилке и Густав Винклер.

Они су на Евровизији у Берлину представљали Данску песмом "Скибет Скал Сејле и Нат".

У питању је дует у којем се жена опрашта од мужа, који ће бродом кренути на морску пловидбу. Густав је носио капетанску униформу, док је Бирте била обучена у нешто што наликује на кабаницу.

Густав у току наступа показује показује Бирте њену слику коју ће понети са собом, и ставља је у џеп, а затим јој даје прстен да га сећа.

Најзанимљивији део је уследио на крају песме када су се Густав и Бирте пољубили, а пољубац је трајао читавих 11 секунди и изазвао бројне реакције.

С озбиром на тадашњу културу и непоказивање нежности у јавности, ово је био својеврстан скандал.

 

Како су страни медији писали, један члан продукцијског особља је наводно заборавио да унапред договорен знак да пољубац треба да се заврши. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Како су навели касније, ово је био најдужи пољубац на песми Евровизије, а Густав и Бирте су заузели на крају треће место од 10 песама са 10 бодова. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas