Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"РАЗМИШЉАЛА САМ ДА ЛИ ЈЕ ТО КРАЈ МОГ ЖИВОТА": Романа Панић о тренутку када је сазнала да има неизлечиву болест

Певачица Романа Панић је била тинејџерка када је открила да ће је болест пратити током целог живота

1713862519_Foto-Ataiamges.rs-Romana-Panic.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Певачица Романа Панић својевремено је открила да је била тинејџерка када је сазнала да болује од дијабетеса. Посумњала је да нешто није у реду са њеним здрављем када је јела велике количине хране, а губила килограме.

- Са 15 година сам сазнала да имам дијабетес тип 1. Сасвим случајно, у пубертету кренеш да једеш много слаткиша, хране, међутим то је било ненормално, ја сам јела толике количине хране последња 2 месеца пре него што ћу да откријем за ту компликацију, а стално сам мршавила - испричала је Романа једном приликом.

- Била сам у стању да поједем килограм банана, 300 гр чоколаде, а сваког дана имам све мање килограма, и онда је мајка приметила да нешто није у реду и баш је стриктно тражила да ми се кроз вађење крви погледа шећер.

- Када су стигли резултати било је катастрофално, ја сам одмах морала да идем у болницу. Три седмице испитивања, ништа нисмо утврдили, због чега је дошло до тога, тако да у принципу вероватно због вирусне инфекције. То је за мене тад била страшна вест, шокантно. Сада је све то много лакше, ја сам још тада знала и чула да је дијабетес болест 21. века, да људи оболевају због стресног начина живота, стила живота, брзе хране.

Плакала сам и рекла да сви изађу из собе

- Плакала сам и рекла да сви изађу из собе, ја сад морам сама да размислим и донесем одлуку како ћу ја да се изборим са тим. Размишљала сам да ли је ово крај мог живота или ћу ја ово да победим. И после сат времена плакања сам рекла: 'Ајде, сад можете да уђете у собу, од данас ако чујем од неког да ми каже да сам ја можда болесна имаћемо озбиљне проблеме јер мени није ништа и ја ово прихватам са једном великом одговорношћу - испричала је Романа у потресној исповести:

- Издржаћу све, нећу да једем слаткише, ништа није проблем, али ја нисам болесна и то ме неће зауставити у животу да остварим било шта што сам наумила, и тако је и било.

Романа се придржава посебног режима исхране, откако је сазнала за дијагнозу.

- Режимска исхрана већ 25 година, не једем слаткише, не пијем газиране сокове, али има неких ствари где нисам толико дисциплинована, попије се нека чаша вина, не можеш увек да једеш на граме, поједем наравно и пљескавицу, свињетину, јагњетину. Мени је то била школа, ја све знам о исхрани, колико свака намирница има калорија - рекла је Романа.

- Ретко кад пожелим да поједем нешто слатко, али кад осетим да ми падне шећер, узмем чоколаду, еурокрем или нешто слично. Мислим да је у свему, па и у болести, најбитнија доследност, али и озбиљност у прихватању. Ни дијабетес, ни повишени холестерол, ни хипертензија нису “мачји кашаљ” и не можете их олако схватати. Можда су чак повишени холестерол или притисак много озбиљнији од шећера, и компликованији - причала је певачица.

(Грандонлине)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas