Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шакиру оптужили за утају пореза у Шпанији: Овако се брани певачица

Колумбијска музичка звезда, Шакира, ускоро ће одговарати пред шпанским судом по оптужби за утају пореза, пише Хола

1687079246_422b6d8cae6b7c98f295bfba93ce0778ecbf7ebd.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Певачица тврди да је испунила све своје обавезе у Шпанији, тужилаштво је оптужује за утају пореза на доходак грађана и пореза на богатство између 2012. и 2014. У случају да се докаже кривом прети јој казна од осам година затвора и новчана казна од 23,8 милиона евра.

Ел Паис је имао приступ Шакириној одбрани, у којој се тврди да је током периода у којем је под истрагом она била „без тачног пребивалишта због посла".

 Шакира објашњава да до 2015. године није живела стабилно у Шпанији и стога није могла да буде третирана као порески резидент. Она се присец́а да је до тада „била свуда и да је живела у авиону више од било ког пилота“. Певачица признаје да су њене посете Барселони почеле 2011. године када је почела да излази са Жераром Пикеом.

Такође помиње да је купила куц́у у Барселони, али да има више резиденција на другим местима као што су Уругвај, Њујорк, Мајами, Колумбија и Бахами.

Шакира даље објашњава да је Пике имао напет однос са тренером Барсе, Пепом Гвардиолом, и чак је процењивала опције ван Барселоне како би њен бивши могао да настави каријеру у фудбалу. Иако у почетку није желела да дође у Шпанију, тамо се настанила 2015. године, али је, како каже, то била огромна жртва за њен професионални успех.

- То је веома лепа земља, али није епицентар музичке индустрије. За мене је боравак у Шпанији огромна жртва за мој професионални успех - каже она, пише Хола.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas